Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 15:14, 10 sie 2012

A tu na Warmii leje cały czas, wczoraj z balkonu zrobiłam tylko zdjęcie Anabelle, która w tamtym roku miała tylko jeden kwiatek a teraz tak wygląda nie było mnie tu 3 miesiące, jak się przejaśni wyjdę do ogrodu i obfocę co jeszcze kwitnie oprócz chwastów aha i jeszcze zdjęcie jednego z moich gigantów zobaczycie jak wygląda przekrojony a jest przepyszny, przywiozłam ich kilka, aby nie musieć kupować byle czego do jedzenia
Evchen 15:35, 10 sie 2012

Anuś.. jak patrzę na Twoje pomidorki to zaczynam kalkulować czy mi się gdzieś w ogródku taka pomidorowa rabata nie zmieści...? Chyba, że w skrzynkach.. Kiedyś widziałam taki program o uprawie pomidorów w skrzynkach.. chyba sadzili je razem z aksamitkami?.. aksamitki już mam, to może pomidorki dokupię - będzie kremowo i czerwono
A .. aksamitki.. - czy i jak zbierasz nasionka?..
monteverde 16:01, 10 sie 2012

jak przekwitną, ale w tym roku cały czas deszcz to nasionka nie będą dobrego gatunku, ale spróbuję szczególnie te ecru o zapachu wanilii idę do ogrodu bo wyszło słoneczko będę potem
Martek 16:34, 10 sie 2012

Ja w Rzeszowie nie spróbowałam twoich pomidorów Aniu,żałuję
eliza3 17:13, 10 sie 2012

Pomidorki do pozazdroszczenia, czuję ich zapach...
monteverde 19:51, 10 sie 2012

Martek napisał(a)
Ja w Rzeszowie nie spróbowałam twoich pomidorów Aniu,żałuję

Tyle było wszystkiego, ja też dużo potraw nie spróbowałam , bo człowiek nie jest w stanie tyle jeść a teraz żałuję
monteverde 19:52, 10 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Pomidorki do pozazdroszczenia, czuję ich zapach...

Nie ma to jak swoje dzięki Elu
monteverde 20:17, 10 sie 2012

No i byłam trochę na ogrodzie , ale deszcz mnie przegonił znowu Takie chwaściory mi się rzuciły od sąsiadki z lewej i powój od tej z prawej, że aż mi się szkoda zrobiło moich roślinek, po śladach widziałam ,że dużo b. kwitło, szkoda,że nie mogłam zrobić fotek i dzisiaj też nie wszystko pofociłam bo siadły akomulatorkinajpierw zdjęcie ogrodu sąsiadki z lewej, no jak ma u mnie nie być chwastów u niej są same chwasty i to wszystko do mnie przełazi musiałam z tych chwastów obrać kawałek płotu z chwastów, żeby oswobodzić magnolię, Anabelkę i Pinky Whinky, dalej widać jak to wszystko do mnie przełazi, aż mnie ręce bolą moje pięknotki z lewej widać żurawki no i od prawej ten cholerny powój a na pierwszym planie forsycja To miała być Grandiflora, ale nie wiem czy jest? ogrodowa horti sporo będzie pigwy na naleweczkę
agata_chrosc... 20:25, 10 sie 2012

ANiu, dałabyś przepis na nalewkę z pigwy. Bo ja mam całe takie drzewo. W tym roku co prawda ma przestój, ale w zeszłym miala całe stosy tych pigw. Mam nadzieję, że w przyszłym też obrodzi Pozdrowienia jak zwykle
MarekW 20:35, 10 sie 2012

Aniu puść na płot winobluszcz nie będziesz widziała chwaściorów i może mniej będą przełazić na Twoją stronę.