Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 17:58, 14 gru 2012

Gardenarium napisał(a)
Dzięki Aniu za link o spotkaniu, popatrzyłam sobie jakie mieliście świetne spotkanie.

Danusiu było super a Marek był traktowany jak członek rodziny
monteverde 18:03, 14 gru 2012

anula_wn napisał(a)
Aniu
czyli zamrażasz pierogi bez gotowania? noo ale nie skleją się takie surowe?
bo ja zamrażam (nie mylic, że robię ) ugotowane i zawsze, ale to zawsze jakiś jest pusty pękają i w sumie to bez sensu.....

no i chyba zawieszę słoninkę, może zwabię inne ptactwo do moejgo ogródka
fajnie! masz dzięcioła !

Anula nie sklejają się, jak je zrobię układam na deskach do krojenia plastykowych posypanych mąką i wkładam do zamrażalnika jak zamarzną wyjmuję i szybciutko za pomocą palca odlepiam od deski szybko to idzie ładnie odskakują i wkładam do woreczków i znowu do zamrażalnika już odpowiednie porcję jakie będą mi potrzebne, no a potem gotuję wodę, solę kropla do wody oleju i wrzucam zamrożone pierożki od wypłynięcia 3 minuty i finito już tyle lat tak robię spróbuj , mam dużego dzięcioła
monteverde 18:08, 14 gru 2012

jotka napisał(a)
Aniu, wracając do zupy rybnej to moja nie jest ani ucha ani inna z gotowych przepisów. Robię ją z ryb mieszanych na bazie wywaru z jarzyn z dodatkiem papryki świeżej i drobno pokrojonego lub startego ogórka kiszonego. No i koperek na koniec obowiązkowo. Lubię przepisy przetwarzać na swoje smaki i stanowią dla mnie tylko inspirację

pozdrawiam z kuchni

Jolu też robię ze świeżą papryką ale ogórka nie ścieram koperek oczywiście dodaję, zapewne jest smaczna? pozdrawiam świeżo upieczoną Babcię
gusiarz 18:09, 14 gru 2012

Aniu - baaardzo dziękuję - czekam do niedzieli

Edit:
W sprawie mrożenia pierożków - moja mama dokładnie tak samo jak Ty mrozi - i nic się nie rozlatuje!!!
monteverde 18:11, 14 gru 2012

Dzidka napisał(a)

No i nareszcie dzisiaj udało mi się polowanie

O, i u Ciebie pojawił się wyczekiwany .
Ale zajada. I nic dziwnego, kuchnia u Ciebie taka, że i ja mam ochotę na twoje smakołyki.

Dzidko chyba nie muszę zapraszać przyjeżdżaj jak masz ochotę
Moniika 18:22, 14 gru 2012

monteverde napisał(a)
http://fundacjarazem.org.pl/ptasieradio/atlas.html
dobranoc wszystkim

Jaki fajny
Macham z zimnego podGdańska
U mnie dzis rano - 12 było.... Na szczęście wczoraj wielkie donice wciagnelam do garażu ( z narażeniem życia i zdrowia bo pewnie było by po powojnikach .... ) Dzis okryłam tez większość roślin stroiszami z jadly czy świerka ( licho wie co to było Tata mi nawiózł pełno bo u siostry " golenie zimowe " drzew iglastych robił tak zmarzlam ze szkoda gadać
Pozdrawiam M
Jakoś na święta wcale nie mam ochoty ...
monteverde 18:28, 14 gru 2012

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki przyjechałam dzisiaj do warmińskiego aby trochę przepalić w chałupach, bo w nocy było - 11 st., dostałam cynkw pokojach od północy było tylko + 6 st a od południa 7, szybko włączyłam ogrzewanie i siedzę opatulona w 5 swetrów dwie pary spodni od dresów i długiiii szlafrok, temperatura trochę podskoczyła, ale jeszcze jest zimno dzisiaj ma być w nocy - 12 jakoś musze to wytrzymać jadąc pociągiem na Warmię przez szybę widziałam całe stada sarenek pasących się na polach po 8 lub 12 sztuk fajnie to wyglądało jak będę wracała przygotuję sobie aparat może upoluję chociaż z jedno zdjęcie a teraz poczytam co u Was
MarekW 18:30, 14 gru 2012

Na rozgrzanie proponuję herbatkę z prądem pomoże jak nicinnego.
Dzidka 18:31, 14 gru 2012

monteverde napisał(a)

No i nareszcie dzisiaj udało mi się polowanie

O, i u Ciebie pojawił się wyczekiwany .
Ale zajada. I nic dziwnego, kuchnia u Ciebie taka, że i ja mam ochotę na twoje smakołyki.

Dzidko chyba nie muszę zapraszać przyjeżdżaj jak masz ochotę

Aniu, dziękuję, ale z powrotem toby mnie trzeba było wytaczać, bo o własnych siłach bym nie potrafiła się unieść
hanka_andrus 18:34, 14 gru 2012

Na poprawę humoru......cieszmy się,że nie mamy tak w ogrodach.......