Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Welka 18:20, 01 mar 2013

Witam!
Widzę, że u mnie podobnie jak u Ciebie ze śniegiem, krokusy też gdzieś tej samej wielkości, ranników jeszcze nie mam (jeszcze ). Słoneczka trochę dziś miałam, ale wiatru jeszcze więcej, ale to początek marca, więc do wiosny tak naprawdę jeszcze chwilka
Pozdrawiam
agniecha973 18:44, 01 mar 2013

Witaj Bogdziu. U mnie śniegu mnimalnie mniej niż u Ciebie, ale nie dlatego, że zimniej, tylko po prostu tak go dosypało przed odwilżą, że długo topnieje. W przyszłym tygodniu wszystko wybuchnie jeśli będzie tak jak zapowiadają prognozy. Rzeczywiście rh ładnie wyglądają po zimie. Oby tak dalej.
Mam pytanie. Czy azalie pontyjskie potrzebują stanowiska słonecznego tak jak wszystkie azalie? Chcę przesadzić i myślę gdzie.
A w kwestii prosa, u mnie ptaki jadły proso, ale mniej chętnie niż słonecznik. Jeśli zostawały jakieś resztki w karmniku, to właśnie resztki prosa. Na ziemi było dużo łupinek, więc myślę, że część zjadały.
Bogdzia 18:49, 01 mar 2013

irena_milek napisał(a)

torba bez schowków, to nie to zatem czekam
dziś znaleźć kaletnika, to nie lada wyczyn

Irenko ona cztery schowki miała z czego jeden właśnie bez zamka więc dorobi mi tylko jeden a obydwa zabezpieczy zamkiem. Kaletnika nawet nie szukałam , zaniosłam do szewca , ma maszynę do szycia skóry to może jakos zrobi.Gorzej jak mu to kiepsko wyjdzie, ale mam nadzieję że się postara, widzi chyba że torba nowa.
Bogdzia 18:51, 01 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Widzę, że u mnie podobnie jak u Ciebie ze śniegiem, krokusy też gdzieś tej samej wielkości, ranników jeszcze nie mam (jeszcze ). Słoneczka trochę dziś miałam, ale wiatru jeszcze więcej, ale to początek marca, więc do wiosny tak naprawdę jeszcze chwilka
Pozdrawiam

Ewelinko na pewno już wiosna bo wiele osób już pokazało pierwsze kwiatki , żeby tylko już przymrozków nie było to wszystko szybko sie rozwinie.Pozdrówka ślę.
ZbigniewG 18:52, 01 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
..

Bogdzia czy ja mam sklerozę czy faktycznie tego gościa nie widziałem
Bogdzia 18:55, 01 mar 2013

agniecha973 napisał(a)
Witaj Bogdziu. U mnie śniegu mnimalnie mniej niż u Ciebie, ale nie dlatego, że zimniej, tylko po prostu tak go dosypało przed odwilżą, że długo topnieje. W przyszłym tygodniu wszystko wybuchnie jeśli będzie tak jak zapowiadają prognozy. Rzeczywiście rh ładnie wyglądają po zimie. Oby tak dalej.
Mam pytanie. Czy azalie pontyjskie potrzebują stanowiska słonecznego tak jak wszystkie azalie? Chcę przesadzić i myślę gdzie.
A w kwestii prosa, u mnie ptaki jadły proso, ale mniej chętnie niż słonecznik. Jeśli zostawały jakieś resztki w karmniku, to właśnie resztki prosa. Na ziemi było dużo łupinek, więc myślę, że część zjadały.

Byc może Agnieszko ze i proso któreś ptaki zjedzą najprędzej chyba wróble, ale najpewniejszym i ulubionym pokarmem jest jednak słonecznik. Co do azalii pontyjskich to tak , takie same warunki jak dla innych azalii czyli słoneczko.
Bogdzia 18:57, 01 mar 2013

ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia czy ja mam sklerozę czy faktycznie tego gościa nie widziałem

Mogłes nie widziec bo był pokazywany tylko przy okazji innych rolin. Na jesieni został przesadzony i teraz ma lepsze miejsce.
hanka_andrus 19:02, 01 mar 2013

Bożenko, za życzenia wierszowane dziękować nie przestanę!

ZbigniewG 19:02, 01 mar 2013

To teraz jeszcze mi powiedz ile ten świerk ma lat (bo to chyba Glauca Pendula)
agniecha973 19:07, 01 mar 2013

Dziękuję za informację.