Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

eliza3 22:16, 09 paź 2012

Witaj Kasiu, w Twoim wątku, bo w moim się już witałyśmy. Widzę, że lubisz czasem posiedzieć w nocy, ale dzisiaj to już chyba sen Cię zmorzył, więc życzę spokojnej nocy bez przymrozków i słoneczka z rana
kasik778 22:20, 09 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Kasik, u ciebie kwitnie jeszcze pięciornik. Mam żółtego ale już przekwitł. Czym chcesz zastąpić płotek, jakieś obrzeże? Na pewno będzie się lepiej kosiło, przy takim płotku kosi się niedobrze.

docelowo chcemy kostkę granitową, choć wyczytałam, że też przerasta, pewnie zostanie kancik, najtańsza wersja
kasik778 22:21, 09 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Witaj Kasiu, w Twoim wątku, bo w moim się już witałyśmy. Widzę, że lubisz czasem posiedzieć w nocy, ale dzisiaj to już chyba sen Cię zmorzył, więc życzę spokojnej nocy bez przymrozków i słoneczka z rana

Witam Elizo, jeszcze nie śpię

słońca jutro potrzebuję, bo muszę cebulki posadzić
eliza3 22:26, 09 paź 2012

Ja też mam na niektórych rabatach kostkę granitową, ale tylko na ziemi, bo jak chcę poszerzyć trochę to nie ma problemu, aby ją wyjąć. Wygląda ładnie, ja się trawę skosi, ale coraz częściej myślę, żeby z niej zrezygnować.
kasik778 22:52, 09 paź 2012

no właśnie też się nad nią ciągle zastanawiam, bo ja w kółko zmieniam rabaty, ciągle coś tam muszę poszerzyć, a z kostką może być niewygodnie, no i koszt jest spory.

to tak jak z włókniną, jak była moda na nią to i my daliśmy na rabaty, po jakimś czasie, jak musiałam robić tysięczną dziurę, aby coś dosadzić, to mnie szlag trafiał i w końcu wywaliłam ją
kasik778 22:56, 09 paź 2012

A teraz super nowina, kupiłam dwa stożki bukszpanowe, o których wszędzie trąbiłam, są moje i czeka mnie jutro wsadzanie piękności

uśmiałam się w sklepie, jak je kupowałam, bo podeszła do mnie jakaś miła osoba i pyta "co to za ładny krzaczek?"

więc tłumaczę, że bukszpan itd

a pani jak usłyszała cenę to patrzyła na mnie jak na wariatkę, bo jak można wydać na ładne, ale wg niej zwykłe krzaczki
kasik778 22:56, 09 paź 2012

a jutro zdjęcia, oby pogoda była w miarę znośna
EPODLAS 23:23, 09 paź 2012

Kasik, mnie osobiście podoba się kostka granitowa. Kanciki wyglądają ładnie, ale u mnie np. nie zdałyby egzaminu. Ale trzeba przyznać kanciki, że wyglądają ładnie, zwłaszcza jak trawnik przypomina zielony dywan.
Urszulla 02:00, 10 paź 2012

Wow, czekam na zdjęcia stożków....
Mala_Mi 08:00, 10 paź 2012

Mam kostkę granitowa wszędzie na obrzeżach.. i układam ją sama na gruncie tzn na podsypce z piasku... pozwala to przestawiać kostkę jak sie chce .. albo w moim przypadku musi...... Nie narzekam na nią...... Rabatki wyglądaja schludnie, nawet jak nie mam czasu przyciać wąsów z trawy. Dużo łatwiej sie kosi......
Ułozenie to taka zabawa w kostki lego...... i potłuczenie trochę młotkiem gumowym....
U nas miało padać i jak na razie jast ładnie.. zaraz poszukam mojego obrzeża....... trawa trochęprzerasta..ale jako, że kostka jest na podsypce z piasku, to trawa łatwo siewyciąga po przycięciu trawy przy kostce.... Ja przycinam taką kostkę.... od 0 do 2 razy do roku.....