Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 13:19, 10 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasik, mnie osobiście podoba się kostka granitowa. Kanciki wyglądają ładnie, ale u mnie np. nie zdałyby egzaminu. Ale trzeba przyznać kanciki, że wyglądają ładnie, zwłaszcza jak trawnik przypomina zielony dywan.

mnie też się podoba kostka i ją chcę na obrzeżach, a dopóki to nie nastąpi to muszą być kanciki, cóż, zostaje mi jeszcze drewniany płotek a jego to już bardzo się chcę pozbyć
kasik778 13:20, 10 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Wow, czekam na zdjęcia stożków....

Ula będą, będą, stożki już wsadzone
kasik778 13:21, 10 paź 2012

asc napisał(a)
Mam kostkę granitowa wszędzie na obrzeżach.. i układam ją sama na gruncie tzn na podsypce z piasku... pozwala to przestawiać kostkę jak sie chce .. albo w moim przypadku musi...... Nie narzekam na nią...... Rabatki wyglądaja schludnie, nawet jak nie mam czasu przyciać wąsów z trawy. Dużo łatwiej sie kosi......
Ułozenie to taka zabawa w kostki lego...... i potłuczenie trochę młotkiem gumowym....
U nas miało padać i jak na razie jast ładnie.. zaraz poszukam mojego obrzeża....... trawa trochęprzerasta..ale jako, że kostka jest na podsypce z piasku, to trawa łatwo siewyciąga po przycięciu trawy przy kostce.... Ja przycinam taką kostkę.... od 0 do 2 razy do roku.....

Aniu ja bardzo chcę jako obrzeże kostkę, jak już finansowo się doskładam to na pewno będzie, a na razie po zdjęciu obrzeży drewnianych zostanie kancik
Tess 13:28, 10 paź 2012

Też mam (jeszcze) te okropne obrzeża rabat z drewna.
Też wywalam sukcesywnie.
Nawet bez kancików lepiej rabata wygląda, niż z tym okropieństwem (co mój rozum robił, jak ja to montowałam?)

Też nie mogę doczekać się nowych zdjęć. Zapisuję się w kolejce (jest jakaś lista społeczna?)
kasik778 13:40, 10 paź 2012

Tess napisał(a)
Też mam (jeszcze) te okropne obrzeża rabat z drewna.
Też wywalam sukcesywnie.
Nawet bez kancików lepiej rabata wygląda, niż z tym okropieństwem (co mój rozum robił, jak ja to montowałam?)

Też nie mogę doczekać się nowych zdjęć. Zapisuję się w kolejce (jest jakaś lista społeczna?)

Tereso taka moda była i wszyscy uważali, ze jest super wykończenie rabaty (coś jak fryzury w latach 80), a teraz to już jest passe

Nie powiem nawet ile kasy wydałam na te drewniane obrzeża, ale nie było to mało

to samo z włókniną, ktoś fajnie nakręcił biznes i wszyscy kupowali

lista hihhihi nie ma listy, mam już zdjęcia stożków, ale niestety musze iść do pracy i nie zdążę, chlip
Tess 15:02, 10 paź 2012

No wiem, że moda, że wszyscy I że się podobało Kiedy ja nie dalej jak dwa lata temu opalikowałam rabaty, moja szwagierka, parająca się zakładaniem i pielęgnacją ogrodów, powiedziała, że bardzo ładnie zrobiłam I mówiła to szczerze

Nie ma listy, nie ma zdjęć...

Zajrzę, jak będą

Welka 19:18, 10 paź 2012

Witam!
Ile zapłaciłaś za te stożki bukszpanowe, ze tak jakaś pani patrzyła?
Daj nam też popatrzeć na nie
Pozdrawiam
Enya73 20:01, 10 paź 2012

A ja Ci Kasiu powiem, że gdybym wcześniej trafiła na Ogrodowisko, to zrezygnowałabym z kostki na obrzeżach rabat w dolnej części ogrodu, bo te kanciki to naprawdę fajna rzecz i wygladają dużo naturalniej. Trochę teraz żałuję wydanych pieniędzy na starą granitową kostkę. Ileż fajnych wyjazdów weekendowych byłoby za to w zamian. Czasem warto przemyśleć sprawę
eliza3 21:16, 10 paź 2012

Zostawiam pozdrowienia
kasik778 23:35, 10 paź 2012

Tess napisał(a)
No wiem, że moda, że wszyscy I że się podobało Kiedy ja nie dalej jak dwa lata temu opalikowałam rabaty, moja szwagierka, parająca się zakładaniem i pielęgnacją ogrodów, powiedziała, że bardzo ładnie zrobiłam I mówiła to szczerze

Nie ma listy, nie ma zdjęć...

Zajrzę, jak będą

Tess co prawda ledwo żyję, ale zaraz dam zdjęcia bukszpanów

No widzisz nawet fachowcy lubili drewniane płotki