Ja deskę stosuję tylko przy wysiewie, nikt nie będzie po ogrodzie z dechą latał, chcąc wejść na inną rabatę, no chyba, że ma dużo czasu jak jest mokro nie wchodzę, bo zaraz na butach po 1,5 kg błota, czekam aż przeschnie miłego dnia Pszczółko
Skończyłam podlewanie w folii i szklarni, jak szybko rosną te przyrosty w pomidorach praktycznie co 3 dzień trzeba obrywać, a dzisiaj zerwałam pierwszego ogórka w szklarni trochę ciemne zdjęcie robione po 20.00, ma ponad 30 cm. a ten będzie następny
Trochę kwiatków nowych, goździk brodaty, kiedyś miałam ich dużo, a teraz tylko ta samosiewka, chyba ptaszek zasiał
Piwonia Barbara szykuje kwiatki i inne przesadzone w tamtym roku w sierpniu spod brzoskwini wszystkie mają pączki także udało się przesadzanie
Zbyszek mnie smakuje, np. jagoda kamczacka ma lekko gorzkawy posmak, ale jest świetna, a owoce świdośliwy jednym kojarzą się z borówką amerykańską a innym ze słodką aronią, myślę, że lody lub deser posypany owocami będzie im smakował od razu pokażę Ci mój wczoraj kupiony świerk Little Gem