Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:16, 29 sie 2017

No i fioletowo - burgundowa

denerwuje mnie że są tam prześwity i że nic się nie dzieje tylko prawym rogu świecą dwie anabelki

admete 07:18, 29 sie 2017

wczoraj zaczęłam mini rewolucję

na pierwszy ogień poszły perwoskie

miałam tam 9 sztuk
3 posadzone 4 lata temu i 6 dokupionych 2 lata temu - ewidentnie im tam nie pasuje bo prawie nic nie urosły, zobaczcie w porównaniu z mikołajkiem jakie liliputy

6 sztuk a ledwie wystają z taczek

admete 07:19, 29 sie 2017

upchałam je pod mur przy klonie

po 3 z każdej stronie - może tutaj będzie im lepiej? - wtedy powinny zrobić fajną fioletową ścianę

admete 07:20, 29 sie 2017

i 3 sztuki 4 -latek - ostatnie fotki na fioletwej
nie wiem co z jedną będzie bo nie mogłam wyjąć i ją wyrwałam urywając korzeń

admete 07:23, 29 sie 2017

No i zabawa, tu już doły większe

najlepsze wsadziłam, zakopała, przysypałam żwirem, podlałam i stwierdziłam że dwie muszę jednak przesadzić hahahahahaha

jedną wsadziłam w środek lawendowo, krwawnikowo-firletkowej kompozycji

2 na początku były z tyłu pod murem, a potem przesadziłam je bardziej do przodu

admete 07:23, 29 sie 2017

admete 07:24, 29 sie 2017

admete 07:35, 29 sie 2017

i zaczęły się dalsze wykopki

wykopując perwoskią, stwierdziłam że na jej miejsce przesadzę mikołajki - bo one takie haberdzie wysokie rosną z brzydkimi łodygami na dole, ale siedząc na przerwie na tarasie i patrząc w te puste miejsca wymyśliłam że najlepiej byłoby jednak dać tam kontynuację trawy żeby zrobić całą ścianę falującą, bo z mikołajkiem znowu byłoby pusto przez pół sezonu

miałam dwie sadzonki takiej siwej trawy - oczywiście nie mam nazwy, bo dostałam od pana trawki jako rekompensatę za zdechnięte trawy które kupiłam rok wcześniej u niego, dostałam, wsadziłam w warzywnik i tak zrobiły się z tego dwie kępy - z których wczoraj musiałam zrobić 3

jedna z kęp była w donicy na tarasie
zobaczcie jaka różnica w wybarwieniu w cieniu na tarasie i w słońcu w warzywniku

i wsadzone - zdjęcia już przed 20 więc ciemne

wczoraj po posadzeniu traw przesadziłam jeszcze 3 liatry na lewą stronę a w ich miejsce 3 rozchodniki z Wojsławic, posadziłam już logicznie - przyszłościwo - mnie się to nie zdarza hahahahahah - tak żeby za 5 lat były wielkimi plamami fioletowo - bordowych kwiatuchów

rozchodnika kupiłam rok temu - jedną sztukę - bo drogie jak cholera - podzieliłam od razu - wyszło 5 sztuk, wsadziłam 2 na fioletową, 3 na pomarańczową - podoba mi się am bardzo - ale dziś wyjmę i przesadzam na fioletową, może uszczknę kawałek żeby za jakiś czas wrócił z powrotem na pomarańczową - masło maślane trochę ale się spieszę bo zaraz do przedszkola będę jechać

zdjęcia jeszcze z pomarańczowej

admete 07:38, 29 sie 2017

próba złapania kolorów
rozchodnik i tak byłby do przesadzenia bo jest za niski i ginie mi tam pod trawami

zdjęcie kiepskie ale chodzi mi o połączenie pomarańczu goldelse, jeżówki i intensywnej barwy rozchodnika - musze to mieć - dlatego będę hodować bo teraz idzie na fioletową, chyba że uda mi się go jeszcze podzielić

admete 08:09, 29 sie 2017