Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 15:39, 30 kwi 2014

Gardener27 napisał(a)
Witam!

Trawnik dopieszczony przed weekendem majowym na maxa

Ano ano

Jak patrzę na Twoje rabaty ogrodzone siatkami to przypomina mi się okres w moim ogrodzie kiedy miałem małego szczeniaczka który wszystko gryzł i kopał dziury niczym wykopy budowlane Trzeba ten okres przeczekać Psiny mądrzeją Kiedyś ?

Rany mam nadzieję że mądrzeją!!!!!!

Mam mieć dołożone tyle rabat i sama nie wiem jak ja to pogodzę z moim roślinomordercą

Podobają mi się te kwadraty powycinane w trawniku Jesteś pewna co do sadzenia catalp w nich Są to bardzo kapryśne rośliny Nawet stare kilkuletnie egzemplarze potrafią wymarznąć

Pozdrawiam!

Chcę zaryzykować!!!!

Pozdrawiam
admete 15:40, 30 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
Ale cudne u Ciebie. Tulipanki urocze. A ja mam pytanie, jak robiłaś te obwódki z kostki? Układałaś na podłożu czy wkopywałaś robiąc wcześniej jakieś podkłady pod nie etc?

Nie wiem dokładnie, ale dookoła nich jest wylany beton/podmurówka? Nie wiem jak to się fachowo nazywa.
Panowie będą mi robić nowe obrzeża to zobaczymy ich sposób działania
admete 15:41, 30 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
Z klatką pod bluszcz pomysł super. Też mam taką klatkę i nie wiedziałam jak ją wykorzystać

Lubię takie gadżety, a że teraz rośliny rośliny rośliny na topie - jak najwięcej chcę ich też wprowadzić do domu
Konstancja30 15:43, 30 kwi 2014

Aga ... dlaczego ja na tych samych bazarkach prymulek nie widziałam ??? ... jesteś prymulkowy potffffór ...
obiecuję sobie wracać teraz z pracy przez bazarek ... kiedyś kupiłam fantastyczną ostróżkę ... z tych starych ... taką kobaltową ... niestety zginęła w czasie nawożenia ziemi ... ale tam można często coś fajnego spotkać ...

Konstancja30 15:45, 30 kwi 2014

admete napisał(a)

Aga to pełnik ?
admete 16:40, 30 kwi 2014

sofijka napisał(a)

No jest ładnie .
Chociaż teraz z balkonu już nie będe miała takiego widoku jak do tej pory
Sąsiad dokładnie na przeciwko buduje dom, do tego walnął wielką górę humusu dokładnie na przeciwko wejścia.
Także jak patrzę z balkonu to nie na góry-góry tylko na górę zachwaszczonej ziemi -hahahahaha
19:08, 30 kwi 2014
admete napisał(a)

Lubię takie gadżety, a że teraz rośliny rośliny rośliny na topie - jak najwięcej chcę ich też wprowadzić do domu

Takich gadżetów wszelakich mam cały dom, styl prowansalski czy skandynawski był mi bardzo bliski. Teraz odeszłam nieco od takiego stylu i nie bardzo wiem co z tymi wszystkimi rzeczami zrobić, wyrzucić nie wyrzucę bo przedmioty są piękne i nie tanie, dlatego co się da przerabiam pod aktualny styl domu a reszta ląduje na strychu
Madzenka 19:38, 30 kwi 2014

Dobry trawnik to podstawa dobrego ogrodu. Bazę już masz
Gardener27 19:59, 30 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dobry trawnik to podstawa dobrego ogrodu. Bazę już masz

Zgadzam się z Madżenką dobrze wie co mówi

A ten stoliczek to Ty skąd wykombinowałaś bo bardzo ciekawy ? Idealna ma wysokość do przesadzania roślin i robienia rozsad Taki warsztat ogrodnika
admete 20:04, 30 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)

Takich gadżetów wszelakich mam cały dom, styl prowansalski czy skandynawski był mi bardzo bliski. Teraz odeszłam nieco od takiego stylu i nie bardzo wiem co z tymi wszystkimi rzeczami zrobić, wyrzucić nie wyrzucę bo przedmioty są piękne i nie tanie, dlatego co się da przerabiam pod aktualny styl domu a reszta ląduje na strychu

Zaciekawiłaś mnie swoim domkiem
Na punkcie wykończeniówki też miałam niezłego hopla hahahahaha