Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:14, 16 cze 2017

jolanka napisał(a)

Czy możesz pokazać jej pąki przed pełnym rozwinięciem? Kupilam jesienią Eyes for You ale chyba jest pomyłka i szukam co to mi przysłano
Blou jest śliczna

proszę

admete 07:17, 16 cze 2017

nicol21 napisał(a)
Czasem chyba warto sie wyspać i pozwolić chwastom trochę rosnąć
mam nadzieje, że z ręką szybko się wszystko wygoi, ale i tak współczuję.

Śpię juz lepiej juz nie zrywam sie jak głoopia bo robota czeka - a tak miałam

ale żebym odpoczywała.......ee.......nad tym jeszcze cały czas pracuję
admete 07:29, 16 cze 2017

Miałam już tylko wyrywać chwasty, podcięłam jeszcze żywopłot grabowy i mówię sobie wyrywam chwasty, porzadkuję.......doszłam do dąbrówki która mi się wysiała pod żywopłotem na nowej różance, spojrzałam na drugą stronę na skarpę gdzie miałam cały jej pas (ale nie słuzy jej to miejsce, za sucho, a po drugie denerwowały mnie jej przekwitnięte kwiaty których mi się nie chciało podcinać każdego z osobna ) i mówię wyrywam

admete 07:32, 16 cze 2017

I tak miałam to w planach, bo muszę obnizyć hosty bo mi wchodza na róże i na berberysy

mając pierwsza porcję dąbrówki na taczkach, miałam jechać wyciepać.....no ale ja żadnej rosliny jeszcze w życiu nie wyrzuciałm i bum pomysł wpadł - mam żywopłot grabowy z tyłu na małym waskim pasku od strony lasu a boiskiem, strasznie mi się tam sieją chwasty z lasu. Także pomysł moim zdaniem genialny, żeby dabrówka zarosła cały ten pas. Pól dnia mi zajeło wyciaganie dabrówki i sadzenie jej pod żywopłot

admete 07:42, 16 cze 2017

Dalsze przesadzanie
ok na skarpie gdzie była dąbrówka zejdzie niżej hosta, ale zostało mały paseczek niżej i kolejne olśnienie , już z 3 tygodnie temu wpadłam na to że jednak na żółtej nie pasuje mi zielona turzyca więc wyjęłam całą i dałam na dół uzupełniając też pas przy różance

będąc w tym miejscu to ostatnio myślę co tam dac - widac że na różance jest pusto z tej strony, pełniki wycięte, wyjęłam jeden krzak - już nie wiem co to było ale strasznie się płozyło, wczoraj wyciagnęłam uschniętą hortensję

zastanawiam się nad szałwią

macie jakieś do polecenia? sprawdzone?
admete 07:43, 16 cze 2017

admete 07:44, 16 cze 2017

a tutaj zrobiłam sadzonki tej żółtej trawki która rośnie przy krwawnikach.na razie wygląda to kiepsko, ale poczekamy ............
admete 07:49, 16 cze 2017

Różanka na dole, kwitnie blue for u, graham i darcej, brakuje jeszcze falstafa, ale on podobny do darceja - kompozycja nad którą długo myślałyśmy razem z Joaśką i Izą.......teraz mam 3 kolory i sama nie wiem czy mi to pasuje, miało być energetycznie , czegos mi brakuje.......był pomysł wyciagania blue for u, ale nie mam miejsca na 8 róż , myślę czy nie dodac bieli........proces myśleniowy trwa .............a już mnie znacie musi być idealnie - tyle róż tam wsadzonych no muszą grać i zachwycać

admete 08:04, 16 cze 2017

Kilka takich tam

admete 08:05, 16 cze 2017

Na pomarańczowej pojawiają sie kwiaty