Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Kasiek 13:17, 23 mar 2013

Haniu,wstyd sie przyznac,ale ja dopiero dzisiaj sprawdzilam jak te cudenka sie nazywaja.Znalazlam w leksykonie dwa rodzaje:sa z zoltymi i z zielonymi kropkami.Ja ma z zielonymi i sa naprawde sliczne
hanka_andrus 13:32, 23 mar 2013

No to się przydała wizyta na O? Gratuluję.
Milka 13:35, 23 mar 2013

monteverde napisał(a)

Irenko to perlit wymieszany z ziemią dla lepszego drenażu ta pleść u Ciebie, to roślinki są za bardzo nawadniane i stoją w zbyt ciemnym miejscu, ja nie pryskam tylko gdy wsieję nasiona lekko podlewam i przykrywam przezroczysta folią i do ciepłego na słoneczko aż do wschodów nie ruszam jeżówki które dokupiłam jeszcze w torfie nie mam gdzie wysadzać a zapowiadali, że wiosna dopiero za 2-3 tygodnie

u mnie słońca ciut mało, może dziś trochę się doświetlą
porządnie cynia i kosmos ruszyły!
no jakoś musimy wytrzymać, nie wiem co z moimi cebulowymi będzie?
Kasiek 13:35, 23 mar 2013

Haniu tak,i tu sprawdza sie kolejne przyslowie ze czlowiek uczy sie przez cale zycie.
Kasiek 18:01, 23 mar 2013

Aniu gdzie jestes? Wracaj i to myk myk
monteverde 20:03, 23 mar 2013

nebel napisał(a)
Witaj,
sadzonki, rozsady - "fiołka wonnego" to cos czego szukam!!!
Możesz mi pomóc?
Znalazłam linka z nasionkami http://www.top-decor.pl/produkt/fio%C5%82ek-wonny lub jak chcesz poczekać to jak tylko będzie możliwość u siebie podkopię i Ci wyślę, w tej chwili za dużo śniegu
monteverde 20:22, 23 mar 2013

vita napisał(a)
Nie do wiary, druga połowa marca- dziś i rok temu! Przetrzyma nas ta zima, nie ma co!
Miło na fotki popatrzeć, jak śnieg zejdzie, to chyba wszystko jednocześnie zakwitnie.
Dzieki za pokazanie, jak krowie na miedzy 'Zieleń to życie' Nie wiedziałam, że pokazało sie nowe pismo, a przegladałam wczoraj półki prasowe. Jadę kupić. U mnie słońce, może sobie nastrój wreszcie poprawię. I Tobie tego też życzę.

Vita dzięki, że wpadłaś pozdrawiam, myślę, że gazetka już kupiona?
monteverde 20:25, 23 mar 2013

Kasiek napisał(a)
Aniu widzę u Ciebie fiolka wonnego, sadziłaś go w ogrodzie? Pytam, bo u nas w lasach rośnie. Czy to może raczej jakaś dzika odmiana u nas?

Kasiu już jestem i ślicznie dziękuję za wszystkie wiosenne kwiatki, to miód potrzebny na moje serducho Kasiu ten fiołek to chyba ptaszki zasiały mi w ogrodzie, bo wcześniej jakieś 3 lata temu go nie było, chyba leśny
monteverde 20:27, 23 mar 2013

irena_milek napisał(a)

u mnie słońca ciut mało, może dziś trochę się doświetlą
porządnie cynia i kosmos ruszyły!
no jakoś musimy wytrzymać, nie wiem co z moimi cebulowymi będzie?

Ja wszystkie swoje cebulowe do donic wkładam jak przychodzą i wynoszę na salę, a ja się ociepli pójdą do ziemi niech tylko już ta zima sobie idzie
monteverde 20:28, 23 mar 2013

Urszulla napisał(a)
Ładne wiosenne fotki- szkoda że zeszłoroczne.
W takim razie też poczekam z tym sianiem, zrobię po świętach bo ja potem do gruntu wsadzam.

To musisz Ula czekać i zrób sianie jak Basia pisała, ten termin jak najbardziej będzie właściwy