Takie miejsce dobra rzecz
tylko jak widać mój warzywnik zmienił całkowicie swoje zastosowanie hahahahaha
Mam nadzieję że się uda z tym haftem
Dzieciaki nie były w szkole w tym tygodniu przez 3 dni - już jakieś wirusy się zaczęły i siedzieliśmy ze starszym 2 h wieczorem żeby wszystko ponadrbiać i stwierdziłam że takie haftowanie byłoby idealne na odrabianie lekcji z dzieciakami
Ja nie mogę siedzieć bezczynnie a tak wykorzystam ten czas podwójnie
Musze jechać po tamborek
Mary kurde bele, chyba na tej jedynej hortensji nie miałam karteczki, muszę się wrócić do zdjęć z przyjazdu roślin. Gdybym znalazła to napisze u Ciebie.
ale jak tak sobie popatrzyłam na zdjęciach w necie to ta hortensja przebarwia się podobnie no i kwiatki takie jak u tej mojej
Wyglądają fajnie , i wygodniej się przy nich plewi
ale jest jeden wielki minus , przez to że poziom jest podniesiony ziemia szybciej wysycha i trzeba częściej podlewać
mam kropelkowe, ale nie jest rozdzielone tylko na sam warzywnik -inne rabaty nie potrzebują tyle wody i i tak musze stać z wężem i podlewać - nawodnienie kropelkowe jest do przerobienia
Ewo teraz mam taką nadzieję, bo wczoraj jednak wszystkie wyjęłam, przekopałam całą rabatę , wyrównałam i wsadziłam jeszcze raz - ale większość byłą z dużą bryłą korzeniową więc powinno być ok
a jak nie to i tak na wiosnę planuję kupić nowe sadzonki.
Wzięłam też od sąsiada zaszczepki - wsadziłam w przekopany poplon - bo już nie mam nigdzie indziej miejsca - więc będę miała i swoje nowe
Mój chyba się teraz sam rozsiewa. Po posadzeniu nie kwitł przez dwa lata. Zapomniałam, że go wsadziłam i początkowo sądziłam, że to jakiś dziwny okaz niekwitnącej ostróżki. Pierwszy raz zakwitł dwa lata temu. A teraz zrobiły mi się 3 egzemplarze w różnych częściach ogrodu.
ja w tym roku też sporo bylin zostawiłam żeby powstały nasionka i się rozsiały
do tej pory szybko ścinałam bo mnie denerwowały przekwitłe kwiaty.zobaczymy co z tego będzie
ale już wiem że rozsiała mi się ostróżka pod lasem, taka niebieska z odcieniem który najbardziej lubię i wokół jest mnóstwo malutkich siewek
ciekawa jestem czy zamienią się w małe sadzonki