Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

nebel 03:16, 24 mar 2013

monteverde napisał(a)
Znalazłam linka z nasionkami http://www.top-decor.pl/produkt/fio%C5%82ek-wonny lub jak chcesz poczekać to jak tylko będzie możliwość u siebie podkopię i Ci wyślę, w tej chwili za dużo śniegu

Witaj,
Aniu nasiona mnie nie interesują, kupiłam i próbwałam przez 3 sezony hodować, za dużo by opowiada dlaczego nic z tego nie wyszło
Teorię mam opanowaną, ale niestety moja praca zawodowa koliduje nieco z uprawianiem roślin z nasion...
Chętnie kupię sadzonki, daj znać kiedy będzie to możliwe.
Jestem poważnie zainteresowana
Strasznie się uparłam na tą roślinę.
Danusiu, przepraszam, ale trochę nie nadążam... Dzięki za przeniesienie wątku...
pozdrawiam
Ewa
Urszulla 03:29, 24 mar 2013

monteverde napisał(a)
Od lat robię swoją palmę nie lubię tych kupowanych no i co roku jest inna

Ja też nie lubię kupnych. Więc też zrobiłam. Tylko z suszonych rzeczy, które były pod ręką.

Fajne hiacynty w palmie- muszę w przyszłym roku odgapić
Klamber 07:22, 24 mar 2013

Witaj Aniu, jak czytam wasze wypowiedzi to już mi zimno się robi. Niedłogo ten przebrzydły śnieg musi się stopić i zaczną się spotkania ogrodowiskowe Chociaż raz udało mi się uciec od naszej zimy. Mam dla Ciebie obrazek z Vancouver, ładne miasto, b. dużo zieleni. Pozdrawiam.
Milka 07:29, 24 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ja wszystkie swoje cebulowe do donic wkładam jak przychodzą i wynoszę na salę, a ja się ociepli pójdą do ziemi niech tylko już ta zima sobie idzie

Aniu, ja chyba takiej cierpliwości nie mam dlatego do ogrodu, no ale do tej pory takiej aury nie było!
palma fajna, i wierzę, że juz śniegu nie będzie
Madzenka 08:31, 24 mar 2013

Aniu gdy z palmą ide do kościoła nawet w śniegu to wiem, że wiosna nieuchronnie nadchodzi. Pamietam wielkanoce w krótkim rękawku, ale częsciej w kozaczkach. Więc chyba nie powinniśmy narzekać, ot bywają różne wiosny....
Na szczęście za tydzień wielkanoc a dla mnie to najbardziej radosny moment w roku.

Głupio się przyznać ale przed Grobem Pańskim zawsze podziwiam hortensje. W moim kościele w ubiegłym roku były w połączeniu z bukszpanami
ana_art 09:25, 24 mar 2013

monteverde napisał(a)
„Palma bije nie zabije, kości łamie nie połamie, pamiętajcie chrześcijanie, że Pan Jezus zmartwychwstanie, za 6 dni i za 6 nocy, doczekamy Wielkanocy”. Aby bez śniegu
Moja palemka na dzisiaj
a ja od zawsze slyszałam 'palma bije , nie zabije, za tydzień Wielki Dzień a za noc Wielkanoc" też mam żywą palmę Raodosnej niedzieli
Moniika 10:36, 24 mar 2013

Aniu! Skąd przez internet polecasz zamówić róże ? Szukam odmiany pnącej Dortmund i Emeile - obie pnącej , ale nie wiem który sprzedawca w miarę sprawdzony pomożesz ? Pozdrawiam M
jotka 11:03, 24 mar 2013

Aniu, pozdrawiam w Palmowa Niedzielę Za tydzień Zmartwychwastanie
Neska 11:15, 24 mar 2013

Buziaczki Aniu. U mnie cudne słońce. W nocy miałam -20. Takiej Niedzieli Palmowej nie pamiętam.
ana_art 11:20, 24 mar 2013

Aniu zapomniałam Ci powiedzieć, że udalo mi się kupić tę białą róże ma dwa listki. połoyłam ją narazie w piwnnicy
kiedy będziecie kupowali kwiaty do grobu Pańskiego? pamiętam, że w Tamtym roku mialaś istne szaleństwo