Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:50, 30 wrz 2017

Wczoraj skończyłam porządkowanie warzywnika
posprzątane pozamiatane

nowe dzielżany

admete 07:51, 30 wrz 2017

admete 07:51, 30 wrz 2017

admete 07:53, 30 wrz 2017

Dziś J skosi trawnik - dalej pożyczamy kosiarkę od sąsiada
naszą łaskawie po 1,5 miesiąca otworzyli i teraz kolejne 2 tygodnie czekają na części - masakra jakaś - i może wreszcie zrobię jakieś ogólne zdjęcia

miłej słonecznej soboty

Iwonka 07:56, 30 wrz 2017

admete napisał(a)

Iwona myślę że tak
Chociaż to trochę szalone
ale rok temu dzieliłam zakupy z Wojsławic właśnie o tej porze i wszystko się ładnie przyjęło

Cieszę, się że nie jestem sama w tym szaleństwie Na wiosnę będziemy raportować czy nasz jesienny nadmiar energii przyniósł efekty
Iwonka 08:05, 30 wrz 2017

admete napisał(a)
No i tojad!!!!!

niebieska jest na koniec sezonu niebieska

myślałam że nie zakwitnie

dusi się już między hortensjami - więc po poszerzeniu kolistej pójdzie na przód i dostanie swoje 60 cm średnicy

Tojad mordownik Teraz przeczytałam, że ma takie określenie, jeszcze hortki zamorduje i nie będziesz musiała przesadzać A tak na serio widzę,że masz srebrne świerki. Tnij je na wiosnę bo szybko robią się z nich krzaczory. Ja przegapiłam temat, kilka lat nic nie robiłam, fajnie wyglądały i nagle zrobiły się brzydkie. Jeśli już teraz będziesz im przycinać przyrosty będą na prawdę fajne. Najgorsze jak rosną i zaczynają gubić igły w środku. Ta przestrzeń tak szybko się powiększa, że nieprzycinany i niezagęszczany wierzch nie jest w stanie ukryć tego strasznego wnętrza. Ależ horrorowaty wpis mi wyszedł
admete 06:31, 01 paź 2017

Iwonka napisał(a)

Tojad mordownik Teraz przeczytałam, że ma takie określenie, jeszcze hortki zamorduje i nie będziesz musiała przesadzać A tak na serio widzę,że masz srebrne świerki. Tnij je na wiosnę bo szybko robią się z nich krzaczory. Ja przegapiłam temat, kilka lat nic nie robiłam, fajnie wyglądały i nagle zrobiły się brzydkie. Jeśli już teraz będziesz im przycinać przyrosty będą na prawdę fajne. Najgorsze jak rosną i zaczynają gubić igły w środku. Ta przestrzeń tak szybko się powiększa, że nieprzycinany i niezagęszczany wierzch nie jest w stanie ukryć tego strasznego wnętrza.

Ależ horrorowaty wpis mi wyszedł

hahahahahahahaha

Dziękuję bardzo że napisałaś mi o tych świerkach
Nie wiedziałam że tak się zachowują jak urosną
zrobisz mi zdjęcie swoich?
bo ciekawa jestem jak Twoje wyglądają po cięciach
admete 06:32, 01 paź 2017

Iwonka napisał(a)

Cieszę, się że nie jestem sama w tym szaleństwie Na wiosnę będziemy raportować czy nasz jesienny nadmiar energii przyniósł efekty

Będzie dobrze, zobaczysz
admete 06:49, 01 paź 2017

Za mną intensywna sobota
Ja wczoraj trochę niedomagająca bo w piątek złapała mnie jelitówka chłopaków
Po przyjeździe od Marty miałam nieciekawą noc, taka umordowana po drodze i niewyspana bo z dziewczynami zarwałysmy 2 noce na pogaduchach , znowu mało spałam bo młodszy miał atrakcje jelitowe
Ja osłabiona bo jeszcze nie doleczona z moimi zatokami, tylko czekałam kiedy mnie wirus złapie.

Brałam przez cały tydzień probiotyki więc na szczęście ominęło mnie siedzenie w łazience hahahahahahaha, ale przyszło mega osłabienie i niewiarygodny ból mięśni .
W piątek tylko czekałam aż J wróci z pracy poszłam spać. Spałam 2 godziny, potem trochę poleżałam i zaraz poszłam spać z powrotem.
Wczoraj już bylo w miarę ok, ale słaba byłam jak nie wiem co
a tu na wczoraj zaplanowane były gminne międzyszkolne zawody sportowe.
Manie przypadł udział w biegu w sztafecie.
Dałam radę ale dziś mam takie zakwasy jakich nie miałam nawet po wiosennych pierwszych pracach w ogrodzie hahahahahahaha.

W ogrodzie mało co zrobiłam, trochę posprzątałam wyrwałam parę chwastów coś tam podcięłam i tylko pobiegałam z aparatem bo J wreszcie skosił trawę.

a po obiedzie zabrałam chłopaków do miasta na zbieranie kasztanów
wyposażeni w wielkie wiklinowe koszyki chodziliśmy 2 godziny i zbieraliśmy kasztany

Ja naprawdę nie umiem odpoczywać
taka natura i już

admete 06:51, 01 paź 2017