Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 11:44, 04 sie 2016

admete 11:44, 04 sie 2016

admete 11:45, 04 sie 2016

Dalie pod oknami salonu zmieniły się w prawdziwe potwory, zagłuszyły róże...za rok szukam im innego miejsca......

limki na żółtej tez okazałe

ren133 12:20, 04 sie 2016

admete napisał(a)
Dalie pod oknami salonu zmieniły się w prawdziwe potwory, zagłuszyły róże...za rok szukam im innego miejsca......

limki na żółtej tez okazałe

Jak zwykle pięknie A trawniczek masz mega!!!!!
UlaB 16:44, 04 sie 2016

ojojoj, jak ja lubie Twój ogród - pięknie
admete 07:50, 05 sie 2016

ren133 napisał(a)

Jak zwykle pięknie A trawniczek masz mega!!!!!

Dziękuję Reniu
admete 07:50, 05 sie 2016

UlaB napisał(a)
ojojoj, jak ja lubie Twój ogród - pięknie

Miło mi bardzo
admete 07:58, 05 sie 2016

Napiszę o czymś co mnie bardzo bardzo cieszy.
Od dwóch lat mieliśmy sytuacje z szerszeniami
Pojedyncze sztuki latały odkąd się wprowadziliśmy, ale rok temu przy jednej z większych imprez mieliśmy prawdziwy nalot, ubiliśmy wtedy kilkadziesiąt sztuk, ale wyczytaliśmy że zlatują się gdy czują zapach alkoholu, perfum i słyszą harmider i wtedy stają się nerwowe. W tym roku było to samo przy jednym z grilli
Przyjechaliśmy w środę, późnym wieczorem zmieniałam pościel przy zapalonym na maksa świetle u chłopaków - wleciały przez okna - na szczęście mamy moskitiery, ale J musiał się umęczyć żeby je utłuc.
Wczoraj dopiero zauważyliśmy że koło komina lata cały czas po kilka sztuk, albo do niego lecą wracając z lasu, albo z niego zlatują, łażąc po trawniku i rabatach - aż strach pomysleć jakby ktoś z nas zwłaszcza dzieci nadepnęły na jednego.
Mnie w zeszłym roku przy tej akcji ugryzły dwa, które leżały niby już zabite na tarasie na podłodze i wiem jaki to jest niemiłosierny ból

przyjechał pan od szerszeni i okazało się że zrobiły olbrzymie gniazdo właśnie w kominie
pan zrobił co trzeba i teraz czekam wreszcie na spokojne wieczory bez tego cholerstwa i strachu że niepostrzeżenie wlecą do domu, albo ugryzą bawiące się dzieci na dworze...........
admete 08:02, 05 sie 2016

I taki mały bonus z mojego ogrodu
4 lata temu posadziłam około 10 owocowych drzewek, kilka zgniło bo wtedy bardzo woda w tym miejscu stała, z resztą rozprawił się Silwo, zostały się dwa, dwa lata temu na jednym pojawiły się węgierki (strasznie liche w tym roku) a na drugim nie rosło nic i do tego lata nie wiedziałam co to za drzewko się ostało, bo kupiłam różne, i jabłka i grusze i śliwki i brzoskwinie.
Padło na taką śliwkę - ma mega pyszne owoce, a to mój pierwszy zbiór

admete 08:03, 05 sie 2016

Będą jeżynki

Mają olbrzymiaste pędy, przewieszające się na tej całej rabacie, muszę zrobić lepsze zdjęcia i pomyśleć nad jakimiś podporami