Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Katkak 03:59, 06 kwi 2019

Bogdzia napisał(a)

Schneegold to piękna azalia i bardzo polecam ale niestety nie na miejsce po pierisie bo to ta sama rodzina roślin i na te same choroby choruja, jak padł pieris to azalia na 100% nie przetrzyma. Każą wymieniac ziemie i odkazic podłoże ale ostrozniej jest posadzic w tym miejscu jakąs bylinę czy krzak który nie jest kwasolubem.

Dzięki Bożenko.
yolka 07:11, 06 kwi 2019

Czekam na Laurę. Pierwiosnki zachwycające, jakoś nie pomyślałam żeby je mieć. Udanego weekendu. Czas chyba sobie zacząć życzyć deszczu u mnie sucho, a u Ciebie?
Bogdzia 07:12, 06 kwi 2019

GorAna napisał(a)
Bożenko, piękna wiosna u Ciebie.
Ciemierniki zachwycające!, i te łany pierwiosnków
Nic tylko się gapić
Pozdrawiam serdecznie

A ja byłam się pogapic u Ciebie bo to czas Twojego ogrodu.
Bogdzia 07:13, 06 kwi 2019

yolka napisał(a)
Czekam na Laurę. Pierwiosnki zachwycające, jakoś nie pomyślałam żeby je mieć. Udanego weekendu. Czas chyba sobie zacząć życzyć deszczu u mnie sucho, a u Ciebie?

U mnie tez sucho , co przesadzane to codziennie podlewam bo schnie a rh tez podlewam.
Bogdzia 07:16, 06 kwi 2019

BASIA8 napisał(a)
Bogdziu Nasza magnolia krótko u Nas jest, ale kupiliśmy ja jako duży okaz. Laura ładnie się prezentuje Mam ochotę w tym roku na żółtą piękność

Ja jak kupowałam to mi powiedzieli ze to miniaturka ale zeby przez tyle lat była tak mała to się nie spodziewałam , fakt ze kilka razy ją przesadzałam az dziw że to wytrzymała. Chętnie bym kupiła wiekszą ale nie mam gdzie posadzic , juz nawet robię przegląd rh którego by wywalic
Katkak 07:43, 06 kwi 2019

Bożenko ja tym razem w sprawie nie różaneczników, a żab. Dla mnie w dziedzinie przyrody jesteś największym znanym mi autorytetem, więc Cię męczę wcale nie rzadko . Bożenko zerknęłabyś na zdjęcie "mojej" Stefy (żabci) i umiałabyś powiedzieć jako to gatunek żaby i czy może samiec, czy samica? Chciałabym wiedzieć czy to Stefa, czy Stefan .
Gosiek33 08:08, 06 kwi 2019

Kolejne łany wiosenne

Laura piękna, nawet jak mała, czekam na zdjęcia rozwiniętych kwiatów
Bogdzia 11:29, 06 kwi 2019

Katkak napisał(a)
Bożenko ja tym razem w sprawie nie różaneczników, a żab. Dla mnie w dziedzinie przyrody jesteś największym znanym mi autorytetem, więc Cię męczę wcale nie rzadko . Bożenko zerknęłabyś na zdjęcie "mojej" Stefy (żabci) i umiałabyś powiedzieć jako to gatunek żaby i czy może samiec, czy samica? Chciałabym wiedzieć czy to Stefa, czy Stefan .

Kasiu sądzac ze zdjecia to żaba dalmatyńska czyli żaba zwinka i samiec czyli Stefan ale one podobne sa do zaby trawnej więc jeśli kumka głosno to trawna a jesli niezbyt głosno to zwinka.
Bogdzia 11:30, 06 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
Kolejne łany wiosenne

Laura piękna, nawet jak mała, czekam na zdjęcia rozwiniętych kwiatów

Tez czekam jest nadzieja bo nie zapowiadaja przymrozków.
Katkak 11:49, 06 kwi 2019

Bogdzia napisał(a)

Kasiu sądzac ze zdjecia to żaba dalmatyńska czyli żaba zwinka i samiec czyli Stefan ale one podobne sa do zaby trawnej więc jeśli kumka głosno to trawna a jesli niezbyt głosno to zwinka.

Bożenko nie przestajesz mnie zadziwiać. Mam wielki szacunek do Ciebie i Twojej wiedzy. Kumka niezbyt głośno, więc zeinka. Dziękuję