Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja największa pasja - ogród

Moja największa pasja - ogród

kasik778 23:09, 08 paź 2012

Urszulla napisał(a)

Jeszcze pokaże na dobranoc ogród wrześniowy, zdjęcia zrobiłam ostatnio, jak była cudownie piękna pogoda

Masz rację zlikwiduj to drewniane obrzeże. Masz bardzo dużo lawendy (aż zazdroszczę ) brakuje w tej rabacie żółtych i kolorowych akcentów.
Bo to masz chyba południową rabatę??
To trawy by wytrzymały, hakone by ożywiła. Red baron jesienią by zdobił, bordowe żurawki, żółte żurawki byłyby śliczne ale nie wiem czy miejsce dla nich.
Fajnie masz bo do takiej rabaty zarośniętej niewiele wystarczy żeby ją upiększyć. A i trawy mi się przypomniały te co Danusia ostatnio namiętnie sadzi: Stipa tenuissima.

Nie pogniewasz się że się porządziłam na Twojej rabacie? Chciałabym mieć już tak dużo roślin, a ja dopiero w powijakach. Ostatnio rządziłam się na rabacie u Irenki Miłek. Pomarzyć zawsze można.

Kochana możesz rządzić u mnie, ja się cieszę, bardzo lubię, jak ktoś mi poddaje nowe, fajne pomysły na aranżacje

Ta rabata ostatnio już przeszła lifting, ma nową wiśnię Umbraculifera, dostanie na wiosnę żurawki, wczoraj dosadziłam miskanta stipę na wiosnę, bo boję się, że mi ją zima wykończy
tak, że mamy podobne pomysły super
kasik778 23:11, 08 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Przepiękny kolor pięciornika wypatrzyłam u Ciebie!!!

Jak wywalisz obrzeże drewniane i zrobisz kanciki na trawniczku to rabata będzie miodzio!

Cześć Marzenko

Ja bym wywaliła to obrzeże już w sierpniu, ale mój M jest do niego przywiązany... dopiero do długim moim smędzeniu dał się w końcu przekonać

Pięciornik to taki słodki róż, kwitnie całe lato bezustannie, godny polecenia
Ginger 00:16, 09 paź 2012

Kasiu u Madżenki widziałam Twojego bukszpana !!!!!!! Wow , ale okaz !!!!!!!!!!!!!!!!!
kasik778 00:37, 09 paź 2012

Dziękuję ta kula rzeczywiście jest wielka, a ja jej w ogóle do tej pory nie zauważałam, głupota ludzka nie ma granic, teraz jak widze ceny takich okazów to się łapię za głowę, dzisiaj widziałam w Świerklańcu mniejsze kule za 300 zł
Ginger 00:45, 09 paź 2012

Na wiosnę po przycięciu będzie jak z najlepszej szkółki a przy niej jeszcze mniejsze kuleczki pomiędzy trawki i ..... ech super efekt !!!!!!!!!!!
Ginger 00:49, 09 paź 2012

Ja u siebie chce zrobię taką kuleczkowo trawiastą rabatkę ma narazie 7 niby kulek dokupię jeszcze 4 i wszystkie wsadzę na jedną rabatę
kasik778 00:52, 09 paź 2012

Ginger napisał(a)
Na wiosnę po przycięciu będzie jak z najlepszej szkółki a przy niej jeszcze mniejsze kuleczki pomiędzy trawki i ..... ech super efekt !!!!!!!!!!!

dokładnie taki mam plan, inne kule, trawy, hortensje i żurawki czyli klasyka Ogrodowiska

niestety, aby plan się powiódł, muszę pozbyć się dwóch bardzo rozrośniętych i ekspansywnych tawuł wierzbolistnych, lekko nie będzie
kasik778 00:53, 09 paź 2012

Ginger napisał(a)
Ja u siebie chce zrobię taką kuleczkowo trawiastą rabatkę ma narazie 7 niby kulek dokupię jeszcze 4 i wszystkie wsadzę na jedną rabatę

czyli obie będziemy kulkować na wiosnę

nie mogę się doczekać, a tu cała zima jeszcze...
kasik778 00:54, 09 paź 2012

Muszę iść spać, bo nie wstanę dzisiaj! do pracy
Dobranoc i pozdrawiam Ginger i wszystkich
monteverde 01:06, 09 paź 2012

Piękny widok Dobranoc