Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Pszczelarnia 21:04, 28 wrz 2017

Co to jest nalewak?

Fajne te Twoje lekko uniesione i obramowane kostką skrzynie truskawkowo-rozsadnikowe.

Myślisz, że truskawka ukorzeni się? Noce są dość zimne. Ja ze swoimi nie zdążyłam i już zrobię to wiosną.

Gruszka_na_w... 00:35, 29 wrz 2017

Podzielam Twój zachwyt nad tojadem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
admete 06:25, 29 wrz 2017

ania1110d napisał(a)
Widzę że masz fajne miejsce do wysiewek i szczepek Muszę i ja o takim pomyśleć

Takie miejsce dobra rzecz
tylko jak widać mój warzywnik zmienił całkowicie swoje zastosowanie hahahahaha

A co do haftu zobaczysz wezmiesz mały listek a dalej to aż krzaczek wyszyjesz
Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa
Miłego dnia

Mam nadzieję że się uda z tym haftem
Dzieciaki nie były w szkole w tym tygodniu przez 3 dni - już jakieś wirusy się zaczęły i siedzieliśmy ze starszym 2 h wieczorem żeby wszystko ponadrbiać i stwierdziłam że takie haftowanie byłoby idealne na odrabianie lekcji z dzieciakami
Ja nie mogę siedzieć bezczynnie a tak wykorzystam ten czas podwójnie
Musze jechać po tamborek
admete 06:34, 29 wrz 2017

Mary napisał(a)
Aga. Jaka to hortensja?

Mary kurde bele, chyba na tej jedynej hortensji nie miałam karteczki, muszę się wrócić do zdjęć z przyjazdu roślin. Gdybym znalazła to napisze u Ciebie.

ale jak tak sobie popatrzyłam na zdjęciach w necie to ta hortensja przebarwia się podobnie no i kwiatki takie jak u tej mojej

http://kurowski.pl/pl/katalog-roslin/1/1/roslina/989,hydrangea-paniculata-early-sensation

i tutaj zobacz na zdjęciach gdzie jest przebarwiona wygląda jak moja

https://www.krolestworoslin.pl/produkt/561/hortensja-bukietowa-early-sensation-039bulk039-na-pniu-hydrangea-paniculata.html

admete 07:11, 29 wrz 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Co to jest nalewak?

Ja czasami tak coś klepnę
zraszacz do trawnika

Fajne te Twoje lekko uniesione i obramowane kostką skrzynie truskawkowo-rozsadnikowe.

Wyglądają fajnie , i wygodniej się przy nich plewi
ale jest jeden wielki minus , przez to że poziom jest podniesiony ziemia szybciej wysycha i trzeba częściej podlewać

mam kropelkowe, ale nie jest rozdzielone tylko na sam warzywnik -inne rabaty nie potrzebują tyle wody i i tak musze stać z wężem i podlewać - nawodnienie kropelkowe jest do przerobienia

Myślisz, że truskawka ukorzeni się? Noce są dość zimne. Ja ze swoimi nie zdążyłam i już zrobię to wiosną.

Ewo teraz mam taką nadzieję, bo wczoraj jednak wszystkie wyjęłam, przekopałam całą rabatę , wyrównałam i wsadziłam jeszcze raz - ale większość byłą z dużą bryłą korzeniową więc powinno być ok

a jak nie to i tak na wiosnę planuję kupić nowe sadzonki.
Wzięłam też od sąsiada zaszczepki - wsadziłam w przekopany poplon - bo już nie mam nigdzie indziej miejsca - więc będę miała i swoje nowe
admete 07:12, 29 wrz 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podzielam Twój zachwyt nad tojadem.

Piękny
tylko twarda sztuka z niego, po przesadzeniu bardzo długo chorował a tutaj ja za rok dwa znowu planuję mu przenosiny hahahahahahaha
Iwonka 09:50, 29 wrz 2017

admete napisał(a)
A ja się bawię od dwóch dni jezówkami hahahahahahahaha
jeżówki widzę nawet z zamkniętymi oczami hahahahahah

Ty widziałaś jeżówki, ja bergenie hahaha Jak myślisz, przyjmie nam się to? Trochę już późno i noce zimne.

admete 18:59, 29 wrz 2017

Iwonka napisał(a)

Ty widziałaś jeżówki, ja bergenie hahaha Jak myślisz, przyjmie nam się to? Trochę już późno i noce zimne.

Iwona myślę że tak
Chociaż to trochę szalone
ale rok temu dzieliłam zakupy z Wojsławic właśnie o tej porze i wszystko się ładnie przyjęło
Gruszka_na_w... 21:56, 29 wrz 2017

admete napisał(a)

Piękny
tylko twarda sztuka z niego, po przesadzeniu bardzo długo chorował a tutaj ja za rok dwa znowu planuję mu przenosiny hahahahahahaha

Mój chyba się teraz sam rozsiewa. Po posadzeniu nie kwitł przez dwa lata. Zapomniałam, że go wsadziłam i początkowo sądziłam, że to jakiś dziwny okaz niekwitnącej ostróżki. Pierwszy raz zakwitł dwa lata temu. A teraz zrobiły mi się 3 egzemplarze w różnych częściach ogrodu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
admete 06:46, 30 wrz 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mój chyba się teraz sam rozsiewa. Po posadzeniu nie kwitł przez dwa lata. Zapomniałam, że go wsadziłam i początkowo sądziłam, że to jakiś dziwny okaz niekwitnącej ostróżki. Pierwszy raz zakwitł dwa lata temu. A teraz zrobiły mi się 3 egzemplarze w różnych częściach ogrodu.

O super!!!!!!

ja w tym roku też sporo bylin zostawiłam żeby powstały nasionka i się rozsiały
do tej pory szybko ścinałam bo mnie denerwowały przekwitłe kwiaty.zobaczymy co z tego będzie

ale już wiem że rozsiała mi się ostróżka pod lasem, taka niebieska z odcieniem który najbardziej lubię i wokół jest mnóstwo malutkich siewek
ciekawa jestem czy zamienią się w małe sadzonki