Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

mira 22:54, 20 mar 2013

no to czekam i ja - czesto nie zdąży sie wsadzić a teraz to bym to zrobiła
te czekoladowe kosmosy już kiedyś miałaś czy pierwszy raz - śliczne tylko chyba kiepsko zimują co
monteverde 22:55, 20 mar 2013

Kondzio napisał(a)
ale masz ptactwa hi hi hi super

muszę kiedyś filmik nakręcić, bo jest ich o wiele więcej, tylko aparatem to ciężko uchwycić zaraz się płoszą, szczególnie wróble
monteverde 22:56, 20 mar 2013

Rench napisał(a)
Pozdrawiam

z wzajemnością
Kondzio 22:56, 20 mar 2013

monteverde napisał(a)

muszę kiedyś filmik nakręcić, bo jest ich o wiele więcej, tylko aparatem to ciężko uchwycić zaraz się płoszą, szczególnie wróble
Fajnie by było
monteverde 22:58, 20 mar 2013

mira napisał(a)
no to czekam i ja - czesto nie zdąży sie wsadzić a teraz to bym to zrobiła
te czekoladowe kosmosy już kiedyś miałaś czy pierwszy raz - śliczne tylko chyba kiepsko zimują co[/quote miałam kiedyś ale nie wiedziałam, że trzeba porządnie okryć lub wykopać i zmarzły, bulwki mają jak dalie tylko w miniaturze
monteverde 22:59, 20 mar 2013

Kondzio napisał(a)
Fajnie by było
może jutro jak będę miała czas w czasie karmienia aż ciemno na tarasie
barbara_kraj... 23:19, 20 mar 2013

No to się dzisiaj napracowałaś! Tyle siewek popikować! Spore je masz, kosmos szczególnie. Właściwie, to on z natury duży
U mnie dzisiaj karmienie na balkonie krótko było, bo wschodzące cebulowe hartowałam. Wszystkie donice do wieczora na balkonie stały. Dosć ciepło było, plus 9. I słonecznie!
monteverde 23:55, 20 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)
No to się dzisiaj napracowałaś! Tyle siewek po pikować! Spore je masz, kosmos szczególnie. Właściwie, to on z natury duży
U mnie dzisiaj karmienie na balkonie krótko było, bo wschodzące cebulowe hartowałam. Wszystkie donice do wieczora na balkonie stały. Dość ciepło było, plus 9. I słonecznie!

Basiu u mnie trochę padało, trochę było słonka, a kosmosa Rosa Bonbon jeszcze nie dowieźli, mój taki już wysoki, tego pełnego jeszcze nie wysiewałam
Milka 11:06, 21 mar 2013

Masz pięknych skrzydlatych gości
ale wrażenie robią na mnie, te ogromne ilości roślin, które siejesz i wszystko ci się udaje!!!
Aniu, co to za kamyczki na wierzchu ziemi? czym pryskać, jak na ziemi gdzie wschodzą nasiona robi się nalot, jakby pleśń?
mnie ruszyły cynie i kosmos od Basi i chyba 2 jeżówki, ha, ha!..no ale 3 dni dopiero minęły
monteverde 17:39, 21 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Masz pięknych skrzydlatych gości
ale wrażenie robią na mnie, te ogromne ilości roślin, które siejesz i wszystko ci się udaje!!!
Aniu, co to za kamyczki na wierzchu ziemi? czym pryskać, jak na ziemi gdzie wschodzą nasiona robi się nalot, jakby pleśń?
mnie ruszyły cynie i kosmos od Basi i chyba 2 jeżówki, ha, ha!..no ale 3 dni dopiero minęły

Irenko to perlit wymieszany z ziemią dla lepszego drenażu ta pleść u Ciebie, to roślinki są za bardzo nawadniane i stoją w zbyt ciemnym miejscu, ja nie pryskam tylko gdy wsieję nasiona lekko podlewam i przykrywam przezroczysta folią i do ciepłego na słoneczko aż do wschodów nie ruszam jeżówki które dokupiłam jeszcze w torfie nie mam gdzie wysadzać a zapowiadali, że wiosna dopiero za 2-3 tygodnie