Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

aneta230972 22:17, 09 sty 2013

Aniu udało mi się .Przepraszam-długo to trwało ale sporo do czytania . Cóż to była za lektura. Cudowny powrót do dzieciństwa. Do ogrodu i kuchni mojej babci. U niej też tak było kolorowo,przytulnie i smacznie. Aż mi się łezka w oku zakręciła. Dziekuję Ci bardzo. Oj te Twoje pomidory. Nie wspomnę już o grzybach, które uwielbiam ( za moment biegnę do piwnicy i przyniosę sobie słoiczek marynowanych) . Róże, hortensje,.......
A nie myślałaś, żeby założyć wątek kulinarny? Albo jakieś warsztaty kulinarne? Zapisuję się już teraz.
Jak to jest, że w jednej osobie tyle talentów się zgromadziło?
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
ewalm 22:44, 09 sty 2013

Aniu, wszystkiego najlepszego w Nowym roku. Nawet nie próbuję nadrobić zaległości, ale cofnęlam się kilka stron - do książek o ogrodach. Gdzie kupowałaś?
monteverde 22:58, 09 sty 2013

ella napisał(a)
Witaj, wpadłam do Ciebie i zostaje ..........na bardzo długo Ty masz wszystko, tak jak ja bym chciała,

pomidory super, papryczki, cukinie i kompostownik i drzewa owocowe- papierówa Pycha. Dopiero jestem na początku pierwszej części Twojego wątku, a jestem zachwycona.. ciekawe co tam masz jeszcze za pyszności. Idę czytać dalej.
Pozdrawiam

Elle prowadzę kuchnię więc jak się orientujesz dużo warzyw i owoców potrzeba, a nadwyżki mrożę i pakuję w słoiki w rożnych postaciach, bo nie ma nic zdrowszego jak swoje nie pryskane skarby ogrodu, często nawet w piżamie rano do śniadania wyskakuję po szczypiorek, koperek czy pietruszkę, a jak smakują przyjemnej lektury życzę
monteverde 23:02, 09 sty 2013

aneta230972 napisał(a)
Aniu udało mi się .Przepraszam-długo to trwało ale sporo do czytania . Cóż to była za lektura. Cudowny powrót do dzieciństwa. Do ogrodu i kuchni mojej babci. U niej też tak było kolorowo,przytulnie i smacznie. Aż mi się łezka w oku zakręciła. Dziekuję Ci bardzo. Oj te Twoje pomidory. Nie wspomnę już o grzybach, które uwielbiam ( za moment biegnę do piwnicy i przyniosę sobie słoiczek marynowanych) . Róże, hortensje,.......
A nie myślałaś, żeby założyć wątek kulinarny? Albo jakieś warsztaty kulinarne? Zapisuję się już teraz.
Jak to jest, że w jednej osobie tyle talentów się zgromadziło?
Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Anetko cieszę się , że lektura mojego wątku nie była dla Ciebie torturą wątek kulinarny u nas już jest, ale nie chce mi się wpisywać przepisów, za dużo czasu to zajmuje, ale gdybyś chciała jakiś konkretny przepis to służę pomocą a talenty .... życie wszystkiego nauczy najważniejsze żeby dużo pytać jak to mówią "koniec języka za przewodnika" pozdrawiam
monteverde 23:05, 09 sty 2013

ewalm napisał(a)
Aniu, wszystkiego najlepszego w Nowym roku. Nawet nie próbuję nadrobić zaległości, ale cofnęlam się kilka stron - do książek o ogrodach. Gdzie kupowałaś?

Ewuniu kupowałam w Anglii Tobie też wszystkiego co najlepsze
Tess 00:56, 10 sty 2013

Aniu, mam trochę zaległości forumowych, także u Ciebie, ale pewnie nadgonię dopiero, jak Ogrodowisko na narty pojedzie
Mam nadzieję, że dobrze się już czujesz po chorobie. O problemach z okiem przeczytałam u Bożenki, może powinnaś je pooszczedzać trochę? Mniej komputera.

Całuski
monteverde 01:50, 10 sty 2013

staram się Tess oszczędzać a po grypie jeszcze też nie za dobrze
Tess 02:07, 10 sty 2013

Dziękuję za kfiatucha
I lecę do sypialni, z nadzieją, że już teraz dam radę zasnąć. Bo już raz próbowałam - nie dało rady, nawet barany nie pomagały
Dobranoc, Aniu
monteverde 02:08, 10 sty 2013

Dobranoc Tesia
Tess 02:12, 10 sty 2013

No, teraz juz naprawdę człapię w kierunku łóżka
Tyle schodów, ojoj....
Pa