Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:12, 23 paź 2013

hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam z mojego ogródka. Zakwitł anemon.

Haniu dzięki za to zdjęcie , jest piękny i niebieski. Ostatnio u Joli robiłyśmy kolekcje niebieskich kwiatków a ten sie bardzo nadaje. Ja takie same posadziłam w tamtym roku ale ani jeden mi nie wyrósł . dziś w sklepie też je widziałam ale juz nie kupiłam jak nie chcą u mnie rosnac. Trudno. Cieszę sie zę byłaś dzis w ogródku bo pogoda była wymarzona i anemonek dla Ciebie tak pieknie zakwitł. Buziaki.
Bogdzia 20:15, 23 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, piękna jesień u Ciebie, kiedy ogród jest dojrzały to widoki są nieziemskie, zwłaszcza kiedy jest sporo drzew liściastych.
Jutro muszę się z bliska przyjrzeć mojemu ogrodowi, mówisz że krokusy wychodzą? Oj, byłoby niedobrze...

Ja też sie martwię, co do drzew liściastych masz racje one daja zmiennośc kolorów w ogrodzie i pewną zwiewnośc górnych partii tak jak na dole robią to trawki. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 20:16, 23 paź 2013

marzena napisał(a)
Bogdzia, nie mogę nie zaglądąć do Ciebie ...
widoki z ogrodu przepiękne i energetyczne
moje tło z gór/pagórków to zasługa pzryrody...nie moja

Marzenko miło mi że zaglądasz. Moje buki to tez zasługa przyrody , nie moja ale w pewnym sensie jednak moja bo wszyscy sąsiedzi je powycinali na swoich działkach a ja jednak nie, wiec jakąs zasługę mam. Buziaki.
Bogdzia 20:19, 23 paź 2013

Krys napisał(a)
Byłam i buziaczki zostawiam

Krysiu dzięki za buziaki i za Twoja obecnośc i byle do wiosny, a na razie pięknej jesieni i korzystania ile sie da z ogrodu Ci zyczę. Pozdrówka serdeczne i buziaki też...
Bogdzia 20:20, 23 paź 2013

kasiek napisał(a)
Aaaach, szkoda słów takie widoki po prostu sie przezywa

Kasiu Ty masz tak ładnie ze nie musisz wzdychac do moich widoków bo Twoje czasem nawet piekniejsze. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:33, 23 paź 2013

Miałam już nie kupowac nastepnych cebulek ale wracajac z cmentarza wstąpiłam do Castoramy a tam jeszcze bardziej obnizyli ceny. Wszystkie paczki cebulek były po 3zł. W niektórych było po 20 cebulek np iryski , w innych po 25 -krokusy, w niektórych po 10 lub 5- tulipany a jeszcze w innych po jednej - zimowity.Ostatnio już po przecenie były po 5 zł.No musiałam po takiej cenie jeszcze kupic żeby nie wiem co . Mój M powiedział ze w tym roku postanowiłam karmic nie tylko ptaki ale równie obficie nornice, niech sobie gada , troszke jednak kupiłam.

Był tez torf, który całkiem dobrze wygląda i jest polskiej produkcji. Dotąd sadziłam wszystkie rh w torfie który płaciłam po 16,50-18,50 a ten jest po 9,90 więc dużo tańszy . Wygląda nie gorzej od tamtego i pisze na worku że ma odpowiednie ph wiec tez kupiłam na próbę. Nie wiem jak sie sprawdzi ale ponieważ zawsze ostrzegam przed torfem z marketów to teraz uczciwie przyznaję że ten daje nadzieje na dobre efekty a przy tym jest bardzo tani.

To torf który dotąd kupowałam a na drugim zdjeciu ten z Castoramy.

No to teraz idę na spacer po Waszych ogrodach.
Mala_Mi 20:33, 23 paź 2013

Brzózki w złocie, klon w purpurze........ a krokusy też chcą pokazać sie na górze.... u mnie i krokusy i narcyzy ruszyły.... rozchodnik też dostał nowych różyczek.. ale wieczorkiem, było już ciemno miałam +21 stopni.... Tak było też rok temu.. wariactwo z pogodą, ale lubię ciepełko wiec nie narzekam
elzbieta_g 20:36, 23 paź 2013

moje nornice też w tym roku nie będą głodować
an_tre 20:46, 23 paź 2013

Nasyciłam oczy twoimi kolorami Bożenko, piękną masz jesień
pozdrawiam serdecznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 20:57, 23 paź 2013

asc napisał(a)
Brzózki w złocie, klon w purpurze........ a krokusy też chcą pokazać sie na górze.... u mnie i krokusy i narcyzy ruszyły.... rozchodnik też dostał nowych różyczek.. ale wieczorkiem, było już ciemno miałam +21 stopni.... Tak było też rok temu.. wariactwo z pogodą, ale lubię ciepełko wiec nie narzekam

Aniu ja też lubię ale o te kwiaty mi chodzi , co rok krokusy mi wymarzaja juz zaczynam myślec że to wina ziemi,ale gdyby było zimno to jednak by nie rosły.To ciepełko jest zachwycajace choc u mnie mniej niz u Ciebie ale znów straty bedą.Buziaki.