Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

nicol21 13:13, 12 sie 2015

U Ciebie to nawet zwykle rudbekie powalaja!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Zielona 16:04, 12 sie 2015

Aguś... Ty naprawdę niczego nie musisz rewolucjonizować. Wystarczą kosmetyczne zmiany. Bo jest pięknie!

Perovskie możesz pociągnąć dalej w prawo do hortensji i dodać mikołajki. Będziesz miała kompozycję, która podoba Ci się u mnie, a poza tym będzie fajną kontynuacją koloru przetaczników.
Swoją drogą jestem zaskoczona, że tak długo kwitną. Mimo upałów i młodych sadzonek. Wiesz, że nie mam ich u siebie? Muszę zgapić od Ciebie, haha
admete 06:45, 13 sie 2015

nicol21 napisał(a)
U Ciebie to nawet zwykle rudbekie powalaja!

Ja i rudbekie dziękujemy
admete 06:51, 13 sie 2015

Zielona napisał(a)
Aguś... Ty naprawdę niczego nie musisz rewolucjonizować. Wystarczą kosmetyczne zmiany. Bo jest pięknie!

Oj wiesz że troszkę muszę hahahaha

Perovskie możesz pociągnąć dalej w prawo do hortensji i dodać mikołajki. Będziesz miała kompozycję, która podoba Ci się u mnie, a poza tym będzie fajną kontynuacją koloru przetaczników.

To super pomysł!!!!!
a przed nie dołożę trawkę którą mam z przetacznikami bo jeszcze mam kilka sadzonek do podziału

Swoją drogą jestem zaskoczona, że tak długo kwitną. Mimo upałów i młodych sadzonek. Wiesz, że nie mam ich u siebie? Muszę zgapić od Ciebie, haha

No koniecznie hahahahhahahahaha
i co do nich - ja też jestem w szoku , mam wrażenie że się zahibernowały i są w takim samym stanie jak mi je przywiozłaś . Mojej mamie bardzo się podobają!!!! . Także jeszcze raz dziękuję za te niebieskie cuda

admete 07:13, 13 sie 2015

Od trzech dni siedziałam w chwastach, chodząc po działce razem z cieniem
oj ciężko było mimo że ja zawsze lubiąca słońce i wysokie temperatury.
1,5 h wieczorem schodzi na podlewanie rabat tam gdzie nalewaki nie dochodzą , dobrze że mam jednego małego pomocnika, któremu tylko przestawiam węża i który dzielnie podlewa

Chodzę i wyrywam i planuję co gdzie powędruje jak tylko się ochłodzi.
Nic nie przesadzam bo nie wiem czy nie zabiłam floksów które przesadzałam przed wyjazdem, dobrze że nie ruszyłam hortensji, bo było by chyba po nich

a Wy jak sobie radzicie w te upały? i jak roślinki?

miałam nadzieję na urlopie nadrobić troszkę w Waszych wątkach
jak zwykle nie było czasu
posiedziałam tylko trochę szukając host i liliowców które chcę dokupić
i cały czas mam problem co tu wybrać z takiej masy rodzajów i kolorów hahahahaha

pozdrawiam
AlKa 11:51, 13 sie 2015

Aga ja już mam dośc upałów, opalać się nie powinnam, więc kryję sie przed słońcem. Najbardziej mi żal że nad morze nie mogę jechać, a tak kocham szum fal...
Co do roślin to moje radzą sobie nieźle, ale podlewać trzeba. Ale przędziorki mi zaatakowały rabatę. Klon w opłakanym stanie. Dziś wieczorem planuję zrobić oprysk. Pomidorki koktajlowe żółkną niestety.
Kupiłam chyba z miesiąc temu jeżówki i czekam na ochłodzenie, żeby je posadzić. Mam w planach dosadzenie chortensji, ale czekam na bardziej sprzyjające warunki.
A jak Twój warzywniak i żywopłot z porzeczki?
BASIA8 15:06, 13 sie 2015

admete napisał(a)
Macham po przerwie
Spędziliśmy 2 cudowne tygodnie nad morzem
tydzień zimny, ale wcale nie nudny, chłopaki mieli moc atrakcji w hotelu, animacje, basen sale zabaw, a ja siedziałam sobie z książką - pierwszy raz od chyba 6 lat .
Drugi tydzień nad morze dotarła też fala upałów więc codziennie było plażowanie. Wyjazd udany i teraz trzeba zakasać rękawy i wziąć się za zaległości które zrobiły się na ogrodzie hahahahahha

taka moja pamiątka

Pamiątka z wakacji piękności a ogródeczek jak zwykle zachwyca Pozdrawiam Serdecznie.
ZielonaAnia75 08:07, 16 sie 2015

Mathildis 17:42, 16 sie 2015

Aga, moją ulubioną sosnę złamał wiatr... wiem że i tobie wpadła w oko... była cudna bardzo gęsta i pewnie dlatego wiatr złamał ją na 2/3 wysokości...
to zdjęcie jest już wspomnieniem ...
Mathildis 17:53, 16 sie 2015

wakacji nad morzem zazdroszczę... ogród przetrwał twój wyjazd i jest w świetnej kondycji jak widać... perovskię i mikołajka w planach mam i ja, chociaż w troszkę innej kombinacji

liatrię też mam, ale białą... i chyba Twoja bardziej mi się na tę chwilę podoba...