Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Karol99 17:56, 16 sie 2015

Mathildis napisał(a)
Aga, moją ulubioną sosnę złamał wiatr... wiem że i tobie wpadła w oko... była cudna bardzo gęsta i pewnie dlatego wiatr złamał ją na 2/3 wysokości...
to zdjęcie jest już wspomnieniem ...

A która się złamała?

Stawiam że ta wygięta
admete 06:38, 27 sie 2015

AlKa napisał(a)
Aga ja już mam dośc upałów, opalać się nie powinnam, więc kryję sie przed słońcem. Najbardziej mi żal że nad morze nie mogę jechać, a tak kocham szum fal...
Co do roślin to moje radzą sobie nieźle, ale podlewać trzeba. Ale przędziorki mi zaatakowały rabatę. Klon w opłakanym stanie. Dziś wieczorem planuję zrobić oprysk. Pomidorki koktajlowe żółkną niestety.
Kupiłam chyba z miesiąc temu jeżówki i czekam na ochłodzenie, żeby je posadzić. Mam w planach dosadzenie chortensji, ale czekam na bardziej sprzyjające warunki.
A jak Twój warzywniak i żywopłot z porzeczki?

Upały chyba wszystkim dały popalić .
Teraz znowu idzie fala - mam nadzieję że już ostatnia, z drugiej strony trochę żal bo to takie pożegnanie z latem buuuuuuuuuuuuuuuuuu

Warzywnik licho mimo codziennego podlewania dużo mi zmarniało, nawet jezyny z wielkimi wiąchami owoców poschły - mimo codziennego lania wody !!!!

Moje groszki pachnące które miały teraz cieszyć oczy mają uschnięte pędy i kwitną tylko pojedyncze sztuki

reszta jakoś się trzyma, ale lałam wodę codziennie po 1,5 godziny - na dwa węże i tylko dlatego wszystko jeszcze żyje

też czekam na ochłodzenie żeby móc w spokoju zacząć moją mini rewolucję
pozdrawiam
admete 06:39, 27 sie 2015

BASIA8 napisał(a)

Basiu pozdrowionka ślę
admete 06:40, 27 sie 2015

Mathildis napisał(a)
Aga, moją ulubioną sosnę złamał wiatr... wiem że i tobie wpadła w oko... była cudna bardzo gęsta i pewnie dlatego wiatr złamał ją na 2/3 wysokości...
to zdjęcie jest już wspomnieniem ...

Już byłam u Ciebie
przykro mi
i tak strasznie żałuję że tego widoku już nie ma
admete 06:42, 27 sie 2015

Mathildis napisał(a)
wakacji nad morzem zazdroszczę... ogród przetrwał twój wyjazd i jest w świetnej kondycji jak widać... perovskię i mikołajka w planach mam i ja, chociaż w troszkę innej kombinacji

liatrię też mam, ale białą... i chyba Twoja bardziej mi się na tę chwilę podoba...

Fioletowa ładniejsza, ale dlatego że ładniej przekwita
Biała robi się zaraz brązowa i nie wygląda to ładnie
moja już czeka do wycięcia
admete 06:47, 27 sie 2015

Długo mnie nie było , bo u mnie jak zwykle cały czas coś się musi dziać
Imprezy goście itd itp.
Była u mnie znajoma z którą troszkę pracowałyśmy nad wnętrzami więc ogród zszedł na drugi plan i oglądałam go z tydzień czasu z tarasu, albo wieczorem o zmroku z nad węża do podlewania hahahahahaha.

Od wczoraj działam, wyrywam chwasty, wycinam, wczoraj randapowałam za siatką dziś będę pryskać chwaściki na rabatach, a resztę blisko roślin wyrywać, po wtorkowym deszczowym dniu wreszcie korzenie wyłażą a nie zostają w ziemi

Jak się z tym uporam przygotuję rabaty pod nowe liliowce i chosty i zaczynam przenoszenie roślinek, co nie co muszę dokupić więc i w necie muszę poszperać.
Także cały czas jest co robić, a zaległości mam ogromne

Pozdrawiam wszystkich i kilka zdjęć zostawiam sprzed kilku dni
admete 06:54, 27 sie 2015

Jesienne krokusiki, jak przyjechałam z nad morza już kwitły - i moja pierwsza myśl - rany czemu już kwitną??? - to już jesień???

admete 06:56, 27 sie 2015

Moje dalie są w opłakanym stanie , a miały cieszyć oko całą jesień.
Jest to najsuchsza rabata którą trzeba codziennie podlewać, ucierpiały bardzo pod moją nieobecność , mam jeszcze nadzieję że odbiją i zrobi się z nich jeszcze busz

admete 06:56, 27 sie 2015

admete 06:57, 27 sie 2015