Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 09:23, 24 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Zrobie przeglad twojego watku to odpowiem o tujach jakbys mogla wstaw foty twoich tui.

Dobra ------fajnie
zawitka 09:24, 24 wrz 2017

Kasya napisał(a)
czy to koniec rewolucji z przodu ? bo jest już bardzo ladnie

Z tej strony od brzegu tak ale dalej za wiatką to jeszcze misz masz
zawitka 09:28, 24 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Zawitka Co to za problem z trawami obwiaz je jesienia, aby wiatr nie rozniosl ja po dzialce zima. Wiosna scinasz 10 cm nad ziemia i to wszystko.

Ela a Ty chyba nie cięłaś np ML.Twarde to jak dziabli nożem je cięłam ale były o 1/3 mniejsze .Dobrze że oddam z tych ML co drugą Córce i poproszę Zięcia żeby mi za to zciąłSama dobrze bym się uchachała! ! !
zawitka 09:42, 24 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Ogród zmienił się nie do poznania. Bardzo ładne nasadzenia. Też walczę z czerwonolistną koniczynką. Wiosną przy rabacie żwirowej posadziłam do ziemi surfinie. Pięknie się rozrosły i obficie kwitły, zasłoniły cały żwirek. Dziś je wyrwałam, a pod pędami surfinii w żwirku zadomowiła się koniczynka. Przegarniałam żwir i wyrywałam rozłogi i korzonki tej paskudy.
Czytam przerażającą wizję wycinania traw. Zawsze robiłam to sekatorem lub nożem z piłką do głowy by mi nie przyszło, żeby używać piły.
Napisałam u siebie jak oklejałam rury.

Dzięki Dorotko czytałam już o oklejaniu jak będę miała czas to też okleję a na razie szukam farby żeby je pomalować ,chodzi o to ze są lżejsze jakby trzeba było je przenieść Z koniczynką to nic tylko czyścić ręcznie albo randap na poszczególne roślinki.Ja już prawie opanowałam ją czyszcząc ręcznie .Zasadziłam się tylko na nią poleciałam po całoći 3 razy i jeszcze raz chyba przed zimą oblecę ogród . Cięcie ML to dla mnie tragedia
zawitka 09:59, 24 wrz 2017

Dla Eli .

Nie patrz na trawę bo niszczyłam wątrobowca.Z brzegu świeżo sadzone derenie i trawy . Sadziłam tuje co 80 cm razem wszystkie i widać jak rosną Jako pierwsza siedzi choina potem między tujami hortensje,Na wiosnę bo teraz mi szkoda chcę wyrównać żreby taki szpaler równy był od początku.Wyglądać to ma tak jak tamte z tyłu równo. A potem jak zrobię porządek ze szpalerem p-----porządek z całą trawą ,Mam zamiar przekopać całą trawę dookoła i siać na nowo.

anabuko1 11:04, 24 wrz 2017

zawitka napisał(a)

Ta twoja rabata z trawami i hortkami zawsze mui sie bardzo podobała.
Pięknie wygląda.
A tya Pinky Winky ..imponująca.
Ech,kiedy to moja taka będzie
AsiaK_Z 11:59, 24 wrz 2017

zawitka napisał(a)
Dla Eli .

Nie patrz na trawę bo niszczyłam wątrobowca.Z brzegu świeżo sadzone derenie i trawy . Sadziłam tuje co 80 cm razem wszystkie i widać jak rosną Jako pierwsza sidzi china potem między tujami hortensje,Na wiosnę bo teraz mi szkoda chcę wyrównać żrby taki szpaler równy był od początku.Wyglądać to ma tak jak tamte z tyłu równo. A potem jak zrobię porządek ze szpalerem p-----porządek z całą trawą ,Mam zamiar przekopać całą trawę dookoła i siać na nowo.

Miskanty świeżo sadzone, a już takie tłuściutkie
jolanka 13:03, 24 wrz 2017

Halinko, rewolucje robisz Wyobrażam sobie jak będzie to wyglądało w przyszłym rogu, no, elegancja-francja Mnie w tym roku niewiele chciało się robić, natchnienia brak, siły czasami a na koniec wredna pogoda
zawitka 17:05, 24 wrz 2017

jolanka napisał(a)
Halinko, rewolucje robisz Wyobrażam sobie jak będzie to wyglądało w przyszłym rogu, no, elegancja-francja Mnie w tym roku niewiele chciało się robić, natchnienia brak, siły czasami a na koniec wredna pogoda

Tak co jakiś czas ogarnia człowieka jakiś dziwny marazm ale to mija i z wiosną u Ciebie robota pójdzie.ciągle jakaś rewolta mnie goni bo ciągle kończę ogród.Tak to jest jak człowiek nazbiera kffiotków wsadza gdzie musi .rozsadza je a potem lokuje gdzie powinny być i jeszcze ładnie wyglądać .Skutek braku pieniędzy na zrobienie raz a dobrze.
zawitka 17:06, 24 wrz 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Miskanty świeżo sadzone, a już takie tłuściutkie
.Tak bo one są przesadzane teraz rosły gdzie indziej.zobaczę czy przetrzymają zimę