Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Bogdzia 21:02, 13 gru 2012

monteverde napisał(a)

Pierogi i uszka tez mrożę ugotowane. Pozdrawiam Aniu.

co kraj to obyczaj, ja nie , pozdrawiam Bogdziu, a widziałaś mojego dzięcioła? dzisiaj był przy oknie w stolarkę okienną stukał, ale się spłoszył no i codziennie już na słonince siedzi

Pewnie że widziałam ale dopiero teraz słyszę z jaką duma o nim mówisz. Będzie teraz przylatywał przez całą zimę tylko za jakiś czas wymień słoninę żeby świeża była. Zdjęcia Ci sie udały.
monteverde 21:31, 13 gru 2012

słoninkę wieszam średnio co 4 dni bo wszystko wyskubują ptaki, wszystkie jak zauważyłam
monteverde 00:42, 14 gru 2012

http://fundacjarazem.org.pl/ptasieradio/atlas.html
dobranoc wszystkim
gusiarz 08:34, 14 gru 2012

Witaj Aniu - przeczytałam u Gosi w Kubusiowie Twój przepis na:

monteverde napisał(a)

Nie znamy, Aniu, ale ja bym poznała chętnie....uwielbiam makowce pod każdą postacią...
Przygotowujesz dwa ciasta makowe i sernik, bierzesz biszkoptową formę wysmarowana i wysypaną bulką tarta i zaczynasz od środka nakladać po 2 łyżki na przemian, to masy makowej , to serowej aż do wykończenia i zawsze na środek wstawiasz do piekarnika i pieczesz , po upieczeniu kroi sie na ósemki jak tort b. ladnie wygląda, aha można wszystko potem polewą potraktować

Czyli jak rozumiem to taka zebra wychodzi - bardzo ciekawe. A czy te w sumie trzy ciasta zmieszczą się do jedne blachy? I mam jeszcze pytanie odnośnie ciast podstawowych, które wchodzą w skład. Mogłabyś przepiski wrzucić? PLEASE... Dzieki serdeczne
Magda70 09:39, 14 gru 2012

monteverde napisał(a)

cebulka i marchewka z ogródka własnego ale z liściem gorzej Trza będzie pomyśleć a własnym ....

Maja w OBI donica jakieś 30 zł tylko na zimę do domu a latem nie trzymaj w cieniu, ja jednego tak załatwiłam

O to muszę zerknąć w naszym OBI...
A mężuś właśnie po śledziki poleciał narobiłaś mi smaka na te smażone w zalewie octowej )
anula_wn 11:51, 14 gru 2012

Aniu
czyli zamrażasz pierogi bez gotowania? noo ale nie skleją się takie surowe?
bo ja zamrażam (nie mylic, że robię ) ugotowane i zawsze, ale to zawsze jakiś jest pusty pękają i w sumie to bez sensu.....

no i chyba zawieszę słoninkę, może zwabię inne ptactwo do moejgo ogródka
fajnie! masz dzięcioła !
jotka 11:51, 14 gru 2012

Aniu, wracając do zupy rybnej to moja nie jest ani ucha ani inna z gotowych przepisów. Robię ją z ryb mieszanych na bazie wywaru z jarzyn z dodatkiem papryki świeżej i drobno pokrojonego lub startego ogórka kiszonego. No i koperek na koniec obowiązkowo. Lubię przepisy przetwarzać na swoje smaki i stanowią dla mnie tylko inspirację

pozdrawiam z kuchni
Gardenarium 13:15, 14 gru 2012

Dzięki Aniu za link o spotkaniu, popatrzyłam sobie jakie mieliście świetne spotkanie.

Instagram Ogrodowiska
Dzidka 16:51, 14 gru 2012

monteverde napisał(a)
No i nareszcie dzisiaj udało mi się polowanie

O, i u Ciebie pojawił się wyczekiwany .
Ale zajada. I nic dziwnego, kuchnia u Ciebie taka, że i ja mam ochotę na twoje smakołyki.
monteverde 17:56, 14 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Witaj Aniu - przeczytałam u Gosi w Kubusiowie Twój przepis na:

Nie znamy, Aniu, ale ja bym poznała chętnie....uwielbiam makowce pod każdą postacią...
Przygotowujesz dwa ciasta makowe i sernik, bierzesz biszkoptową formę wysmarowana i wysypaną bulką tarta i zaczynasz od środka nakladać po 2 łyżki na przemian, to masy makowej , to serowej aż do wykończenia i zawsze na środek wstawiasz do piekarnika i pieczesz , po upieczeniu kroi sie na ósemki jak tort b. ladnie wygląda, aha można wszystko potem polewą potraktować

Czyli jak rozumiem to taka zebra wychodzi - bardzo ciekawe. A czy te w sumie trzy ciasta zmieszczą się do jedne blachy? I mam jeszcze pytanie odnośnie ciast podstawowych, które wchodzą w skład. Mogłabyś przepiski wrzucić? PLEASE... Dzieki serdeczne

Cześćw tym cieście są tylko 2 masy makowa i serowa, nie ma żadnej bazy, niestety dzisiaj przyjechałam do warmińskiego i dokładnego przepisu nie mam w głowie po prostu mam ich za dużo, ale jak wrócę w niedzielę zaraz wrzucę na wątek