Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 20:37, 08 mar 2014

Bogdziu co ta Nikita pisze jaki szpital? ze sobą bylaś? Bogdziu ja dzisiaj przesadzilam Princess Ann rh, bo róży miejsce musialam zrobić, czy moglam jeszcze ją tak potraktować? nie zaszkodzi jej to przesadzanie, pąki ma pozdrówka
Bogdzia 20:37, 08 mar 2014

Aneczka napisał(a)
O rety co za rymowanka, super
Bogdziu piszesz, że podlałaś już ogród, ale taką lodowatą wodą z węża można podlewać, bo też bym coś podlała, tylko nie chcę zaszkodzić?

Moim zdaniem nie zaszkodzi. Latem bardziej może zaszkodzic bo rośliny nagrzane.
Bogdzia 20:40, 08 mar 2014

monteverde napisał(a)
Bogdziu co ta Nikita pisze jaki szpital? ze sobą bylaś? Bogdziu ja dzisiaj przesadzilam Princess Ann rh, bo róży miejsce musialam zrobić, czy moglam jeszcze ją tak potraktować? nie zaszkodzi jej to przesadzanie, pąki ma pozdrówka

Nie powinno zaszkodzic , jeszcze dobry czas na przesadzanie.Nie dawaj nawozu.W szpitalu byłam nie ze soba , wszystko w porzadku.
monteverde 20:42, 08 mar 2014

Wcześnie przed przesadzaniem 2 dni wstecz podlałam nawozem i żelazem jak wszystkie, ale chyba nie zaszkodzi? a jak wnusie?
Bogdzia 20:42, 08 mar 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia... matuchno jedyna...jak to w szpitalu !!!!!! Jaka jutro powtórka !!!!!

Na szczescie nie jest źle i nie o mnie chodzi ale tyle ostatnio pisałam o chorobach ze już więcej nie chce pisac.Pozdrówka
Bogdzia 20:46, 08 mar 2014

monteverde napisał(a)
Wcześnie przed przesadzaniem 2 dni wstecz podlałam nawozem i żelazem jak wszystkie, ale chyba nie zaszkodzi? a jak wnusie?

Żelazem ja opryskuję liście ,nie podlewam ale jak podlałaś to juz czasu nie cofniesz lepiej by było zeby nie dostał nawozu i mógł odbudowac system korzeniowy ale juz nic nie zmienisz . Wnusio jeszcze nie calkiem zdrowy ale coraz lepiej.
Bogdzia 20:54, 08 mar 2014

Margarete napisał(a)
Ale ładnie ci kwitną te krokusy... a czy wyszły ci te iryski które razem kupowałys w Traczu ? moje po woli wychodzą z ziemi ale do kwitnienia im daaaleko.
Brakuje wody i słonca, jeszcze z tym słoncem to by dało rade bo w sumie jest go duzo ale deszczu brakuje.....śniegu było niewiele teraz sucho...........jak by popadało to roślinki dostałyby "kopa" i ruszyłyby szybciej.
Grypa mnie rozłożyła na całego, mam gorączkę i katar który "wychodzi" przez oczy........nawet siedzenie przed komputerem mnie męczy, spadam do łóżka. Dobranoc !

Małgosiu kiełkuja ale po Traczu jeszcze sporo kupiłam w Castoramie i teraz już nie wiem gdzie sa posadzone te od Tracza.Beda kwitnąc później niz u Ani ale my Ani nie dogonimy z kwitnieniem , u nas dłuzej jest zima i zawsze bedą później kwiaty.Niedobrze ze az tak jesteś chora , kuruj sie bo teraz paskudne te choroby.Zdrówka Ci zyczę jak najszybciej.
Bogdzia 20:57, 08 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu coś mi niesamowicie rano ćwierka, nie podejmuję próby odentyfikacji Jedno jest pewne ptaki obwieściły ostatecznie wiosnę. Życzę słonecznego dnia.

U mnie dzis było cudnie , cieplutko i słonacznie a na noc -2 zapowiadaja , oby się mylili.
Bogdzia 20:59, 08 mar 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Zdrówka dla wnusia życzę,pogoda bardzo zdradliwa!
Miłej soboty

Dziś było pięknie i mam nadzieje ze tak już pozostanie.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:01, 08 mar 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, jestem na bieżąco, pozdrawiam w ogrodzie znów nie podziałam, dziś wyjazd, jutro goście

Mariolko ja tez tak mam dzis i jutro odwiedziny w szpitalu a w poniedziałek sama do lekarza dopiero moze we wtorek zajmę sie ogrodem.