Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

monteverde 22:46, 02 mar 2013

mira napisał(a)
Aniu widziałam fajne zakupy nasionkowe zrobiłaś - też się skusiłam na ten pełny kosmos - ciekawa jestem jak w realu wyjdzie - tak naprawdę lubię te najzwyklejsze - ale zaryzykowałam

kobea już u mnie ma zamiar 2-gie liście wychylać - posadź kobeę zaraz - ja uprawiałam ją przez kilka lat - dużo zachodu - najlepiej mi wychodziła na 6-tym pietrze na balkonie - zacisznie i słońce
i tak myślę że potrzebuje słońca i bez wiatru - i takie stanowisko wypatrzyłam i w donicy - zobaczymy -
w każdym razie jest piekna i jak kwinie i jak przekwitnie
pozdrawiam

dzisiaj je wysiałam
A kupiłam jeszcze taka roślinkę spodobała mi się http://allegro.pl/sandersonia-piekne-zolte-lampiony-nowosc-i2990897503.html
monteverde 22:48, 02 mar 2013

Mira napisała Aniu widziałam fajne zakupy nasionkowe zrobiłaś - też się skusiłam na ten pełny kosmos - ciekawa jestem jak w realu wyjdzie - tak naprawdę lubię te najzwyklejsze - ale zaryzykowałam
Mira a w jakim kolorze ten kosmos Twój?
Kondzio 22:48, 02 mar 2013

monteverde napisał(a)

To lepiej zrobić gnojówkę z pokrzywy i mleczu i w czasie wzrostu podlewać warzywa oczywiście rozcieńczając w proporcji 1: 10
a jak to sie przygotowywuje tą gnojówkę bo nie wiem ile tej pokrzywy a ile mleczu a ile wody
monteverde 22:49, 02 mar 2013

an_tre napisał(a)

Długo wschodzi kobea? a w białej było 5 nasionek a w fioletowej 6
Pola 22:49, 02 mar 2013

monteverde napisał(a)

To lepiej zrobić gnojówkę z pokrzywy i mleczu i w czasie wzrostu podlewać warzywa oczywiście rozcieńczając w proporcji 1: 10

Aniu, przepraszam Cię a jak często musiała bym wykonywać to podlewanie, bo przepis gdzieś widziałam muszę pogrzebać na forum.
mira 22:51, 02 mar 2013

oglądałam to dzisiaj i odłożyłam bo się dyscyplinuję w ilości gatunków - ogrodowiskowe przykazanie -
i za to dokupiłam hosty wielkie niebieskie i rabarbar - nie mam przekonania do kupowania w woreczkach - posadzę te korzonki do doniczek i się zobaczy - kręciły mnie dalie ale w koncu nie mogłam zdecydować ktora,
jak Ci zakwitną te lampioniki to bedę ciekawa opinii - pozdrawiam
mira 22:54, 02 mar 2013

ten kosmos pełny taki sam ja Twój ten różowy i z tej samej firmy
nasionek kobei jest tak mało w paczkach i wschodzi ze 3 tygodnie
monteverde 22:55, 02 mar 2013

Pola napisał(a)

Aniu, przepraszam Cię a jak często musiała bym wykonywać to podlewanie, bo przepis gdzieś widziałam muszę pogrzebać na forum.

http://blog-ogrodniczy.pl/porady-ogrodnicze/gnojowka-z-pokrzywy-wyciag-ze-skrzypu-i-inne-preparaty-naturalne/ poczytaj
monteverde 22:56, 02 mar 2013

mira napisał(a)
ten kosmos pełny taki sam ja Twój ten różowy i z tej samej firmy
nasionek kobei jest tak mało w paczkach i wschodzi ze 3 tygodnie

Oki, thanks
monteverde 23:00, 02 mar 2013

mira napisał(a)
oglądałam to dzisiaj i odłożyłam bo się dyscyplinuję w ilości gatunków - ogrodowiskowe przykazanie -
i za to dokupiłam hosty wielkie niebieskie i rabarbar - nie mam przekonania do kupowania w woreczkach - posadzę te korzonki do doniczek i się zobaczy - kręciły mnie dalie ale w koncu nie mogłam zdecydować ktora,
jak Ci zakwitną te lampioniki to bedę ciekawa opinii - pozdrawiam

Ale mi dyscyplina w zamian hosty i rabarbar, dla mnie dyscyplina to nic już nie kupować Kupiłam Honkey Surprise i Polkę, bo mi w tym roku wiosna zagniły jej korzenie i zginęła jak i kilka innych