Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Kasiek 16:55, 01 lut 2013

Ale mi sie pomarzylo...wiosna,wiosna gdzies Ty jest,piekna pani
Pszczelarnia 17:16, 01 lut 2013

Ania, będziesz wiedziała skąd wezmę to:
centaurea montana grandiflora.
I kiedy najlepiej kupować te słynne agapanty?
Anabell 18:11, 01 lut 2013

Aniu!! wybrałam sie do Twojego ogrodu od początku przeszłam 60 stron . godziny mi uciekają wpadnę jeszcze innym razem. zainteresowanie miałaś szklarenkami a ja swoje obsadzam iglakami by nie było widać Robisz nowe rewolucje w swiom ogr. dobrze będzie na wzór ogrodowiska . Mam jeszcze dziś wstawić kilka zdjęć , a nie wiem jak wstawiać parami w mniejszych rozmiarach. zdjęcie okroić ,a co dalej?
monteverde 19:34, 01 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, będziesz wiedziała skąd wezmę to:
centaurea montana grandiflora.
I kiedy najlepiej kupować te słynne agapanty?

Ewa z wiosna ja Ci podeślę sadzonki chabra mam takiego, a agapanty możesz już kupić , wiosną przyślą, ale jak teraz zapłacisz to oni wiedzą ile mają klientów na agapanty i wysyłają w kolejności zamówień ja w styczniu dokupywałam już
bogumila 19:40, 01 lut 2013

Aniu,trochę nadrobiłam zaległości...przeleciałam stronki...ale u Ciebie się dzieje...pozdrawiam
monteverde 19:40, 01 lut 2013

Anabell napisał(a)
Aniu!! wybrałam sie do Twojego ogrodu od początku przeszłam 60 stron . godziny mi uciekają wpadnę jeszcze innym razem. zainteresowanie miałaś szklarenkami a ja swoje obsadzam iglakami by nie było widać Robisz nowe rewolucje w swiom ogr. dobrze będzie na wzór ogrodowiska . Mam jeszcze dziś wstawić kilka zdjęć , a nie wiem jak wstawiać parami w mniejszych rozmiarach. zdjęcie okroić ,a co dalej?

Z pierwszej czy drugiej części? przeleć jak chcesz tylko obrazkowo, bo zima Ciebie zastanie następna rewolucji nie za bardzo robię za stary ogród i teraz już się nie opłaca kształtu mu zmieniać bo są stare nasadzenia, których już się nie przesadza, no cosik tam może zmienię, a raczej bardziej o niego zadbam nic poza tym a w aparacie zmień rozdzielczość na mniejszą to będą się szybciej wgrywały ja mam 640x 480, a te co masz wgrywaj normalnie i tak będą zmniejszone
monteverde 19:42, 01 lut 2013

Urszulla napisał(a)
Z ta książką to mnie zaskoczyłaś......fajna by to była zatem lektura dla mnie początkującej.
Patrzyłam do księgarni......trochę droga.....ja w tym roku raczej na rośliny wolę wydać......ale może za rok sobie w styczniu fundnę...i się dokształcę przed sezonem

Ale piękne
Mam działkę od 7 lat, ale ponieważ mieszkamy tylko rok......zeszłej wiosny pierwszy raz widziałam szał kwitnących drzew.....szkoda że tylko 1 tydzień to trwało bo przyszedł wiatr i po płatkach było
Ale widoki niezapomniane......nie obfociłam......dzisiaj żałuję.
Za to w tym roku foty będą szałowe

to kupuj gazetkę Twój ogrodnik , tam zawsze coś fajnego znajdziesz na bieżąco o ogrodzie
monteverde 19:49, 01 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Zostawiam wiosnę na dobranoc

Dziękuję.

Ania, jak to jest z przywarką japońską naprawdę?

Kwitnie w lipcu rośnie do 6m, przyrost roczny 0,5 m, nie przycinasz, podaję linka dokładnie poczytaj mnie się podoba http://www.pracowniaogrodnicza.pl/196,przywarka-japonska-moonlight.html
monteverde 19:59, 01 lut 2013

jotka napisał(a)
Aniu, piękna wiosna w pigułce

Jola trzeba się jakoś wspomagać, bo już za nią okrutnie tęsknię, wiesz ja za zimą nie przepadam

monteverde 20:02, 01 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

A ja już czekam na takie widoki

Jakie piękne widoki jak patrzę że jesteś jeszcze z moich stron rodzinnych to aż mi się serduszko cieszy Pozdrawiam

Gosiu Joanno witam Ciebie serdecznie w moim wątku i zapraszam zawsze jak przyjdzie ochota, a możesz na priv mi napisać konkretnie skąd?pozdrawiam , wpadnę do Ciebie z rewizytą