Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:56, 07 lis 2013

irena_milek napisał(a)

Ale widok, ale bym się tu położyła, jak za dziecka, poszurała w tych liściach
Dzis lepsza aura, coś siąpi, coś wieje, ale i tak mnie ten listopad zachwyca

Ja mogę szurac do woli , nie tylko u siebie ale i za płotem.U mnie dziś było bardzo ponuro , mżawka przez cały dzień , Dzień tylko do spania sie nadawał, a jutro ma mocno padac, może weekend będzie lepszy .Pozdrówka ślę .
Bogdzia 19:57, 07 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Ale masz dywan Bogdziu Piękny I w jakich żywych kolorach

Te liście długo utrzymują kolor. Nie zbieramy ich , ma byc naturalny las. Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 19:59, 07 lis 2013

Kasik napisał(a)

Dostanę go w niedziela, to zobaczę.
Dzięki.odezwę się

No to czekam z równą ciekawością jak pewnie Ty.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:01, 07 lis 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Poziomki smakowite u Ciebie. Sójki to chyba wszędzie zwiększyły swoją populację, bo u nas też ich pełno (za to srok nie ma). Fotki jesienne śliczne, pozdrawiam Bogdziu

Sroki sa bardziej agresywne niż sójki więc może dobrze ze ich nie masz. Pozdrawiam Agnieszko serdecznie.
Bogdzia 20:03, 07 lis 2013

Margarete napisał(a)

Ja też jak Irenka ..........poszurałabym nogami w tych liściach.......... ..........jak dziecko........

Małgoś Ty masz do mnie blisko ale teraz akurat deszcz pada i taki spacer z szuraniem mniej miły niż przy słonecznej pogodzie, gdybys jednak chciała to zapraszam. Pozdrówka.
Bogdzia 20:07, 07 lis 2013

popcarol napisał(a)
ale by moja Młoda miała radochę w tych liściach ale grabienia trawnika nie zazdroszczę na pewno nawiewa od lasu...

pozdrawiam!

Karola wyobraź sobie ze nie nawiewa , moze jedynie pojedyncze liście . Przed ,,lasem " jak wiesz jest murek z piaskowca i on zatrzymuje całkowicie te liście , za nim jest rzad azalii japońskich i przez te dwie zapory nic sie nie przedostaje ale większą rolę niz azalie i murek spełnia wiatr który prawie zawsze jest zachodni i liscie są przenoszone w stronę lasu a nie ogrodu , do tego stopnia że czasem jestem zła ze zbyt dużo mi liści ukradnie i wywieje poza płot.Pozdrawiam serdecznie.
Krys 20:07, 07 lis 2013

Pięknie te liście wygladaja
Bogdzia 20:08, 07 lis 2013

asc napisał(a)
To nie tylko ja zauważyłam zwiększoną populację srok. jest ich od groma i ciut, ciut.. w zasadzie zawsze jakaś widać Na szczęście prawdziwych wróbelków też mam bardzo dużo

Ciesz sie tymi wróbelkami , ja mam ich bardzo mało , nie wiem co sie stało bo kiedyś było sporo. Pozdrówka.
Bogdzia 20:11, 07 lis 2013

Urszulla napisał(a)
Uwielbiam u Ciebie jesień w tym zakątku,
u nas w lesie jest tak samo o tej porze roku- czasami przejeżdżam i przy słonecznej pogodzie nie mogę się napatrzyć

Przy słonecznej pogodzie jest cudownie gdy jeszcze liście są na drzewach , też lubie jesień czasem nawet zimowe dni sa śliczne ale ogólnie jednak wiosna i jesień najpiękniejsze. Nic nowego nie napisalam , każdy to wie. Pozdrówka Ula.
Bogdzia 20:14, 07 lis 2013

annawu napisał(a)

Bogdziu a kiedy te liście usuwasz? teraz czy czekasz do wiosny pozdrawiam

Aniu nie usuwam , no może tylko spod ławek wygrabujemy żeby nie przeszkadzały. Staramy się utrzymac tam naturalny las i nawet to się udaje bo rosna grzyby . W tym roku pod drzewami posadziłam krokusy to na wiosnę trzeba będzie to miejsce oczyścic z liści ale to pierwszy rok tak będzie.Pozdrówka. Już widzę ze źle wpisałm ale nie chce mi się jeszcze raz pisac , mam nadzieję ze przeczytasz.