monteverde
23:19, 01 mar 2013
O bordowego nie miałam tylko zielony
 nie teraz nie
 nie teraz nie  Wysiewa się od czerwca do połowy lipca, wcześniejszy siew zazwyczaj powoduje "wybujanie" rośliny, wyjątkiem są tutaj nowsze odmiany, które siejemy już w połowie kwietnia w rzędach co 30 cm lub gniazdowo w rozstawie 20 x 30 cm. Przed siewem należy zagon wzbogacić w kompost a następnie podlać młode rośliny gnojówką np. z pokrzywy. Na klasycznych zagonach o szerokości 1, 2 m zmieszczą się trzy rzędy fenkułu, w późniejszym okresie wymagają przerzedzenie tak, by w rzędzie były oddalone od siebie o 20-25 cm. Życzę powodzenia w uprawie kopru włoskiego
 Wysiewa się od czerwca do połowy lipca, wcześniejszy siew zazwyczaj powoduje "wybujanie" rośliny, wyjątkiem są tutaj nowsze odmiany, które siejemy już w połowie kwietnia w rzędach co 30 cm lub gniazdowo w rozstawie 20 x 30 cm. Przed siewem należy zagon wzbogacić w kompost a następnie podlać młode rośliny gnojówką np. z pokrzywy. Na klasycznych zagonach o szerokości 1, 2 m zmieszczą się trzy rzędy fenkułu, w późniejszym okresie wymagają przerzedzenie tak, by w rzędzie były oddalone od siebie o 20-25 cm. Życzę powodzenia w uprawie kopru włoskiego 

ale jeszcze poszukam
 ale jeszcze poszukam