Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Pola 22:17, 02 mar 2013

monteverde napisał(a)

Zależy pod jakie warzywa chcesz podsypać jest obornik bydlęcy rozkładający się powoli przez 4 lata, to np. pod ogórki możesz go dać http://allegro.pl/obornik-bydlecy-naturalny-bionat-b-5-l-forte-i2993454203.html

Aniu myślałam o granulowanym, ale przyznam się że nie wiem jaki to rodzaj.
Chcę posadzić sałatę, seler naciowy, pitruszkę naciową, zieloną cebulkę, groszek zielony i pomidory , rzodkiewkę wszystkiego po troszku tak by coś było na codzień.
an_tre 22:20, 02 mar 2013

monteverde napisał(a)

Fajnie, a u mnie dzisiaj wietrzysko, szczególnie teraz, dobrze chociaż wysuszy trochę to błoto
Aniu u nas też zaczęło strasznie wiać, będzie suszej tylko żeby jakich szkód nie narobił ten wiatr
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Tess 22:21, 02 mar 2013

Mus sprawdzić, co to fenkuł...
Aniu, czy już pora siać kapustę ozdobną?

A ten powojnik mandźurski to z nasionek naprawdę zamierzasz wyhodować?
Idę zobaczyć, czy kosmos to bylina, bo już sobie ostrzę zęby
barbara_kraj... 22:23, 02 mar 2013

Aniu, co siałaś?
mira 22:25, 02 mar 2013

Aniu widziałam fajne zakupy nasionkowe zrobiłaś - też się skusiłam na ten pełny kosmos - ciekawa jestem jak w realu wyjdzie - tak naprawdę lubię te najzwyklejsze - ale zaryzykowałam

kobea już u mnie ma zamiar 2-gie liście wychylać - posadź kobeę zaraz - ja uprawiałam ją przez kilka lat - dużo zachodu - najlepiej mi wychodziła na 6-tym pietrze na balkonie - zacisznie i słońce
i tak myślę że potrzebuje słońca i bez wiatru - i takie stanowisko wypatrzyłam i w donicy - zobaczymy -
w każdym razie jest piekna i jak kwinie i jak przekwitnie
pozdrawiam
monteverde 22:37, 02 mar 2013

Tess napisał(a)
Mus sprawdzić, co to fenkuł...
Aniu, czy już pora siać kapustę ozdobną?

A ten powojnik mandżurski to z nasionek naprawdę zamierzasz wyhodować?
Idę zobaczyć, czy kosmos to bylina, bo już sobie ostrzę zęby

Fenkuł to inaczej koper włoski w sprzedaży są takie płaskie bulwki, jest świetny do duszenia i na surowo np. w sałatkach
Kapustę ozdobną można siać bezpośrednio do gruntu już w marcu
Powojnik mandżurski dzisiaj wysiałam zobaczymy czy wyrośnie coś
monteverde 22:37, 02 mar 2013

an_tre napisał(a)
Aniu u nas też zaczęło strasznie wiać, będzie suszej tylko żeby jakich szkód nie narobił ten wiatr

Nie narobi
monteverde 22:40, 02 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, co siałaś?

Basiu siałam kosmosa różowego, pomarańczowy można w kwietniu od razu do ogrodu, powojnik mandżurski, lobelię rozłogową białą, bakłażan, cynie karłowe 15 - 20 cm i 30 cm w mixie, cynie daliowe, seledyn, fiolet róż, białą i czerwoną, no i dwie kobee to chyba wszystko
monteverde 22:43, 02 mar 2013

Pola napisał(a)

Aniu myślałam o granulowanym, ale przyznam się że nie wiem jaki to rodzaj.
Chcę posadzić sałatę, seler naciowy, pietruszkę naciową, zieloną cebulkę, groszek zielony i pomidory, rzodkiewkę wszystkiego po troszku tak by coś było na co dzień.

To lepiej zrobić gnojówkę z pokrzywy i mleczu i w czasie wzrostu podlewać warzywa oczywiście rozcieńczając w proporcji 1: 10
an_tre 22:43, 02 mar 2013

monteverde napisał(a)

Nie narobi
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies