Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

malgorzata_s... 09:24, 28 gru 2017

Są na 100% dwie odmiany. Rozmawiałyśmy o tym latem u Alinki ale bardziej o wybarwienie chodziło.Myślę że bardziej chodzi o stanowisko i glebę.
zawitka 09:30, 28 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Są na 100% dwie odmiany. Rozmawiałyśmy o tym latem u Alinki ale bardziej o wybarwienie chodziło.Myślę że bardziej chodzi o stanowisko i glebę.

Wiem ze są 2 co najmniej odmiany bo już znalazłam Red Barona u Basi--Wśród dębów i brzóz--str 27 zaraz z nią pogadam i powie mi co i jak

Moja rośnie 3 ci rok na słońcu ale marniutka jest i tyle choć podlewałam gnojówką z pokrzywy.i kolor ma mikry
zawitka 15:52, 28 gru 2017

Znalazłam swego red barona z kolorem wcale się nie wysilił ani ze wzrostem ani z kolorem a teraz jest brzydki i suchy
malgorzata_s... 15:53, 28 gru 2017

No właśnie u Kindzi też jeden taki nie wybarwiony. Same nie wiemy dlaczego.
marba 15:58, 28 gru 2017

zawitka napisał(a)

Widziałam u kogoś taką ładnie stojącą .Wiem też że była wsadzona w ograniczniki .Ja też na wiosnę wsadzę w doniczkę bez dna i wtedy może będzie stałajak drut. U mnie to chyba jeszcze koty małe ją powaliły.choć wydaje mi się że jest inna odmiana niższa i nieco sztywniejsza dlatego pytam ??????

Może przyczyną pokładania się i słabego wybarwiania jest niedostateczna ilość światła. Imperaty lubią dużo słońca. W cieniu mogą się wyciągać do słońca i wiotczeć. U mnie rosną na tzw. patelni i chyba im to odpowiada. Inną przyczyną może być to, że masz gatunek Imperaty cylindrycznej, a nie jej odmianę Red Baron. Gatunek wybarwia się później i słabiej. Taka już jego uroda.
zawitka 16:01, 28 gru 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No właśnie u Kindzi też jeden taki nie wybarwiony. Same nie wiemy dlaczego.

Ja to składam na odmianę mój rośnie na słońcu dostał gnojówkę i siedzi jakby się zastanawiał co robić już 3 ci rok i dlatego przeniosę go gdzie indziej bo dziś stałam planowałam sobie rabatki to szlak mnie trafiał patrzeć na brzydactwo ;d;d
zawitka 16:03, 28 gru 2017

marba napisał(a)

Może przyczyną pokładania się i słabego wybarwiania jest niedostateczna ilość światła. Imperaty lubią dużo słońca. W cieniu mogą się wyciągać do słońca i wiotczeć. U mnie rosną na tzw. patelni i chyba im to odpowiada. Inną przyczyną może być to, że masz gatunek Imperaty cylindrycznej, a nie jej odmianę Red Baron. Gatunek wybarwia się później i słabiej. Taka już jego uroda.

No to się z nią pożegnam na wiosnę i już
gosika67 22:11, 28 gru 2017

Halinka już plany na wiosnę masz, zleci raz dwa i będziemy w swoim żywiole. Pozdrawiam.
zawitka 10:09, 30 gru 2017

gosika67 napisał(a)
Halinka już plany na wiosnę masz, zleci raz dwa i będziemy w swoim żywiole. Pozdrawiam.

tak plany to teraz czas na nie .Nie mogę już się doczekaćwięc już trawy zcięłam żeby nie hulały po polu ha ha i wyglądają tak
zawitka 10:09, 30 gru 2017