Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

andziulka 20:00, 19 mar 2013

Aniu, widzę u Ciebie już przygotowania do wiosny. Ja zamówilam przez internet magnolię Aleksandrinę i hortensję Vanilię. Jutro pewnie przyjdzie, a u nas dalej śnieg i wiatr. Będą stać w garażu przy oknie. Cierpliwie czekam na wiosenkę
monteverde 21:06, 19 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, a miałaś kiedyś te pelargonie angielskie? Bo ja chyba też je kupię. I wsadzę do skrzynek i do chłodnego dam. Po tym jak kwitną teraz, wnioskuję, że kolejne kwitnienie będzie w czerwcu, na początku lipca, czyli w sam raz jak dla mnie.

Miałam nawet w tamtym roku i te co stały na północnej stronie były rozkrzewione i ładnie kwitły bo podlałam je nawozem z fosforem a inne poszły w krzaczek nie w kwiaty, ale stały na wsch - południowej stronie, myślę, że jednak wystarczy raz w tygodniu podlać je Florovitem a te co kupiłam w Lidlu tak na prawdę nazywają się królewskie http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/20000.htm
monteverde 21:12, 19 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Kupiłam 3 szt. Na próbę. One są z Holandii i już teraz ładne, co oznacza, że pasione nawozami.Co potem zobaczymy. Taki eksperyment.

Znalazłam link o angielskich poczytajcie http://info.e-ogrody.pl/szukaj/ogrody/pelargonia+angielska
monteverde 21:13, 19 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
pelargonie angielskie bardzo lubię...jednak nie umiem z nimi postępować...zawsze pierwsze kwitnienie jest bujne i piękne...ale potem się coś z nimi dzieje i są tylko pojedyńcze kwiatki...może Ania ma jakąś swoją tajemnicę na pełne kwitnienie?

Bogusiu Tobie też wklejam http://info.e-ogrody.pl/szukaj/ogrody/pelargonia+angielska
monteverde 21:40, 19 mar 2013

anula_wn napisał(a)
Aniu, ale masz mało śniegu ! u nas syyypie i sypie
miłego dnia !
acha, a róża śliczna !!!

Anula u mnie też cały dzień sypie specjalnie chodziłam na dwór zdjęcia zrobić

M odśnieża aby można było do garażu wjechać

no i cały czas pada ale trochę drobniejszy bardzo ślisko pełno samochodów w rowach, M wrócił z NDG i po drodze spotykał tych biedaków
monteverde 21:41, 19 mar 2013

ana_art napisał(a)
a ja tak sobie myslę, czy tej róży nie wsadzić do doniczkii potem przesadzic do gruntu... nie mamich narazie gdzie trzymać, w piwnicy ciemno i ciepło, a w domu ciepło... jak myślisz? Nie chcialabym kupić i zmarnować

No to wsadź Aniu, a potem delikatnie przesadzisz
monteverde 21:42, 19 mar 2013

andziulka napisał(a)
Aniu, widzę u Ciebie już przygotowania do wiosny. Ja zamówilam przez internet magnolię Aleksandrinę i hortensję Vanilię. Jutro pewnie przyjdzie, a u nas dalej śnieg i wiatr. Będą stać w garażu przy oknie. Cierpliwie czekam na wiosenkę

Andziula jak my wszyscy, no to czekamy u mnie dzisiaj gęsi latały w poszukiwaniu chyba jedzenia, zapraszałam je na taras ale zbyt płochliwe
Kondzio 21:43, 19 mar 2013

monteverde napisał(a)

Anula u mnie też cały dzień sypie specjalnie chodziłam na dwór zdjęcia zrobić

M odśnieża aby można było do garażu wjechać

no i cały czas pada ale trochę drobniejszy bardzo ślisko pełno samochodów w rowach, M wrócił z NDG i po drodze spotykał tych biedaków
na tej choince można bobki zawiesić i wigilię zrobić hi hi hi
bogumila 21:46, 19 mar 2013

monteverde 21:48, 19 mar 2013

A mogłam lampki zapalić, bo jeszcze nie zdjęte a lampki nie chcesz? Robert przy jej pomocy fajne zdjęcia robił wieczorami i nocą