Pewnie że widziałam ale dopiero teraz słyszę z jaką duma o nim mówisz. Będzie teraz przylatywał przez całą zimę tylko za jakiś czas wymień słoninę żeby świeża była. Zdjęcia Ci sie udały.
Witaj Aniu - przeczytałam u Gosi w Kubusiowie Twój przepis na:
Nie znamy, Aniu, ale ja bym poznała chętnie....uwielbiam makowce pod każdą postacią...
Przygotowujesz dwa ciasta makowe i sernik, bierzesz biszkoptową formę wysmarowana i wysypaną bulką tarta i zaczynasz od środka nakladać po 2 łyżki na przemian, to masy makowej , to serowej aż do wykończenia i zawsze na środek wstawiasz do piekarnika i pieczesz , po upieczeniu kroi sie na ósemki jak tort b. ladnie wygląda, aha można wszystko potem polewą potraktować
Czyli jak rozumiem to taka zebra wychodzi - bardzo ciekawe. A czy te w sumie trzy ciasta zmieszczą się do jedne blachy? I mam jeszcze pytanie odnośnie ciast podstawowych, które wchodzą w skład. Mogłabyś przepiski wrzucić? PLEASE... Dzieki serdeczne
Aniu
czyli zamrażasz pierogi bez gotowania? noo ale nie skleją się takie surowe?
bo ja zamrażam (nie mylic, że robię ) ugotowane i zawsze, ale to zawsze jakiś jest pusty pękają i w sumie to bez sensu.....
no i chyba zawieszę słoninkę, może zwabię inne ptactwo do moejgo ogródka
fajnie! masz dzięcioła !
Aniu, wracając do zupy rybnej to moja nie jest ani ucha ani inna z gotowych przepisów. Robię ją z ryb mieszanych na bazie wywaru z jarzyn z dodatkiem papryki świeżej i drobno pokrojonego lub startego ogórka kiszonego. No i koperek na koniec obowiązkowo. Lubię przepisy przetwarzać na swoje smaki i stanowią dla mnie tylko inspirację
Witaj Aniu - przeczytałam u Gosi w Kubusiowie Twój przepis na:
Nie znamy, Aniu, ale ja bym poznała chętnie....uwielbiam makowce pod każdą postacią...
Przygotowujesz dwa ciasta makowe i sernik, bierzesz biszkoptową formę wysmarowana i wysypaną bulką tarta i zaczynasz od środka nakladać po 2 łyżki na przemian, to masy makowej , to serowej aż do wykończenia i zawsze na środek wstawiasz do piekarnika i pieczesz , po upieczeniu kroi sie na ósemki jak tort b. ladnie wygląda, aha można wszystko potem polewą potraktować
Czyli jak rozumiem to taka zebra wychodzi - bardzo ciekawe. A czy te w sumie trzy ciasta zmieszczą się do jedne blachy? I mam jeszcze pytanie odnośnie ciast podstawowych, które wchodzą w skład. Mogłabyś przepiski wrzucić? PLEASE... Dzieki serdeczne
Cześćw tym cieście są tylko 2 masy makowa i serowa, nie ma żadnej bazy, niestety dzisiaj przyjechałam do warmińskiego i dokładnego przepisu nie mam w głowie po prostu mam ich za dużo, ale jak wrócę w niedzielę zaraz wrzucę na wątek