Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 10:14, 23 lis 2017

wrzesień 2015 2016 i 2017

Judith 11:47, 23 lis 2017

Dzień dobry Admete,
Twój ogród jest absolutnie zachwycający! Zobaczyłam stan obecny, tytuł wątku mnie zaciekawił, zapragnęłam się dowiedzieć zatem jakie były początki. Trudne . To co osiągnęłaś jest cudowne. Feeria barw i kształtów, a wszystko zdyscyplinowane prostymi, czystymi liniami.
Ja sama jestem zwolenniczką minimalizmu, ale coraz bardziej przekonuję się, że prosta forma zagospodarowania przestrzeni może współgrać z wielką liczbą roślin i prezentować się pięknie i elegancko. Dlatego Twój ogród jest dla mnie inspiracją - już tej jesieni na jednej niedużej rabacie (prostokątnej oczywiście ) dosadziłam rozplenice, żurawki i 100 cebul tulipanów. Nawet nie wiedziałam, ze tyle może sie tam zmieścić - wcześniej były na niej 4 krzewy róż i bukszpanowa kula .
Pozdrawiam i życzę zimy, która nie zaszkodzi roślinom
Sebek 19:56, 23 lis 2017

Aga miszcz jesteś! Piękne sa te rabaty
admete 05:35, 24 lis 2017

Judith napisał(a)
Dzień dobry Admete,
Twój ogród jest absolutnie zachwycający! Zobaczyłam stan obecny, tytuł wątku mnie zaciekawił, zapragnęłam się dowiedzieć zatem jakie były początki. Trudne . To co osiągnęłaś jest cudowne. Feeria barw i kształtów, a wszystko zdyscyplinowane prostymi, czystymi liniami.
Ja sama jestem zwolenniczką minimalizmu, ale coraz bardziej przekonuję się, że prosta forma zagospodarowania przestrzeni może współgrać z wielką liczbą roślin i prezentować się pięknie i elegancko. Dlatego Twój ogród jest dla mnie inspiracją - już tej jesieni na jednej niedużej rabacie (prostokątnej oczywiście ) dosadziłam rozplenice, żurawki i 100 cebul tulipanów. Nawet nie wiedziałam, ze tyle może sie tam zmieścić - wcześniej były na niej 4 krzewy róż i bukszpanowa kula .
Pozdrawiam i życzę zimy, która nie zaszkodzi roślinom

Witam Cię serdecznie
Bardzo bardzo dziękuję za tyle miłych słów
I nawet nie wiesz jak mnie cieszy że te moje kilka lat pracy w ogrodzie i efektów tej pracy może być dla kogoś inspiracją i że moje zmagania powodują zmiany w ogrodach innych. I że te zmiany tak jak Ciebie cieszą

Moją główną zasadą tworzenia rabat stało się to co zrobiłaś u siebie
na rabacie ma się cały czas coś dziać i tak jak u Ciebie na tej rabacie o której piszesz , na wiosnę będa tulipany,żurawki nadadzą koloru na cały sezon potem zachwycą róże swoimi kwiatami a jesienią rozplenice będą szumiały i cieszyły oczy kłosikami - własnie tak staram się tworzyć moje rabaty. Roboty przy tym dużo, ale jaki efekt i radość ze zmian na rabacie przez cały rok

Odpozdrawiam i również życzę łagodnej zimy

admete 05:37, 24 lis 2017

Sebek napisał(a)
Aga miszcz jesteś! Piękne sa te rabaty

Sebuś dziękuję bardzo
admete 06:32, 24 lis 2017

Niebieska, która w sezonie, jest raz niebieska raz żółta raz biała

2014

admete 06:33, 24 lis 2017

nie mam tego kadru z 2015 - tzn pewnie jest, ale przy wybieraniu nie dodałam

2016

admete 06:34, 24 lis 2017