Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 21:09, 10 lis 2013

A ja dodam, że azalie mi rosna w glinie w dołku do którego tylko sypnęłam kwaśnej ziemi z marketu I nic im nie jest ...

Ależ fajnie pooglądać kolory w taki brzydki dzień

ciemirnik Paniprzyrody .. chyba jakiś inny, nie ten zwykły .. czy już mi się coś pokićkało...

Miłego dnia wnusiowego
elzbieta_g 21:12, 10 lis 2013

zaglądłam , poczytałam i pozdrowienia zostawiam
paniprzyroda 21:15, 10 lis 2013

Bogdziu, piękne rh i azalie pokazałaś, dobrze jest wiedzieć, jakich szukać na początek, by się nie zniechęcić do ich uprawy. Przyznam się, że moje do tej pory traktowałam trochę po macoszemu, nawet nie wiem, jak się nazywają, bo kupione były dawno temu. Zastanawiam się czy należy im zmienić miejsce i ziemię? Dzięki za zachętę do wstawiania zdjęć w Twoim wątku. Miłego święta rodzinnego życzę.
Bogdzia 21:42, 10 lis 2013

asc napisał(a)

Jedno żyjątko już się cieszy I obiecuje nie uciekać na drzewo ....

Zmałpuję od Ciebie sposób na katalogowane foty... nazwa od razu na foto Albo tak jak Robert ..zrobię podpis na dole czy na górze.. dużo łatwiej ..

Doszłam do wniosku ze muszę miec gdzieś podpisane zdjecia bo ludzie pytaja o rośliny a ja czasem muszę sie dobrze ich naszukac , również ze względu na duże podobieństwo niektórych gatunków takie podpisanie sie przydaje bo z czasem nie jest łatwo rozróżnic niektórych podobnych roślin .Robie osobny folder na takie zdjęcia ale widzę ze niektórych roślin pojedynczo wcale nie fotografuję, szczególnie azalii japońskich choc nie tylko. Cieszę się ze żyjątko nie będzie mi utrudniac zadania. Na wiosne wybieramy się do Ciebie i Mariusza razem z Małgosia..
Bogdzia 21:43, 10 lis 2013

asc napisał(a)

ciemirnik Paniprzyrody .. chyba jakiś inny, nie ten zwykły .. czy już mi się coś pokićkało...

Miłego dnia wnusiowego

Jakby miał poszczępione płatki .
Bogdzia 21:43, 10 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)
zaglądłam , poczytałam i pozdrowienia zostawiam

Dzięki Elu , zawsze miło Cie widziec.
Bogdzia 21:46, 10 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, piękne rh i azalie pokazałaś, dobrze jest wiedzieć, jakich szukać na początek, by się nie zniechęcić do ich uprawy. Przyznam się, że moje do tej pory traktowałam trochę po macoszemu, nawet nie wiem, jak się nazywają, bo kupione były dawno temu. Zastanawiam się czy należy im zmienić miejsce i ziemię? Dzięki za zachętę do wstawiania zdjęć w Twoim wątku. Miłego święta rodzinnego życzę.

Mariolko to przestań po macoszemu , przecież to piekne rośliny.Miejsce i ziemię zawsze można zmienic szczególnie jeśli nie posadziłas ich w kwaśną ziemię , no chyba ze nie ma takiej potrzeby. A zdjecia wstawiaj, proszę.Pozdrawiam .
Madzenka 21:53, 10 lis 2013

Bogdziu czy ja dobrze czytam, że nie przepadasz za azaliami japońskimi?
elzbieta_g 21:54, 10 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Dzięki Elu , zawsze miło Cie widziec.

ja jestem codziennie , najczęściej anonimowo, bo tu skarbnica wiedzy
Bogdzia 22:21, 10 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu czy ja dobrze czytam, że nie przepadasz za azaliami japońskimi?

Żle czytasz Marzenko bo je lubię ale jeśli robie zdjecie to całej rabaty a nie pojedynczych roslin i teraz jak zaczęłam rośliny podpisywac to okazuje sie ze nie mam zdjęc takich które by pojedyncza roślnkę pokazały i do podpisu sie nadały. Muszę w przyszłym roku nadrobic. Byłam właśnie u Ciebie , mnóstwo stron przeleciałam i nie wiedziałam co napisac bo tyle zmian pokazalas. Pozdrawiam serdecznie.