Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

JoannaP 18:47, 25 kwi 2015

Ogród ze smakiem powala na kolana
Inspiracja
nicol21 09:26, 26 kwi 2015

Widzę, że takie precyzyjne nasadzenie bardzo się opłaciło i teraz to wszystko cudnie wygląda!Ale jednak cień i jego brak powoduje spore różnice w temperaturze co bardzo widać na tych wiosennych kwiatach

Miłego sprzątania tarasu, a ja czekam na fotorelację.
A co tam jeszcze kupiłaś że na przesyłkę czekasz?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gardener27 11:19, 26 kwi 2015

Agnieszko wspaniały posiadasz ogród Zachwycam się nim o każdej porze roku Profesjonalizm w każdym calu Nasadzenia, układ rabat, dobór roślin, kolorystyka ... można by tak bez końca
Kwiaty cebulowych wynagradzają trud włożony jesienią w ich sadzenie Pięknie

Pozdrowienia z nieba
Joaska 14:06, 26 kwi 2015

admete napisał(a)
Wczoraj posiałam wreszcie warzywka w warzywniku
I zabrałam się za moje rozłażące się miskanty
Miały być siedzące w miejscu a niektóre pomału opanowują rabaty .

Wczoraj wykopałam 5 i 3 z nich wsadziłam w donice bez dna....uklęłam się jak nie wiem - bo po co mi ta robota!!!!! ...........mogłam robić w tym czasie tyle innych rzeczy .

w jednym z miskantów znalazłam jeszcze tabliczkę M. ROTER PFEIL, w necie pisze że nie powinien się rozłazić i siedzieć w kupie.........może pomylili trawy??? nie wiem

część wyrwałam, a część została potraktowana randapem
Wkopywanie nie było łatwe bo pod 10/15 cm warstwą ziemi mam glinę i kamienie

Aga ja bym wywaliła te miskanty bedziesz miała z nimi tylko robote z doniczki prędzej czy później wylezą, a tam wsadzisz takie co siedzą w kupie...
admete 17:20, 26 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Cudownie.

Dziękuję
admete 17:22, 26 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Aguś. Uwielbiam Twój ogród. Jest taki, jak Twój dom. Zaplanowany, zgodnie z trendami, ale jednak megaindywidualny. Osiągnęłaś cudowny efekt.

Jejku baaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję :hug:

A wykopywania miskantów współczuję. Przed wyjazdem też to robiłam, żeby pozyskać nowe sadzonki. Miałam problem nawet z rocznymi kępami. Nie chcę myśleć, co będzie się działo, kiedy za kilka lat będziemy musiały odświeżyć te potwory!

Wiesz że jak te kopałam też mi to przeszło przez myśl - co będzie za 5 i więcej lat
admete 17:22, 26 kwi 2015

JoannaP napisał(a)
Ogród ze smakiem powala na kolana
Inspiracja

Dziękuję bardzo
admete 17:24, 26 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Widzę, że takie precyzyjne nasadzenie bardzo się opłaciło i teraz to wszystko cudnie wygląda!Ale jednak cień i jego brak powoduje spore różnice w temperaturze co bardzo widać na tych wiosennych kwiatach

Warto .........dziś sama z siebie byłam dumna(nieskromnie się przyznam ) jak zdjęcia robiłam hahahahahaha

a co do cienia.....ma to też swoje plusy bo nie wszystko kwitnie na raz i zawsze jest coś czym można nacieszyć oczy
admete 17:25, 26 kwi 2015

nicol21 napisał(a)

Miłego sprzątania tarasu, a ja czekam na fotorelację.
A co tam jeszcze kupiłaś że na przesyłkę czekasz?

Zdjęć narobiłam pełną copkę

Byliny, dalie i trawy
admete 17:30, 26 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)
Agnieszko wspaniały posiadasz ogród Zachwycam się nim o każdej porze roku Profesjonalizm w każdym calu Nasadzenia, układ rabat, dobór roślin, kolorystyka ... można by tak bez końca
Kwiaty cebulowych wynagradzają trud włożony jesienią w ich sadzenie Pięknie

Pozdrowienia z nieba

Przemku baaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję
I cieszę się że mam Was na O. żeby się nim dzielić chociaż poprzez zdjęcia

Pozdrawiam