Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:46, 17 lis 2012

an_tre napisał(a)
To jesteś moim przeciwnym biegunem ja kocham podróże i wędrówki, zgodziłabyś się z moim małżem on też nie lubi podróży, jest zatwardziałym domatorem

Całkiem jak ja.
dajana 20:14, 17 lis 2012

Witaj Bożenko ! poczytałam troszkę wasze rozmowy Koniecznie muszę wybrać się na pobliski staw tam są łabędzie i kaczki .W lecie siadałam na ławeczce i je karmiłam ,wtedy nie przyszło mi do głowy zrobić im zdjęcia .Muszę to naprawić. Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 20:22, 17 lis 2012

dajana napisał(a)
Witaj Bożenko ! poczytałam troszkę wasze rozmowy Koniecznie muszę wybrać się na pobliski staw tam są łabędzie i kaczki .W lecie siadałam na ławeczce i je karmiłam ,wtedy nie przyszło mi do głowy zrobić im zdjęcia .Muszę to naprawić. Pozdrawiam serdecznie

A to szczęściara . Nie dośc że ma takie piękne miejsce to jeszcze i staw z ptakami. Zrób im zdjęcia Dajanko . Ja nie mam takich możliwości bo wiadomo że łódź powinna byc na wodzie a nie jest. Właściwie to podobno jest ale to wszystko podziemne zbiorniki bardzo dobrej wody a na wierzchu nie ma nic.
Mala_Mi 20:51, 17 lis 2012

Napisałaś u Hanusi o piwoniach i sobie przypomniałam, moja mama powiedziała, że te zdobyczne przez nas piwonie ... będą cudnie kwitły...bo sadzonka pociapana, ale wypasiona... i same zachwyty były.... i ma dużo pąków ..... czy czegoś tam.. a ona na piwoniach sie zna.. To ona mnie zaraziła piwoniami i liliami...
Bogdzia 20:57, 17 lis 2012

asc napisał(a)
Napisałaś u Hanusi o piwoniach i sobie przypomniałam, moja mama powiedziała, że te zdobyczne przez nas piwonie ... będą cudnie kwitły...bo sadzonka pociapana, ale wypasiona... i same zachwyty były.... i ma dużo pąków ..... czy czegoś tam.. a ona na piwoniach sie zna.. To ona mnie zaraziła piwoniami i liliami...

Aniu nie ma dnia zebym do niej nie zajrzała. Ma czerwone kiełeczki i na pewno będzie piękna. Tych jestem pewna a o te od Hani się martwie bo nie mają kiełków, trzeba czekac do wiosny.
Milka 21:01, 17 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Dziś tak pięknie, że pewnie biegasz w ogrodzie, zatem miłego dnia
Jutro wybieram się z wnusiami do parku, wesoło będzie

Irenko własciwie zrobiłam dziś niewiele, a w ogrodzie nawet nie byłam . Na ogrodowisko mniej wchodzę bo o czym tu pisac, martwy sezon. Jutro w Mai będzie ogród dyr wrocławskiego ogrodu botanicznego, a jego zona pracuje w Wojsławicach. Chyba nic nie pomyliłam bo czytałam rano. Miłego dnia z wnukami i nałykajcie się świeżego powietrza w tym parku.

nałykamy się szczerze mówiąc, przejeżdżam koło tego parku od 97 i do tej pory tam nie byłam, jest okazja, choć o innej porze byc może jest piękniej, niestety wszystkie, nawet najpiękniejsze miejsca przegrywają z miłością do własnego ogrodu, acz niedoskonałego..

o czym pisać...Bożenko, no teraz się usmiałam, ty zawsze masz o czym pisać, wiem co mówię a inni mnie porą;
u mnie było ciepło i bardzo przyjemnie, trenowałam jazdę na rowerze, nawet wstyd powiedzieć, kiedy ostatnio jeździłam, ale pamiętam, bo był to cudowny dzień

zatem rano Maja, ciekawa jestem, który dyrektor, poprzedni czy aktualny?
monteverde 21:06, 17 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

To już z ciebie szczęściara możesz się bez reszty oddać podglądaniu i fotografowaniu ptaszków będzie na co popatrzeć Pozdrawiam Bożenko

Aniu mogę rzeczywiście ale już mi się nie chce bo mam stale jednakowe ptaki , którym narobiłam mnóstwo zdjec tak że w komputerze się nie mieszczą , kupiłam juz pamięc zewnętrzną ale już mi sie zdjec im robic nie chce. Wypadałoby przeprowadzic się gdzieś nad wodę bo nie mam zdjęc ptaków wodnych.

Zapraszam w takim razie na Żuławy, na nasze kanały i trzciny
Bogdzia 21:06, 17 lis 2012

irena_milek napisał(a)

Dziś tak pięknie, że pewnie biegasz w ogrodzie, zatem miłego dnia
Jutro wybieram się z wnusiami do parku, wesoło będzie

Irenko własciwie zrobiłam dziś niewiele, a w ogrodzie nawet nie byłam . Na ogrodowisko mniej wchodzę bo o czym tu pisac, martwy sezon. Jutro w Mai będzie ogród dyr wrocławskiego ogrodu botanicznego, a jego zona pracuje w Wojsławicach. Chyba nic nie pomyliłam bo czytałam rano. Miłego dnia z wnukami i nałykajcie się świeżego powietrza w tym parku.

nałykamy się szczerze mówiąc, przejeżdżam koło tego parku od 97 i do tej pory tam nie byłam, jest okazja, choć o innej porze byc może jest piękniej, niestety wszystkie, nawet najpiękniejsze miejsca przegrywają z miłością do własnego ogrodu, acz niedoskonałego..

o czym pisać...Bożenko, no teraz się usmiałam, ty zawsze masz o czym pisać, wiem co mówię a inni mnie porą;
u mnie było ciepło i bardzo przyjemnie, trenowałam jazdę na rowerze, nawet wstyd powiedzieć, kiedy ostatnio jeździłam, ale pamiętam, bo był to cudowny dzień

zatem rano Maja, ciekawa jestem, który dyrektor, poprzedni czy aktualny?

Chyba aktualny ten dyrektor, a rowerem jeżdziłas poza domem czy w domu stacjonarnym? Pewnie poza domem. U mnie na rower za zimno , przynajmniej dla mnie bo zmarzlak jestem, ale od wiosny stale jeżdżę i pewnie się do Anity wybiorę.
Bogdzia 21:08, 17 lis 2012

monteverde napisał(a)

To już z ciebie szczęściara możesz się bez reszty oddać podglądaniu i fotografowaniu ptaszków będzie na co popatrzeć Pozdrawiam Bożenko

Aniu mogę rzeczywiście ale już mi się nie chce bo mam stale jednakowe ptaki , którym narobiłam mnóstwo zdjec tak że w komputerze się nie mieszczą , kupiłam juz pamięc zewnętrzną ale już mi sie zdjec im robic nie chce. Wypadałoby przeprowadzic się gdzieś nad wodę bo nie mam zdjęc ptaków wodnych.

Zapraszam w takim razie na Żuławy, na nasze kanały i trzciny

Aniu gdzie jak tak daleko będę jeździc jak Ty na miejscu i zdjęcia możesz zrobic, a ja bedę tylko podziwiac i pewnie zazdrościc.
weronika77 21:50, 17 lis 2012

Bogdziu, może się wybierz na...wątek "Nasze drugie hobby..." jak nie lubisz podróży, i powiedz swoje zdanie. Dobrego nastroju na listopadowe dni.