Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012

ana_art 19:35, 19 sie 2012

Haniu a co to za drzewo?
Trzeba przyznać że ogród 'Szmitów' to bardzo klimatyczne miejsce, za każdym razem inne... pięknie i spotkanie jak widać bardzo udane Niestety być nie mogłam... bo siostra stan cywilny zmieniała
Leida 19:36, 19 sie 2012

Fajnie było ale pora się pożegnać. Jakby ktoś miał wątpliwości to ja miałam nic nie kupować.
Ale weź i nie kupuj jak i to nęci i tamto. Dobrze, że jechałyśmy cztery w jednym samochodzie i miejsca nie było zbyt wiele. Bo bym jeszcze nakupowała traw a tak to sie powstrzymałam.

Marzenka, jak chcesz to Ci kupię te budleje bo jestem w tamtych okolicach raz na dwa tygodnie, tylko który kolor? I tak mam Anuli kupić DRZEWO co ma być większe od nas więc nie ma problemu.

Ale nasz samochód to było nic w porównaniu do tego co mieli inni - pewnie mieli mniej pasażerów i większy bagażnik a tym samym dużo więcej miejsca.....

A Ty Sebuś ciesz się, że nie byłeś z nami bo miałbyś przypuszczam straszny problem z zakupami - co kupić a z czego zrezygnować. A że akurat był świeży towar to było tam tyle róznych rózności, że wybory były bardzo trudne.

Hortensji "prawie milion" i mnóstwo nowych odmian, traw też niemało i serdeczne podziękowania Państwu Szmitom za ceny hurtowe dla całej naszej grupy.

A Ci co mogli przyjechać i nie przyjechali niech żałują, bo było swietnie.
Leida 19:46, 19 sie 2012

Aniu, to drzewo to klon pensylwański.

Tez jestem tego samego zdania co TY na temat tego ogrodu. Staram się tam być kilka razy o róznych porach roku - i za każdym razem jest klimatycznie i zawsze jest inaczej, za każdy razem coś innego kwitnie.

A na rabatach wcale nie było widać skutków działalności tej wstrętnej zimy i strat roslin.

Myslę, że to spotkanie tam było jednym z wielu i jeszcze nie raz się tam spotkamy.

Joanka 19:47, 19 sie 2012

Haniu świetna relacja, oplułam monitor ze śmiechu

Ukradnę moje zdjęcie na ławce, bardzo mi się podoba
ana_art 20:01, 19 sie 2012

oj kupiłabym 'kilka' wrzosów i traw...
Klamber 21:12, 19 sie 2012

Haniu, teraz przynajmniej wiem kim jesteś, niektóre osoby widziałem pierwszy raz i zawsze mam z tym problem.
Dziękuję za pochwały i dalszy ciąg opowieści.

Monteverde i Ewelina

To jest klon jakiś tam, nazwy nie pamiętam ale liście miał jak pensylwański. Wyglądał bajecznie.
Już wyobrażam sobie jak będzie wyglądał za miesiąc.

Klamber 21:26, 19 sie 2012

romka 21:27, 19 sie 2012

wróciłam niedawno z pracy.... ukoiłam nerwy tymi zdjęciami.... dziękuję... choć z drugiej strony .... szkoda trochę, że nie mogłam z Wami pobuszować...
malgocha1960 21:28, 19 sie 2012

Welka 21:35, 19 sie 2012

Leida napisał(a)

Ale nasz samochód to było nic w porównaniu do tego co mieli inni - pewnie mieli mniej pasażerów i większy bagażnik a tym samym dużo więcej miejsca.....

A Ci co mogli przyjechać i nie przyjechali niech żałują, bo było swietnie.

Haniu, to akurat nasze zakupy (Ani Monte i Moniki), w bagażniku były już w tym czasie rośliny od Roberta i mój rozchodnik od Moniki, a miejsca tak dużo nie miałyśmy, bo dwie rośliny musiałam trzymać między nogami Następnym razem jak we trzy się wybierzemy to musimy jakąś przyczepkę załatwić