Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:06, 15 paź 2013

Joku napisał(a)
Bogdziu, wszystko przeczytałam i obejrzałam zdjęcia. Czekam na pokaz twojego ogrodu w telewizji.

O matko chyba umrę z wrazenia jak ten program bedzie miał byc.
Bogdzia 21:08, 15 paź 2013

yolka napisał(a)
To się w oczach nie mieści

Jolu mieści sie , nawet ma ramki -okienne.
Bogdzia 21:11, 15 paź 2013

sylllwia napisał(a)

Ten widok z Twojego okna od dawna mnie zachwyca i nie potrzeba już wody - jest pięknie.

Sylwia woda to życie . Zrobiłam jeziorko pod wpływem tego co czytałam daleko od domu , to był bład bo tam przez cały dzień jest ruch , mnóstwo ptaków , gdyby można to było ogladac przez okno to by była prawdziwa telewizja. Juz dawno bym je tu zrobiła ale u znajomych utonęło dziecko w basenie i tylko to wstrzymuje mnie bo po nas będą tu nasze wnuki z małymi dziecmi , boje sie nieszcześcia.
yolka 21:15, 15 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Jolu mieści sie , nawet ma ramki -okienne.
Mala_Mi 21:24, 15 paź 2013

Foto nie oddaje jakie to okno jest duże
Piękny prawdziwy obraz... w HD.. na co dzień
Wiewiórka siedziała bo chciała być gwiazdą w telewizji.... I co widzę wiewiórkę to przypominam sobie Twoją baję o Agnieszce i wiewiórkach
GorAna 21:28, 15 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu bo sie z nornicami do norki schowam z tego chwalenia i bede z nimi Twoje tulipanki podjadac z głodu, proszę nie pisz tak bo i tak mam nos czerwony od kataru a policzki od gorączki.i bardziej sie już zaczerwienic nie mogę.

Bogdziu, nie wchodż do norki, bo tam pokarm różowy dla nornic, mogłabyś się zatruć

Wszystko obejrzałam....dla Twojego ogrodu słońce jest niepotrzebne on świeci własnym światłem...odbitym od właścicielki....cudne widoczki masz z okna
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na wiosenną emisję
Bogdzia 21:41, 15 paź 2013

asc napisał(a)
Foto nie oddaje jakie to okno jest duże
Piękny prawdziwy obraz... w HD.. na co dzień
Wiewiórka siedziała bo chciała być gwiazdą w telewizji.... I co widzę wiewiórkę to przypominam sobie Twoją baję o Agnieszce i wiewiórkach

Stale mi ta bajkę przypominasz musiała rzeczywiście zapaśc Ci w pamięc co dla mnie jest bardzo miłe . Najwyraźniej chciała zostac gwiadą tv i jest nakręcona.
Bogdzia 21:44, 15 paź 2013

GorAna napisał(a)

Bogdziu, nie wchodż do norki, bo tam pokarm różowy dla nornic, mogłabyś się zatruć

Wszystko obejrzałam....dla Twojego ogrodu słońce jest niepotrzebne on świeci własnym światłem...odbitym od właścicielki....cudne widoczki masz z okna
Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na wiosenną emisję

Oj słodzisz mi słodzisz, żebym tylko cukrzycy nie dostała..., w tej sytuacji i z norki trzeba zrezygnowac.Pozdrawiam Aniu. Staram sie poskładac Wam rewizyty ale dzis chyba mi sie to nie uda, ledwie jedna stronę zrewizytowałam dotąd.Pozdrawiam.
alinak 21:49, 15 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Bożenko to trzeba powtarzać do samej wiosny . to będzie widok na przetrwanie .

mam dwa pytania . 1 - czy znasz może odmianę tego pięknego czerwonego klona (myślę że w lecie jest
zielony)
2 - jakim krzewem jest ten klon podsadzony

To obłędna kompozycja godna naśladowania .
Bogdzia 21:59, 15 paź 2013

alinak napisał(a)

Bożenko to trzeba powtarzać do samej wiosny . to będzie widok na przetrwanie .

mam dwa pytania . 1 - czy znasz może odmianę tego pięknego czerwonego klona (myślę że w lecie jest
zielony)
2 - jakim krzewem jest ten klon podsadzony

To obłędna kompozycja godna naśladowania .

Alinko na ostatnim zdjeciu jest klon Atropurpureum , czerwony (latem buraczkowy a jesienią krwisto czerwony ) i dissectum (ten mały krzak) -latem zielony , jesienia pomarańczowy czy rudy jak nazwac ten kolor a zielone to azalie japońskie.Na pierwszym i trzecim zdjęciu jest też klon japoński . Moja ogrodniczka mówi ze wysiewany z nasion , latem jest zielony a jesienia jak widac.Miło że zajrzałaś , dzieki i pozdrawiam serdecznie.