Aniu! Skąd przez internet polecasz zamówić róże ? Szukam odmiany pnącej Dortmund i Emeile - obie pnącej , ale nie wiem który sprzedawca w miarę sprawdzony pomożesz ? Pozdrawiam M
Aniu milej niedzieli życzę, palemka ładna i niech będzie Grüß Gott
Witaj, Aniu nasiona mnie nie interesują, kupiłam i próbwałam przez 3 sezony hodować, za dużo by opowiada dlaczego nic z tego nie wyszło Teorię mam opanowaną, ale niestety moja praca zawodowa koliduje nieco z uprawianiem roślin z nasion... Chętnie kupię sadzonki, daj znać kiedy będzie to możliwe. Jestem poważnie zainteresowana Strasznie się uparłam na tą roślinę. Danusiu, przepraszam, ale trochę nie nadążam... Dzięki za przeniesienie wątku... pozdrawiam Ewa
Witaj Aniu, jak czytam wasze wypowiedzi to już mi zimno się robi. Niedłogo ten przebrzydły śnieg musi się stopić i zaczną się spotkania ogrodowiskowe Chociaż raz udało mi się uciec od naszej zimy. Mam dla Ciebie obrazek z Vancouver, ładne miasto, b. dużo zieleni. Pozdrawiam.
Aniu, ja chyba takiej cierpliwości nie mam dlatego do ogrodu, no ale do tej pory takiej aury nie było! palma fajna, i wierzę, że juz śniegu nie będzie
Aniu gdy z palmą ide do kościoła nawet w śniegu to wiem, że wiosna nieuchronnie nadchodzi. Pamiętam Wielkanoce w krótkim rękawku, ale częściej w kozaczkach. Więc chyba nie powinniśmy narzekać, ot bywają różne wiosny.... Na szczęście za tydzień Wielkanoc a dla mnie to najbardziej radosny moment w roku. Głupio się przyznać ale przed Grobem Pańskim zawsze podziwiam hortensje. W moim kościele w ubiegłym roku były w połączeniu z bukszpanami
a ja od zawsze slyszałam 'palma bije , nie zabije, za tydzień Wielki Dzień a za noc Wielkanoc" też mam żywą palmę Raodosnej niedzieli
Ja też nie lubię kupnych. Więc też zrobiłam. Tylko z suszonych rzeczy, które były pod ręką. Fajne hiacynty w palmie- muszę w przyszłym roku odgapić
Aniu, pozdrawiam w Palmowa Niedzielę Za tydzień Zmartwychwastanie