Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:11, 05 lis 2014

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko najważniejsze by katalpa miała okryte na zimę miejsce szczepienia To ten fragment gdzie kończy się pień a zaczyna się korona Twoje drzewka mają jeszcze małe korony więc wystarczy nałożyć na nie kaptury jutowe i ściągnąć sznurkiem na pniu Myślę że to powinno wystarczyć

O fajnie że to takie proste i nieskomplikowane hahahahaha.
Założę im czapeczki

Myślałem że temat cebulowych już zakończony ale widzę że nie odpuszczasz Heheheh

Jak zobaczyłam że zaczęli przeceniać cebule w wysyłkowych i na prognozie pokazują 2 tygodnie ciepełka bez deszczu - nie było innej opcji!!!

Zastanawiam się czy w Kielcach są jeszcze dostępne w sprzedaży jakieś jeszcze koszyki na cebule bo Ty wykupiłaś cały asortyment

Wiesz co te co mam to są jeszcze z poprzednich dwóch lat - teraz już nic nie kupiłam tylko cebule - dużo jest bez koszyków, dlatego będę dokupować odstraszacze na nornice bo niestety zaczęły już biegać po działce

Trzymam kciuki za cebulowe zadołowane które później powędrują do donic Na pewno ich nie przeoczysz bo na wiosnę wypuszczą kły i to dobry okres by umieścić je już w donicach Nowe gazony piękne

Dzięki .
Dzięki Tobie się pokusiłam żeby je wsadzić w ziemię - nie chciałam ryzykować że coś im się stanie pozostawionym po prostu w donicach

Jeśli byś chciała kupić tanio cebulki w Auchanie wszystkie paczki bez względu na zawartość po 2 zł Ja się wczoraj obłowiłem

Pozdrawiam

Widziałam widziałam Twoje zakupy
U mnie nie ma tego sklepu
może z drugiej strony dobrze bo nie wiadomo ile bym tego kupiła hahahahaha

teraz robię juz tylko akcję KROKUS
admete 07:12, 05 lis 2014

nicol21 napisał(a)
i jak tam - zakupy poczynione? zadołowane? praca wre?

Wczoraj odebrałam cebule od Izy
Dzisiaj akcja wsadzanie - pogoda zapowiada się CUUUUUUUUUUUUUDNAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! 17 st i zero chmurek
Ewka42 08:30, 05 lis 2014

Admete, masz już piękny ogród, a wyobrażam sobie, co będzie za kilka lat. Zainteresowałam się nim, ponieważ widzę, że lubisz podobny styl. Bardzo to wszystko w moim guście. Wprawdzie u mnie mnóstwo ograniczeń, ale tez działam, tez cieszę się z planowania nowych miejsc - to cały urok zimy. Uwielbiam rozczochrane rabaty zamknięte w geometrycznych strzyżonych ramach - widzę, że i ty do tego zmierzasz.
Będę śledziła twoje planowanie, bo też muszę zaplanować - rabatę pod oknem od nowa i cienisty zakątek. Co do cienistego już w głowie koncepcja jest, ale rabata pod oknem....nic nie przychodzi mi do głowy.
nicol21 19:19, 06 lis 2014

No to pięknie, będzie dużo sadzenia a może już po robocie?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
admete 06:14, 07 lis 2014

Ewka42 napisał(a)
Admete, masz już piękny ogród, a wyobrażam sobie, co będzie za kilka lat. Zainteresowałam się nim, ponieważ widzę, że lubisz podobny styl. Bardzo to wszystko w moim guście. Wprawdzie u mnie mnóstwo ograniczeń, ale tez działam, tez cieszę się z planowania nowych miejsc - to cały urok zimy. Uwielbiam rozczochrane rabaty zamknięte w geometrycznych strzyżonych ramach - widzę, że i ty do tego zmierzasz.
Będę śledziła twoje planowanie, bo też muszę zaplanować - rabatę pod oknem od nowa i cienisty zakątek. Co do cienistego już w głowie koncepcja jest, ale rabata pod oknem....nic nie przychodzi mi do głowy.

Ewa Witam serdecznie
Zajrzałam na sekundkę do Ciebie - ale potrzebuję więcej czasu na dłuższy spacer

U mnie póki co duży misz masz i na pewno w przyszłym sezonie będę dużo przesadzała hahahaha, ale może uda się stworzyć jakieś kompozycje które podpatrzysz

Pozdrawiam
admete 06:17, 07 lis 2014

nicol21 napisał(a)
No to pięknie, będzie dużo sadzenia a może już po robocie?

Hej

Jeszcze nie po robocie , ale większość krokusów wsadzona .
W środę chciałam wykorzystać to że trawa podeschła i wyciągnęłam kosiarkę - wczoraj skosiłam wszystko i zebrałam 2 taczki liści - ale chyba mnie przewiało bo od wczorajszego popołudnia jestem jakaś niewyraźna , a tu chorować nie ma jeszcze czasu bo wczoraj przywiozłam z działek od koleżanki mamy 6 reklamówek bylin

Dziś w nocy padało więc robota nie będzie już taka miła
admete 06:28, 07 lis 2014

Krokusiki pod salonem

wsadziłam tam w końcu tylko 5 małych koszyków z tulipanami.
żeby wsadzić krokusy musiałam wyjąć zadołowane koszyki - pójdą do warzywnika - zrobię sobie tam przechowalnię
admete 06:30, 07 lis 2014

I takie tam już mocno jesienne widoczki, ale ze skoszoną trawką

admete 06:31, 07 lis 2014

admete 06:34, 07 lis 2014

I ostatnie zdjęcie placyku z brązowymi cisami

W przyszłym tygodniu będą u mnie ogrodowi i będą wsadzane żywopłoty

Grabowy pod siatkę, porzeczkowy pod las i z choiny kanadyjskiej - wymienione cisy i dosadzony żywopłot brakujący na rabacie kolistej - min między grabami .

Mam nadzieję że pogoda się jeszcze utrzyma i panowie wszystko sprawnie wsadzą.
Bo jak nie będzie pogody ja się będę znowu martwić o wszystkie nowo wsadzone rośliny