Joasiu miło Cię widziec. Muszę zajrzec do Ciebie bo niestety chyba nie byłam. Kocham wszystkie rośliny i wogóle przytode a rh to u mnie raczej zdrowiem podyktowany wybór. Do zobaczenia u Ciebie.
Od dołu zawsze są gorsze liście bo sa najstarsze istopniowo obumieraja , nie patrz na nie i nie nimi sie kieruj nawożac rh. Ja jak ziemia rozmarznie to słabsze krzewy opryskuje dolistnie a jak juz dobrze sie zazielenia to sypie nawóz granulowany. Kiedy? Daty nie podam bo wszystko zależy od pogody ale nie czekam bardzo długo. Ziemia musi byc rozmarznieta bo jak podsypiesz nawozu to musi wsiakac zeby nie spalił rośliny.
Mówisz jak mój M .Za granica naszej działki rosły tez drzewa które koniecznie chciał miec, chodził dotad do gminy az mu sprzedali wąski pasek z 6 drzewami i jest cały szczęśliwy choc za ten pasek zapłacił tyle co za ponad 3000m kupionych wcześniej. Nie dziwię sie ani jemu ani Tobie bo ładne drzewo za jednego zycia nie wyrośnie , no nie każdy gatunek bo brzozy sobie poradza. Komu płacą nie wiem ale zanim te drzewa kupił to też przyszli je wyciąc i ich przegonił bo nie mieli pozwolenia , potem sołtys robił podchody że niby juz maja ale to nie było prawda , w końcu kupiliśmy i jest spokój.
No nie wierzę że o tym piszesz W zeszłym tygodniu mówiłam mężowi że musimy być przygotowani bo jak tylko pojawi się opcja kupienia tego kawałka to musimy być pierwsi Brzydki trójkąt, kto inny to kupi? Mam szczęście bo mój ukochany jest takim samym miłośnikiem drzew jak ja. Jak sobie upatrzył platana to dwa lata jeździliśmy do tego samego pana żeby spuścił z ceny... Dwa lata! Ale teraz jest nasz Mamy duże drzewa na działce ale dalej od domu więc to już nie to samo
Do mnie to raczej nie przyjdą wyciąć bez pozwolenia bo wszyscy wiedzą że ja tu pilnuję
Dowiedz się czy to ziemia gminy , jeśli tak to trzeba pismo do gminy skierowac , oni na posiedzeniu przegłosowuja czy sprzedadza a potem jeszcze miesiąc wisi ogłoszenie w urzędzie czy ktos sie nie sprzeciwi i dopiero notariusz , trochę to niestety trwa.