Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:47, 09 mar 2014

mira napisał(a)
Bogdziu wczoraj przesadzony został mój ostatni rh, dołek spory wykopany / zastanawiałam się co byś powiedziała czy kopać szerzej /, ziemia w dole wymieniona na kompost i kwaśny torf i co będzie to będzie, teraz muszę znów iść do Twojej 2191 i wykonać

słonka życzę

Ja robię dosc szerokie dolki żeby czesto nie przesadzac rh a jak mają w tym miejscu byc duże to jednak muszą miec przygotowane miejsce.Nie dawaj w tym roku nawozów doglebowych bo łatwo spalic korzenie, torf wystarczy a jesli by były blade to tylko dolistnie ale jesli dobrze wyglądaja to i tego nie dawaj.
Bogdzia 21:53, 09 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dzień wnusiowy dziś jest.... wiec nie piszesz, ale zapraszam na wiosnę.. dziś przyszła.. i od razu szał... tylko sie nie denerwuj..... chę byś oczy pocieszyła... i nie narzekała, że u mnei som, a u CIebie jeszcze nie ma... sorrry ale taki mamy klimat ... 3 strony wiosny

Dnia wnusiowego nie było , mały jeszcze nie całkiem zdrowy a i inne komplikacje były , odłożone za tydzień.Twoje kwiatki widziałam i wyobraź sobie płakac nie bedę bo i u mnie troche kwitnie , nawet jakies zdjecia zrobiłam W tym roku mam male opóźnienie w stosunku do Ciebie to az tak przykro mi nie jest. Jak choc troche koloru jest to już człowieka cieszy.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:54, 09 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, pozdrowienia zostawiam na przyszły tydzień

Dzięki Mariolao , oby nastepny tydzień był lepszy i żeby znalazł sie czas na ogród bo mam sporo pracy jeszcze .Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:58, 09 mar 2014

Kasik napisał(a)
Bogdziu wpadam choć na chwilkę , bo cały czas jestem - jak to mówi mój kolega- w niedoczasie . Cieszy mnie, ze wnusio zdrowieje. - T o jest najważniejsze. Na pewno już niedługo nasze ogrody będą nas witać cieplej i dłużej cieszyć. Niech no tylko cieplej się zrobi. A wtedy i wnuczek na powietrzu i z babcią po ogrodzie będzie buszował.
Nasz ogród pochłania bardzo wiele pracy, a po zimie człowiek meczy się okrutnie - kondycja gdzieś zaginęła. Tworzymy nowe rabaty i sobota to jedyny dzień kiedy możemy tak od rana się poświęcić. W tygodniu jednak jeszcze chłodno. Dziś obolała, ale szczęśliwa przesyłam przytulaski.

Ściskam.

Kasiu cieszę się ze sie do przodu posuwasz z robota . My taki dziwny naród ze obolałe mięśnie nas ciesza , nikt tego nie rozumie , są tacy co mówią ze w parku mogą bez pracy posiedziec. Mam nadzieje ze bedzie ciepło i mój wnusio w końcu bedzie mógł wyjśc na powietrze ale na razie jeszcze całkiem zdrowy nie jest i siedzi w domu, na szczęście jest dużo dużo lepiej.Pozdrówka śle.
monteverde 21:59, 09 mar 2014

Bogdziu ja też Tobie życzę wspaniałego ciepłego tygodnia
Bogdzia 22:09, 09 mar 2014

monteverde napisał(a)
Bogdziu ja też Tobie życzę wspaniałego ciepłego tygodnia

Aniu serdeczne dzieki . Takich irysków nie mam za to mam niebieskie i zółte i mam nadzieje ze niedługo bede mogła je pokazac.Pozdrówka.
Bogdzia 22:11, 09 mar 2014

Może teraz sie uda wgrac rh dla Magdy.

Bogdzia 22:13, 09 mar 2014

Kondzio 22:14, 09 mar 2014

Ale cudeńka hi hi
Bogdzia 22:15, 09 mar 2014