Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

an_tre 13:13, 23 sie 2012

Aniu zdążyłam napaść oczy pięknymi kwiatuchami miłego dnia pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 21:28, 23 sie 2012

reni napisał(a)
Pięknie, też robię trochę przetworów... kwiatki śliczne, a ten jak się nazywa podobny do hoji

Reni to jest wilczomlecz
monteverde 21:29, 23 sie 2012

an_tre napisał(a)

Dziękuję Aniu, niedawno wrócilam z ogrodu, cały dzień dzisiaj w nim spędzilam, bo byla ladna pogoda
monteverde 21:32, 23 sie 2012

Aniu. Piękna kolekcja fiołków Pozdrawiam M
PS ja moje powojniki na razie (do końca sierpnia dokarmiam Magiczną siłą do powojników ) potem dam trochę nawozu jesiennego - regularnie tez opryskuję na grzyba i szkodniki. Na zimę zabezpieczę kopczykami i agrowłukniną i będę liczyć na szczęście

Moniko a po co agrowłóknina? przecież się podcina od lutego, kopczyk nie wystarczy? pozdrawiam

Moniika 21:46, 23 sie 2012

monteverde napisał(a)
Aniu. Piękna kolekcja fiołków Pozdrawiam M
PS ja moje powojniki na razie (do końca sierpnia dokarmiam Magiczną siłą do powojników ) potem dam trochę nawozu jesiennego - regularnie tez opryskuję na grzyba i szkodniki. Na zimę zabezpieczę kopczykami i agrowłukniną i będę liczyć na szczęście

Moniko a po co agrowłóknina? przecież się podcina od lutego, kopczyk nie wystarczy? pozdrawiam

Ja podcinam później - tak pod koniec marca zależy jaka pogoda jest ale w tym roku było długo bardzo zimno i dopiero koło 20 marca podciełam. Agrowloknine jak mocno słońce zaczyna świecić w lutym odwiazuje ale tak ze jak nagle znów mróz przychodzi to zakrywam ... Ale powojnikow bylinowych wcale nie zakrywam agrowłoknina tylko kopczykiem z kory podstawę okrywam
an_tre 21:47, 23 sie 2012

monteverde napisał(a)

Dziękuję Aniu, niedawno wrócilam z ogrodu, cały dzień dzisiaj w nim spędziłam, bo była ładna pogoda
A ja mogłam tylko uskutecznić podlewanie, cały dzień miałam zajęty innymi sprawami, trudno, też były ważne Aniu mam pytanie odnośnie hortensji podarowanych od ciebie, jak wysokie wyrastają i czy pamiętasz ich nazwy?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eliza3 21:59, 23 sie 2012

Podziwiałam fiołki i bardzo spodobał mi się różowy wilczomlecz, ja mam białego. Trochę kłuje, ale za to cały czas kwitnie.
monteverde 22:07, 23 sie 2012

Aniu te są macrophylla, jak się nazywaja to nie wiem , bralam je przed świętami wielkanocnymi na gieldzie w Przejazdowie a teraz juz nie pamiętam czy to niebieskie czy biale czy czerwone, ktoreś z tych
monteverde 22:08, 23 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Podziwiałam fiołki i bardzo spodobał mi się różowy wilczomlecz, ja mam białego. Trochę kłuje, ale za to cały czas kwitnie.

to prawda, cały czas kwitnie, jak będę miala odnożkę, możemy zrobić wymianę
monteverde 22:43, 23 sie 2012

an_tre napisał(a)

Dziękuję Aniu, niedawno wrócilam z ogrodu, cały dzień dzisiaj w nim spędziłam, bo była ładna pogoda
A ja mogłam tylko uskutecznić podlewanie, cały dzień miałam zajęty innymi sprawami, trudno, też były ważne Aniu mam pytanie odnośnie hortensji podarowanych od ciebie, jak wysokie wyrastają i czy pamiętasz ich nazwy?

Aniu wysokość jest różna zależy od gatunku, od 50-100 cm
to jeden z nich