Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 20:03, 01 paź 2016

Przy okazji zdjatka prosa

20:06, 01 paź 2016
admete napisał(a)
Żółta trawka, szukałam trawy która już mam, pytałam raz o nia na wątku, dziewczyny zgrabnie mi ją zidentyfokowały, dodałam do zakładek i nie mogę znaleźć

to nowy zakup

a tutaj przymiarka do trawy która mam, wygląda mi na tatarak ogon, ale może to jakaś turzyca?, zapomniałam

z moją trawą

nowa jest za niska na żółtą...więc poszłam szukac jej miejsca...........

ja tez mam te trawy ...wstawiłam u mnie foty wygladaja beznadziejnie mase chuchego maja ...ale irenka juz mnie uswiadomila ze powinnam ja posadzic na bagnach i w cieniu wtedy nie bedzie podsychać. szukam dla niej nowej miejscówki albo wywale ...do wiosny dalam sobie czas na dumanie

PS. a bukszpany po 6,5 nie ma sie nad czym zastanawiac trzeba było brac
admete 20:10, 01 paź 2016

Czyli czerwone morning light, obwódka kwadratu miskant z kłosami
czarne doniczki półkola w dwóch rzędach.............własnie się zastanawiam.....

po wizycie w Wojsławicach zastanawiam się nad innym jeszcze prosem

my widzieliśmy 'Rotshtrahlbush'

nie wiem czy na tych zdjęciach jest to samo?

ale w necie znalazłam jeszcze takie

https://www.google.pl/search?q=red+leonardo+da+vinci&hl=pl&biw=1586&bih=720&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8vIrknLnPAhULVRQKHTq9DA8Q_AUIBigB#hl=pl&tbm=isch&q=Proso+r%C3%B3zgowate+%27Shenandoah%27+Panicum+virgatum

jest chyba bardziej czerwone
tak przy okazji nauczyłabym sie po tych kilku latach linkować

także myślę nad dwoma różnymi trawami które będa w dwóch rzedach i będą sie przeplatać...albo jedno wyższe drugie niższe???

będe musiała trochę liliowce chyba poprzesadzać, ale będe się tym martwić później
czy się zmieszczą? pomartwię się tez później....jakoś to dogram hahahahahah.......chyba
admete 20:11, 01 paź 2016

admete 20:13, 01 paź 2016

eee_taam napisał(a)

ja tez mam te trawy ...wstawiłam u mnie foty wygladaja beznadziejnie mase chuchego maja ...ale irenka juz mnie uswiadomila ze powinnam ja posadzic na bagnach i w cieniu wtedy nie bedzie podsychać. szukam dla niej nowej miejscówki albo wywale ...do wiosny dalam sobie czas na dumanie

naprawdę na bagnach i w cieniu???
a ja ją chcę na wiosnę na żółtą dzielić i przesadzać a tam słońce i kupa piachu spod domu hahahahahahaha

PS. a bukszpany po 6,5 nie ma sie nad czym zastanawiac trzeba było brac

dlatego zastanawiałam się tylko z 3 minuty
a dziś już część w ziemi siedzi
admete 18:50, 02 paź 2016

Wiedząc o zmianie pogody, deszczach i ochłodzeniu już od jutra , wykorzystałam ten weekend na maksa ,skutki czuję tak że leżę pod kocykiem co rzadko mi się zdarza w ciągu dnia, chyba tylko podczas choroby.....ale nie mogę się ruszać hahahahaha

dziś jedną z większych robótek było przesadzenie novalis.....

pożegnalne focisze

admete 18:55, 02 paź 2016

jak odsunęłam żwir okazało się że panowie mi zgotowali taką oto pętelkę z dwóch węży własnie koło tej róży

naprawdę się namęczyłam żeby ją wyciągnąć, wąż niedaleko idzie pod ziemię złączką i nie dało rady go podnieść

i je nowa miejscówka, dalię jeszcze zostawiłam ma jeszcze sporo pączków szkoda mi jej bo kwiaty ma wielgachne i piękne...

teraz tak patrzę na to zdjęcie.........trzeba wyjąć pierwiosnki, idea z kolorem kwiatów w kolorze liści klona dobra, ale kiepska w praktyce

będe dosadzać beberysa bordowego po drugiej stronie klona więc dam i tu.............ale ale tak sobie jeszcze patrzę między pniem wiśni a kosodrzewinami jest dziurka - coś trzeba wcisnąć
admete 18:56, 02 paź 2016

Różyczki

pomponella zbiera się jeszcze raz

admete 18:58, 02 paź 2016

Różanka pod siatką

zachwyca mnie graham

admete 19:02, 02 paź 2016

W pierwszym rzędzie darcey do którego w tym roku jeszcze dołączą inne koleżanki...

rany jak sobie teraz pomyślałam o wsadzaniu to mnie plecy zabolały, ale do tego czasu chyba odpocznę

całkiem fajne krzaczki z nich się zrobiły jak po pierwszym sezonie.....tak myślę
biorąc pod uwagę fatalne warunki jakie tam mają........boję się trochę zimy i roztopów i tego że długo na wiosnę będa stały w wodzie