Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:56, 28 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Nooo warto bardzo dziękuję za lekcję ... Jak Ty robisz takie śliczne zdjęcia... Hipnotyzujesz te ptice czy jak ??

Są tu tacy co robią dużo lepsze np Saxon, Mariusz Ania i jeszcze kilka osób, moim daleko do doskonałości ale lubię je robic.
Bogdzia 19:57, 28 lut 2013

asc napisał(a)
Bożenko, liści nie obcinam, bo takie suche dają ochronę przed mrozem.. jeszcze na to przyjdzie czas.. to dopiero koniec lutego, a w marcu jak w garncu Aż taka estetką nie jestem wiec troche starych lisci przeżyję, zresztą mam ich pełny ogród..... to najbrzydsza pora roku w ogrodzie

Moze i masz rację.
Bogdzia 20:00, 28 lut 2013

Gabriela napisał(a)
Do mnie słońce przyszło dopiero dzisiaj i już nawet była herbatka na tarasie. Nic to, że łachy śniegu leżą u nas, jego dni już są policzone.

U mnie też jeszcze śnieg lezy ale już cienka warstwa w większosci miejsc. Słoneczka dziś nie było , był smutny ponury dzień (pogodowo), na kawkę jeszcze za zimno ale ptaki nawet te przylatujące juz słychac.
Madzenka 20:25, 28 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Marzenko czy to znaczy ze będziesz dziś w Lodzi osobiście?Jeśli tak to moglybyśmy się spotkac.

Bożenko z przyjemnością odwiedzę Cię w maju
Z powodu poszerzenia mi obwiązków (dziekuję szefowi za możliwość rozowju ) będę bywać częściej w Łodzi. Jednak zwykle to jest następujący schemat 3 gdziny w samochodzie , 3 godz spotkania, 3 godz w samochodzie...
I sprawdziłam dzisiaj temepraturę. O 6:00 u mnie w ogrodzie było +2 , ok 9:00 w Pabianicach +0,5 a w Łodzi +1,5 stopnia. Gdy wróciłam wieczorem do Wrocławia było jeszcze +5 a w Łodzi po południu +4 Czyli u nas już cieplej. Śniegu w centrum nie widziałam
Ja oceniam, że około tygodnia jesteście zacofani wiosennie względem Wrocławia
buziaki przesyłam
Madzenka 20:26, 28 lut 2013

asc napisał(a)
A Marzenka do Rzeszowa to nie jeżdzi..szkoda

Coś sie wymyśli chyba że pracodawcę zmienię.... Jest duża firma od różnych specyfików z centralą w Rzeszowie
mira 20:30, 28 lut 2013

Bogdziu u mnie było dziś nadzwyczaj ciepło, wszystko wychyla głowy, ja też , az pogrzebałam w ziemi na slonecznym skalniaku, jednak mam obawy o zapowiadane mrozy -śniegu zero i lepiej nie mysleć co by było - hiacynty już spore

pozdrawiam wiosennie - niebo mam pełne gwiazd - chyba jutro powtórka - musze teraz baczniej pogodę śledzić, dziekuję za rh piękny - proszę napisz mi nazwę
Bogdzia 20:40, 28 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Bożenko z przyjemnością odwiedzę Cię w maju
Z powodu poszerzenia mi obwiązków (dziekuję szefowi za możliwość rozowju ) będę bywać częściej w Łodzi. Jednak zwykle to jest następujący schemat 3 gdziny w samochodzie , 3 godz spotkania, 3 godz w samochodzie...
I sprawdziłam dzisiaj temepraturę. O 6:00 u mnie w ogrodzie było +2 , ok 9:00 w Pabianicach +0,5 a w Łodzi +1,5 stopnia. Gdy wróciłam wieczorem do Wrocławia było jeszcze +5 a w Łodzi po południu +4 Czyli u nas już cieplej. Śniegu w centrum nie widziałam
Ja oceniam, że około tygodnia jesteście zacofani wiosennie względem Wrocławia
buziaki przesyłam

No dobrze to zapraszam w maju.W Łodzi też dziś byłam ale w mieście jest na ogól o 3 stopnie cieplej niż na wsi. U mnie na całym ogrodzie jeszcze śnieg, choc juz cienka warstwa. Podziwiam tyle km w ciągu jednago dnia przejechac, pewnie zmęczona jeste.Pozdrówka.
Bogdzia 20:43, 28 lut 2013

mira napisał(a)
Bogdziu u mnie było dziś nadzwyczaj ciepło, wszystko wychyla głowy, ja też , az pogrzebałam w ziemi na slonecznym skalniaku, jednak mam obawy o zapowiadane mrozy -śniegu zero i lepiej nie mysleć co by było - hiacynty już spore

pozdrawiam wiosennie - niebo mam pełne gwiazd - chyba jutro powtórka - musze teraz baczniej pogodę śledzić, dziekuję za rh piękny - proszę napisz mi nazwę

Ja spróbuję jutro obciąc trochę gałęzi bo snieg już mniejszy ale innej roboty nie da sie robic na razie , a rh to Nova Zembla.Pozdrawiam.
mira 20:46, 28 lut 2013

dziekuję - zaraz poczytam
to miłej pracy w ogrodzie życzę
Madzenka 20:52, 28 lut 2013

Bożenko dzisiaj to był lajcik jak mawia moja już niemałoletnia córka
We wtorek Toruń w jeden dzień a to już 300 km w jedna stronę a wczoraj Katowice
Ale po wielu latach przyzwyczaiłam się do intensywnego jeżdżenia, gorzej, że moje kręgi się nie mogą przyzwyczaić. Zaraz zmykam je naciągnąć ćwiczeniami Zmęczenie rekompensuje mi kontakt z ludzmi a to bardzo lubię