Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Welka 00:29, 09 sie 2012

monteverde napisał(a)

Ten zwykły też z cebulek, ale kiedyś u rodziców je wyrywałam i było ich pełno w różnych miejscach obok pierwszej kępy, którą rodzice wsadzili, a po roku i tak powyłaził, bo cebulki gdzieś się przede mną ukryły.

dziwne ,że nie wymarzły

Aż zaraz sprawdzę czy dobrze skojarzyłam nazwę, bo nie mogłam się tego długo długo pozbyć, wyrosły nawet u nich przy rzece gdzie rodzice składują skoszoną trawę i gdzie wyrzucają chwasty i niechciane rośliny, w tym właśnie te cebulki.

Znalazłam, wytrzymuje zimą w ziemi i rozprzestrzenia się szybko
http://zojalitwin.wordpress.com/2012/01/03/sniedek-baldaszkowaty/
aldonaz 00:40, 09 sie 2012

Witaj Aniu, piękne kwiaty, u mnie nie jest tak kolorowo. Miło było poznać Cię osobiście. Pozdrawiam i do następnego spotkania.
monteverde 00:52, 09 sie 2012

Mieczyki w tym roku dziadowskie, jeszcze się nie rozwinie a już gnije nawet nie można wybrać do pokazania dalia Smokey Fire and Ice Narnia Toto
monteverde 00:53, 09 sie 2012

aldonaz napisał(a)
Witaj Aniu, piękne kwiaty, u mnie nie jest tak kolorowo. Miło było poznać Cię osobiście. Pozdrawiam i do następnego spotkania.

Ze wzajemnością Aldonko, do następnego
monteverde 00:55, 09 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)

Ten zwykły też z cebulek, ale kiedyś u rodziców je wyrywałam i było ich pełno w różnych miejscach obok pierwszej kępy, którą rodzice wsadzili, a po roku i tak powyłaził, bo cebulki gdzieś się przede mną ukryły.

dziwne ,że nie wymarzły

Aż zaraz sprawdzę czy dobrze skojarzyłam nazwę, bo nie mogłam się tego długo długo pozbyć, wyrosły nawet u nich przy rzece gdzie rodzice składują skoszoną trawę i gdzie wyrzucają chwasty i niechciane rośliny, w tym właśnie te cebulki.

Znalazłam, wytrzymuje zimą w ziemi i rozprzestrzenia się szybko
http://zojalitwin.wordpress.com/2012/01/03/sniedek-baldaszkowaty/

a ten to wytrzymuje a mój to Śniedek Saundersa http://zojalitwin.wordpress.com/2010/09/12/sniedek-saundersa/
monteverde 01:42, 09 sie 2012

Limelight ogrodowe Anabelle La Vesterival
monteverde 01:47, 09 sie 2012

Dobranoc
Tess 02:24, 09 sie 2012

monteverde napisał(a)

Ależ oryginalna ta malwa Pierwszy raz taką widzę

A róże masz przepiękne. Oczywista oczywistość
Bogdzia 07:56, 09 sie 2012

Nie masz ochoty wrócic do Anki?? bo ja mam. Pozdrówka.
Evchen 09:41, 09 sie 2012

monteverde napisał(a)
Jak to można nazwać praca to popracowałam godzinkę, bo potem znowu lało zrobiłam także kilka zdjęć, kwitnie powtórnie magnolia Messel, pierwszy raz od kilku lat, bardzo w tym roku urosła widać,że deszczowa pogoda jej służy Ann też
tak kwitła w kwietniu a oprócz tego ma teraz pełno takich garbusków jakby owocniki, czy ktoś wie co to jest? kwitnie śniedek Chopin pod brzoskwinią ma chyba z 2 m, po lewej werbena równa z nim werbena rozsiała się na cały różany kącik, to ta od Danusi
a na tym zdjęciu, rośnie werbena i też będzie kwitła, której nasiona dostałam z Anglii, nie mogłam doczekać się kiedy wykiełkuje, więc po jakiś 2 m-cach wywaliłam ziemię z pojemnika za tuje, za jakiś czas patrzę a tam poletko werbeny w takim cieniu, ale się ucieszyłam

No to Ci werbenka niespodziankę zrobiła
A podoba mi się jeszcze śniedek Saudersa u Ciebie.. Ja mam śniedka baldaszkowatego, ale poodbno bardzo się rozrasta, kupiłam żeby pozarastało puste miejsca jak bylinka, ciekawe czy tak będzie.. bo podoba mi się - z powodu koloru