Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:14, 07 mar 2015

hanka_andrus napisał(a)
Ależ u Ciebie było śniegu! Piszę było, bo myślę, że już po nim?
Umnie w tej chwili+5 i pada deszcz.
Wiewióra śliczna. A sikorki wiesz, że lubię. U mnie już ich godowe dzwonienie słyszę. Miłego weekendu.

Pamiętam że lubisz sikorki a ja najbardziej lubię modraszkom zdjęcia robic bo inne maja oczy ukryte w czarnym i nie wychodzą dobrze na zdjeciach, a modraszki zawsze fajnie pozuja.Pozdrówka Haniu.
Bogdzia 19:24, 07 mar 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Niebywałe! Dech mi zaparło na widok takiej ilośći śniegu. Narzekałaś na jego brak, to Ci dowaliło. Przynajmniej podlewać nie musisz, i roślinki zabezpieczone!
U mnie go w ogóle nie było! A przymrozek był! Dobrze, że niewielki.

Śnieg sie stopił ale podlewanie i tak mnie czeka. Z rh woda spływa jak po parasolu tzn na zewnątrz a pod krzakami sucho.Jutro dzień wnuczkowy ale w poniedziałek podlewanie obowiązkowe.
Krys 19:25, 07 mar 2015

Bozenko milo bylo Cie zobaczyc,ja juz posadzilam ranniki,takie maciupkie
Bogdzia 19:28, 07 mar 2015

zawitka napisał(a)
Wczoraj to i u nas przymroziło porządnie ale dziś już bez mrozu Wiewióra poskakała narobiła śladów na tej kołderce Pozdróka ślę Czekamy na wioswnkę taka prawdziwą

Sypiemy wiewiórce orzechy i ona zna to miejsce i nawet w sniegu ich szuka.To wczorajsze zdjecia , na drugim tylko skorupki ze zjedzonych orzechów.

Asiuniaa 19:30, 07 mar 2015

Bogdziu podglądam te twoje różaneczniki i stwierdziłam, że chciałabym mieć kilka takich piękności. Oferowałaś mi swoją radę gdybym chciała je sadzić. Otóż planuję w swoim ogrodzie wrzosowisko i tak sobie myślę, że i rododendrony by mogły w pobliżu znaleźć dla siebie miejsce.Gdybyś zajrzała i rzuciła okiem
Bogdzia 19:30, 07 mar 2015

Krys napisał(a)
Bozenko milo bylo Cie zobaczyc,ja juz posadzilam ranniki,takie maciupkie

Krysiu zaraz zamierzałam wejsc do Ciebie i podziekowac za ranniki i jajka. Jedno gotowe do świątecznego koszyka , już pomalowane. Buziaki przesyłam. I jeszcze ciekawa jestem czy zrobiłas tam zakupy???
Bogdzia 19:35, 07 mar 2015

agata19762 napisał(a)
Bożenko u mnie też taka zima była wczoraj a dzisiaj już wiosna

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=623

Byłam , widziałam , pozdrawiam.
Bogdzia 19:44, 07 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)
Bogdziu podglądam te twoje różaneczniki i stwierdziłam, że chciałabym mieć kilka takich piękności. Oferowałaś mi swoją radę gdybym chciała je sadzić. Otóż planuję w swoim ogrodzie wrzosowisko i tak sobie myślę, że i rododendrony by mogły w pobliżu znaleźć dla siebie miejsce.Gdybyś zajrzała i rzuciła okiem

Byłam , napisałam u Ciebie.
Juzia 20:01, 07 mar 2015

Już można Rh nawozić dolistnie?
Krys 20:15, 07 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Krysiu zaraz zamierzałam wejsc do Ciebie i podziekowac za ranniki i jajka. Jedno gotowe do świątecznego koszyka , już pomalowane. Buziaki przesyłam. I jeszcze ciekawa jestem czy zrobiłas tam zakupy???

Bozenko jajko to zielone to od czarnej kury zielononozki specjalnie jedno takie wlozylam.zakupy malutkie, buty kupilam na jutrzejsza wycieczke takie trapery lekkie i kwiaty sztuczne na cmentarz,do ptaka nie wchodzilam nie lubie takich miejsc za duzo wszystkiego