Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:27, 18 lut 2015

Kasya napisał(a)
A ja chciałam zapytać czy masz może pluskwicę i jak się sprawdza ?

I pozdrawiam serdecznie

Mam tą wyższa i śmierdzacą ale mi taka odpowiada bo niższej u mnie nie byłoby widac. Problemów zadnych z nią nie ma.
Bogdzia 21:28, 18 lut 2015

Ivvvona napisał(a)
Poczytałam, pooglądałam , zostawiam pozdrowienia

Macham Iwonko.
Nikita 21:45, 18 lut 2015

Bogdzia przydrepciłam do ciebie w sprawie nawozu o który pytałaś. Będziemy kupować napewno!!! A już teraz chcesz, bo mi jest bez różnicy kiedy ja kupię...można teraz zamówić. Daj znać kiedy i ile?
Rench 21:45, 18 lut 2015

Widziałam Twoje cudne różaneczniki na żywo,ale nie sądziłam,że masz ich aż 300
Jestem pod wrażeniem tej cyfry
Sądzisz że wszystkie wgryzienia w kształcie kółek to opuchlaki,pojawiają się czasem na moich różach takie małe zielone gąsieniczki, sądziłam że to one wyżerają mi dziury w liściach i już sama nie wiem co o tym sądzić ?
Bogdzia 22:29, 18 lut 2015

Rench napisał(a)
Widziałam Twoje cudne różaneczniki na żywo,ale nie sądziłam,że masz ich aż 300
Jestem pod wrażeniem tej cyfry
Sądzisz że wszystkie wgryzienia w kształcie kółek to opuchlaki,pojawiają się czasem na moich różach takie małe zielone gąsieniczki, sądziłam że to one wyżerają mi dziury w liściach i już sama nie wiem co o tym sądzić ?

Ponad 300 to mam wszystkich łacznie azalii, rh i azalii japońskich. co do róż to pewnie że w nich gasienice wyżerają liście a nie opuchlaki.
Bogdzia 22:33, 18 lut 2015

Nikita napisał(a)
Bogdzia przydrepciłam do ciebie w sprawie nawozu o który pytałaś. Będziemy kupować napewno!!! A już teraz chcesz, bo mi jest bez różnicy kiedy ja kupię...można teraz zamówić. Daj znać kiedy i ile?

Ja sie dostosuję do Was ale myślę ze niedługo be.dzie ciepło i trawie trzeba bedzie dac nawozu, ale jak chcecie poczekac to i ja poczekam ale już nie bede kupowac w innym miejscu. Ja potrzebuję 2 worki ale chętnie wezmę 3.Nie wiem ile będzie kg w takim worku ale potrzebuje 40-60 kg.
Kasiek 22:57, 18 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Ponad 300 to mam wszystkich łacznie azalii, rh i azalii japońskich. co do róż to pewnie że w nich gasienice wyżerają liście a nie opuchlaki.

Bozenko tu sie troszke nie zgodze, u mnie chrzaszcze opuchlaka ,, pieknie´´ pociachaly mi roze Chopenke i Pomponelle. Kilka razy zlapalam na goracym uczynku...Bardzo im te liscie smakowaly a na Pomponellce chrzaszcz probowal nawet kwiatow
Bogdzia 23:11, 18 lut 2015

Kasiek napisał(a)

Bozenko tu sie troszke nie zgodze, u mnie chrzaszcze opuchlaka ,, pieknie´´ pociachaly mi roze Chopenke i Pomponelle. Kilka razy zlapalam na goracym uczynku...Bardzo im te liscie smakowaly a na Pomponellce chrzaszcz probowal nawet kwiatow

Kasia nie wiem co powiedziec . U mnie przy tylu rh nie ma takich problemów jak wiele osób opisuje. Przy proporcjach roślin jakie one lubią to u mnie powinny miec wielkośc kota. Dziwie sie jak tak opisujecie ale moze u Was jest inaczej, nie bede sie sprzeczac tym bardziej jeśli widziałas. Ja nigdy na róży nie widziałam niczego poza gasienicą , mszyca typowymi dla tego gatunku szkodnikami. Jeśli widziałas to widziałas o czym tu mówic?Muszę Ci wierzyc.
Kasiek 23:19, 18 lut 2015

Bozenko, ilosc opuchlakow w ogrodzie zalezy w duzej mierze od podloza, sprawa drugoplanowa sa rosliny. Niedawno robilam porzadki w kompie i wiekszosc fot z opuchlakami powyrzucalam a szkoda, bo mialam fotki wlasnie z rozami Mysle jednak ze nic straconego...wiem ze moja sasiadka ma ogromny problem z opuchlakami( i nic z tym nie robi) i napewno przejda znowu do mnie Bede miala mozliwosc pokazania jak obgryzaja mi roze
Bogdzia 23:26, 18 lut 2015

Kasiek napisał(a)
Bozenko, ilosc opuchlakow w ogrodzie zalezy w duzej mierze od podloza, sprawa drugoplanowa sa rosliny. Niedawno robilam porzadki w kompie i wiekszosc fot z opuchlakami powyrzucalam a szkoda, bo mialam fotki wlasnie z rozami Mysle jednak ze nic straconego...wiem ze moja sasiadka ma ogromny problem z opuchlakami( i nic z tym nie robi) i napewno przejda znowu do mnie Bede miala mozliwosc pokazania jak obgryzaja mi roze

Kasiu nie mam żadnego powodu by Ci nie wierzyc choc przyznaję ze moje zdziwienie jest wielkie , ale wierzę. Zdjecia chętnie obejrzę , może się douczę.