Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 21:59, 11 paź 2012

kasik778 napisał(a)

No to jeszcze trochę jesiennie dynie już w folii obsychają

Fantastyczne zbiory, jak ja bym chciała mieć własny warzywniak

zbierasz je na Halloween?

Nie Kasik, w mojej tradycji polskiej nie ma takiego święta do jedzenia zebrałam , obsusza się w folii, na zimowe dni zupka z imbirem jest najlepsza, rozgrzewająca, pozdrawiam
MarekW 22:18, 11 paź 2012

Aniu popieram dynia do jedzenia a nie do straszenia!!!!
kasik778 22:26, 11 paź 2012

Hehe u mnie to pewnie mój synek będzie obchodził Haloween

zupę z dyni uwielbiam, ale rzadko mam okazję ugotować, bo sezon na dynię tylko jesienią, a nigdy nie zrobiłam zapasów w postaci mrożonej dyni...
kasik778 22:27, 11 paź 2012

MarekW napisał(a)

eeee tam, można połączyć 2w1
monteverde 22:33, 11 paź 2012

kasik778 napisał(a)
Hehe u mnie to pewnie mój synek będzie obchodził Haloween

zupę z dyni uwielbiam, ale rzadko mam okazję ugotować, bo sezon na dynię tylko jesienią, a nigdy nie zrobiłam zapasów w postaci mrożonej dyni...

Zrób pure dyniowe i włóż do słoików i za pasteryzuj, będziesz miała aż do następnej dyni
monteverde 22:33, 11 paź 2012

kasik778 napisał(a)

eeee tam, można połączyć 2w1

Ale po co?
monteverde 22:34, 11 paź 2012

MarekW napisał(a)

barbara_kraj... 00:41, 12 paź 2012

Jak jadę do córki, to w Lesznowoli p/W-wą wystawiają na sprzedaż mnóstwo dyń. Ciągle mam chęć kupić choć jedną i na chceniu zostaje
A u córki kilka razy zupkę dyniową z imbirem jadłam i muszę stwierdzić, że jest pyszna.
Kiedyś marynowałam na słodko-kwaśno, ale to było kiedyś

Raz tylko udało mi się ogromne selery wyhodować. Jedne rosły przy pomidorach a inne po pomidorach. Widocznie te dwie rośliny dodatnio na siebie oddziaływują

Kolekcja dalii imponująca. Ja nie mam gdzie przechowywać karp. Tylko w piwnicy, a tam zawsze sporo się marnuje Poza tym miejsca na działce niewiele...

Aniu, podziwiam Twoje wszechstronne umiejętności
Urszulla 00:49, 12 paź 2012

Tak, ja też podziwiam. Ania masz okazy roślin u siebie i wiele wiedzy. Często Cię widuję u różnych osób. Ciągle jakieś kwiaty u Ciebie zakwitają, coś wspaniałego pokazujesz.......A skoro o dyni mowa to coś ode mnie
dynia ozdobna w szczypiorku

A mam też przepis na dynię w zalewie kwaśnej
monteverde 00:50, 12 paź 2012

Basiu kup i zrób pure do słoików, zawsze się przydaje, bo nie zawsze jest gdzie przechowywać te dynie A dalii w tym roku mi trochę deszczowa wiosna załatwiła, nie ma mojej pięknej Polki i innych , no ale cóż, no i mam też pełno siewek w truskawkach, pięknie kwitną, ciekawa jestem czy będą bulwki tak pomidor i seler to dobra para no i selery trzeba porządnie podlewać od sierpnia, bo bulwa rośnie
Wiesz Basiu, życie wszystkiego nauczy, ostatnio u Danusi naszej czytałam, że w wieku 14 lat już szyła sobie sukienki i inne rzeczy, robiła na drutach i inne robótki, konieczność nas zmusza do tego , żeby się uczyć, jak się chce coś mieć, ze mną było tak samo Ale też i dużo umiejętności już zatraciłam, np. robienie na drutach, wzrok nie pozwala, albo haftowanie, a mam tyle pięknych wzorów, no ale za to teraz mam roślinki ale się rozpisałam, hahahaha