Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

malgorzata_s... 16:34, 19 lis 2013

Ja już nie wiem co z tymi kociskami. Dzisiaj znalazłam cukrówke bez głowy i pełno piór. Ja wiem że to zwierz łowny ale może jakby był najedzony to by nie polował? No i ja nie mam kota a cały samochód zdeptany błotnymi odciskami i porysowany. No i na rybki mi polują. Buziaki zostawiam
Bogdzia 16:39, 19 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja już nie wiem co z tymi kociskami. Dzisiaj znalazłam cukrówke bez głowy i pełno piór. Ja wiem że to zwierz łowny ale może jakby był najedzony to by nie polował? No i ja nie mam kota a cały samochód zdeptany błotnymi odciskami i porysowany. No i na rybki mi polują. Buziaki zostawiam

Koty chocby najbardziej najedzone i tak bedą polowac , taka ich natura i to mnie właśnie wkurza ze one upoluja i nawet nie zjedza tylko zostawią i na nastepnego ptaka poluja.U mnie po zimie też najwieksze ryby wyjedzone bo z przerębli łatwo wyłowic.Co rok kupuję bo mało co z tych wiekszych zostaje. Nie mam ju z cierpliwości do tych stworzeń.Pozdrawiam Małgosiu.
Margarete 16:54, 19 lis 2013

Oj dawno nie zaglądałm do ciebie Bożenko i w ogóle na forum tez mnie nie było... ale teraz wpadłam z pytaniem do ciebie bo chciałabym w tym roku zacząć regularnie dokarmiać ptaki, wcześniej tylko od czasu do czasu wywieszłam sikorkom słoninke, taka ze skórką, na druciku i chetnie mnie wtedy odwiedzały.
W tym roku kupiłabym karmnik albo może jeszcze jakis inny potrzebny sprzęt ale nie bardzo wiem co kupic. Po woli w marketach budowlano-ogrodowych widać juz jakie mają karmniki i kule z ziarnem juz widziałam. Ale nie wiem od czego zacząć, co kupić, podpowiedz mi jak powinien wyglądać taki "niezbednik" dla ptaków na zimę.
Bogdzia 16:59, 19 lis 2013

Margarete napisał(a)
Oj dawno nie zaglądałm do ciebie Bożenko i w ogóle na forum tez mnie nie było... ale teraz wpadłam z pytaniem do ciebie bo chciałabym w tym roku zacząć regularnie dokarmiać ptaki, wcześniej tylko od czasu do czasu wywieszłam sikorkom słoninke, taka ze skórką, na druciku i chetnie mnie wtedy odwiedzały.
W tym roku kupiłabym karmnik albo może jeszcze jakis inny potrzebny sprzęt ale nie bardzo wiem co kupic. Po woli w marketach budowlano-ogrodowych widać juz jakie mają karmniki i kule z ziarnem juz widziałam. Ale nie wiem od czego zacząć, co kupić, podpowiedz mi jak powinien wyglądać taki "niezbednik" dla ptaków na zimę.

Małgosiu karmnik i słoninka jak najbardziej , od stycznia jabłko , to wystarczy i nie kupuj żadnych udziwnień których pełno w sklepach tylko na targu kup słonecznika , jest najtaniej i najlepiej go ptaki lubią. A karmnik jaki Ci się podona ale niezbyt maleńki .No i trzeba powiesic na takiej wysokości by kotom nie było łatwo siegnac. Buziaki przesyłam.
Bogdzia 17:25, 19 lis 2013

Środek dnia był dziś piekny , słoneczko i cieplutko , sam polarek wystarczył do pracy. A tu już wieczorne zdjecia.

elzbieta_g 18:52, 19 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Środek dnia był dziś piekny , słoneczko i cieplutko , sam polarek wystarczył do pracy. A tu już wieczorne zdjecia.

rh ... kurcze ale olbrzym , jak kwitnie to chyba oczu nie można oderwać, z resztą w tedy cały Twój ogród w kwiatach kiedy ja się takich dochowam
Bogdziu dzięki... wiesz za co
paniprzyroda 19:08, 19 lis 2013

Niechcianych kotów w ogrodzie nie zazdraszczam, moje wybrały sobie dwa miejsca w ogrodzie na toaletę i muszę to zaakceptować. Na szczęście nie niszczą mi roślin. Myszy i nornic też nie łowią, leniwce jedne. Na ptaki w pobliżu domu nie mogą polować, bo pies pilnuje swojego terytorium. Pięknie dziś było u Ciebie.
Bogdzia 20:06, 19 lis 2013

elzbieta_g napisał(a)

rh ... kurcze ale olbrzym , jak kwitnie to chyba oczu nie można oderwać, z resztą w tedy cały Twój ogród w kwiatach kiedy ja się takich dochowam
Bogdziu dzięki... wiesz za co

Ten akurat rośnie przy samym tarasie i zasłania mi ogród. Miał byc mały a wyrósł duży. Dziekowac nie masz za co. Buziaki.
Bogdzia 20:07, 19 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Niechcianych kotów w ogrodzie nie zazdraszczam, moje wybrały sobie dwa miejsca w ogrodzie na toaletę i muszę to zaakceptować. Na szczęście nie niszczą mi roślin. Myszy i nornic też nie łowią, leniwce jedne. Na ptaki w pobliżu domu nie mogą polować, bo pies pilnuje swojego terytorium. Pięknie dziś było u Ciebie.

Na dwa miejsca i ja bym sie chętnie zgodziła ale nie ma o czym marzyc.Muszę zajrzec co u Ciebie. Pozdrówka.
Mala_Mi 20:09, 19 lis 2013

To Twoje dzikie koty większe szkodniki w ogrodzie niż mój pies. U mnie na szczęście koty roślin nie wykopują..