Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:06, 20 lip 2012

dajana napisał(a)
Nawzjem Bozenko pięknego dnia Gdybym nie weszła na twój poprzedni wątek nie wiedziałabym ze odpisałas na mój post Bozenko .Powiadomienia chyba nie zawsze działaja prawidłowo albo ja jestem taka gapa,, nie wiem .Pytasz ile lat ma moja wnusia Ona ma cztery latka to Ania ,ta która czyta ze mna twoje bajeczki .Jej siostra ma niespełna dwa latka Ola .Mam jeszcze jedną wnusie 11 letnią Julke,, córcia drugiego syna .Ania wyjechała na dwa tygodnie w Góry do drugiej babci a u mnie zrobiła się pustka Dziadek daje popalic za wszystkie wnusie łacznie ,tylko głosik nie tak subtelny Jakoś musze wytrwać Wnusie to był dobry hamulec dla dziadka ,musial wazyc słowa i ton,, teraz nadrabia Uciekam w sobote do lasu i tyle mnie zobaczy Żartuje z tym uciekaniem ale przyda mi sie spokój i ulga z wyzwolenia choc kilku godzinnego moze znajdę borowiki,

Jedź Dajanko do lasu. To dobra terapia. Nie wiem czy się śmiac czy martwic z tego o czym piszesz ale rozwiązanie mojego dylematu znalazłam dziś w wątku Hani. Ona ma rację. Trzeba wiecej myślec o sobie a nie ciągle o innych. Poczytaj u Hani tam Ona i dziewczyny mają receptę na takie problemy. Najważniejsze żeby z tej recepty skorzystac. Jutrzejszy wyjazd do lasu może byc tym pierwszym krokiem. Zrób ten krok i jeszcze następne.
Bogdzia 20:08, 20 lip 2012

dajana napisał(a)
Oj ja tez bym sobie usiadła na twojej ławeczce przy tych energetycznych brzózkach. Przytuliła sie do pnia i wypłakała cały swój bol Oczysciłabym bez swiadków swe serce z trosk i bólu po czym wstała jak nowo narodzona,, tak działają na ludzi drzewa ,szczególnie brzozy .Njabardziej lubie sie do nich tulic w maju wtedy słychac w nich soki przepływające a szumia jak muszle morskie Niktórzy mawiaja ze brzozy maja serce i słychac ich bicie kiedy przyloży sie ucho Tak,, to własnie soki sprawiają ze tak miłe jest odczucie kiedy sie do nich tulimy ..

Do brzózek mozna sie przytulac słuchac bicia ich serca, ale płakac? Nie płacz. Jesteś bardzo mocną kobietą. Raczej powiedz komu trzeba co myslisz, to bardziej pomoże. A na ławeczkę zapraszam.
Bogdzia 20:09, 20 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Kolejna piękna bajeczka Bożenko.... tak przyjemnie się je czyta... od razu poprawia się humorPozdrawiam

Miło mi to słyszec Agnieszko.
Bogdzia 20:13, 20 lip 2012

siaaska napisał(a)
Bogdziu świetna bajeczka o gąsienicach i widzę że niebo wczoraj podobne do mojego
Troszkę mało czasu na Ogrodowisko teraz ale od czasu do czasu zaglądam i cieszę oczy pięknymi fotkami i opowieściami
Pozdrawiam

witaj Asiu . Zastanawiałam sie dlaczego nie zaglądasz ale ja nie pracuję i też nie nadążam by wejśc przynajmniej do tych którzy do mnie wchodzą a Ty masz dzieci jeszcze na głowie i inne problemy (wchodzę do Ciebie i czytam) , więc nie dziwię się ze masz mało czasu. Pozdrawiam Cię serdecznie oraz Kubusia-- pierwszego czytelnika moich bajek.
Bogdzia 20:14, 20 lip 2012

mira napisał(a)
to ja sobie myslę co jest - dlaczego nie wyświetla mi sie Twój watek - a to przecież druga część !

już nadrobiłam poczytałam i nieźle się uśmiałam - lubimy bajeczki i ploteczki !

pozdrawiam

Dzięki Miro za dobre słowo. Przynajmniej wiem że chcecie czytac tą moją twórczośc.
Przetacznik 21:03, 20 lip 2012

Bogdziu jak wiele się dzieje w Twoim pięknym ogrodzie, te motylki, ważki, gąsieniczki, te zdjęcia z grzybobrania! Śliczne zdjęcia pokazujące umiłowanie przyrody i uważne jej obserwowanie bardzo to cenne i miłe...
Pozdrawiam serdecznie i przekazuję pochwałę Orbitka małej autorce : )
Bogdzia 21:11, 20 lip 2012

Przetacznik napisał(a)
Bogdziu jak wiele się dzieje w Twoim pięknym ogrodzie, te motylki, ważki, gąsieniczki, te zdjęcia z grzybobrania! Śliczne zdjęcia pokazujące umiłowanie przyrody i uważne jej obserwowanie bardzo to cenne i miłe...
Pozdrawiam serdecznie i przekazuję pochwałę Orbitka małej autorce : )

Najważniejsze żebyś pochwaliła małą artystkę bo niemało pracy ją Orbitek kosztował.
Mala_Mi 21:35, 20 lip 2012

Tu u mnie, ja u Ciebie Też pozdrawiam....
Celina 21:36, 20 lip 2012

Bożenko musuisz koniecznie pisać i zbierać i wydać .Twoje wiersze są genialne!! Na pewno znajdą sie osoby które by pomogły.Może i na Ogrodowisku!! Ja niestety nie mam takich możliwości ,bo bym to zrobiła natychmiast!!
Pozdrawiam.
Bogdzia 21:39, 20 lip 2012

U mnie M dzis obcinał żywoploty i przy okazji znalazł dwa gniazda o których nie wiedzieliśmy. Jedno na klonie ginala

a drugie na grabie

Obydwa były w rozgałęzieniu skąd wyrastaja nowe gałęzie po cięciu zywopłotu.
Gniazda zostały zdjęte bo już ptaki ich nie wykorzystają ale mogą wykorzystac w przyszłym roku to samo miejsce.To wieksze z nich w nienajlepszym stanie bo nie było łatwo wyjąc go spośród tych gałęzi.